divendres, 1 de maig del 2015

30/04/15. ACN. La Fiscal General de l'Estat equipara el procés a “l'obscurantisme, el fanatisme i la tirania". Un debat "serè" on "s'admetin" les diferències i es puguin assumir i elevar a rang superior per la via del diàleg". Hi ha hagut ningú a Espanya en els darrers 500 anys que hagi volgut “dialogar” amb Catalunya?

Benvolguts,
L’Estat del PPSOE se’n fot de Montesquieu com podrem constatar llegint l’article que segueix. 
Quan els espanyols parlen d'obscurantisme, fanatisme i tirania", és un "lapsus linguae" com el de la Cospedal amb el "saqueo". Aquí la senyora es deu referir a la Inquisició i no a la Il·lustració. "Lapsus linguae"?

A més a cada paràgraf que ens ha semblat grotesc i esperpèntic l'hi hem afegit la nostra opinió...

Llegiu, llegiu:

30 d'abril de 2015 11:20 h
Consuelo Madrigal avisa que actuarà amb tots els instruments de l'ordenament jurídic si es cometen “accions delictives contra la Constitució, contra l'Estat de dret o la Llei".


Madrid (ACN).- La Fiscal General de l'Estat, Consuelo Madrigal, ha fet referència al procés sobiranista a Catalunya i ha assegurat que la Fiscalia i l'Estat de dret han de combatre els mateixos mals que va combatre la il·lustració: l'obscurantisme, el fanatisme, la tirania, i també els seus desviaments i errors". Segons Madrigal "els que invoquen la llibertat per vulnerar la Llei incorren en una perillosa demagògia". També ha afirmat que la Fiscalia "no perseguirà intencions" com el full de ruta o la voluntat del Govern de crear estructures d'estat, després que el govern espanyol va presentar un requeriment d'incompetència -previ al recurs d'inconstitucionalitat- contra el Comissionat per a la Transició Nacional.
Segons Madrigal, aquest combat contra "l'obscurantisme" i les desviacions de la il·lustració s'ha de lliurar utilitzant com a "armes" els elements dels principis de la il·lustració: "la legalitat, la Llei com a emanació de la voluntat popular, l'esperit crític i la tolerància", per fer un debat "serè" on "s'admetin les diferències" i es puguin assumir i elevar a rang superior per la via del diàleg" i "la reforma de les coses que funcionen malament, mai per les vies de fet ni per la violència".
Per això, ha sentenciat, "el ministeri fiscal actuarà amb tots els instruments que l'ordenament jurídic posa a la seva disposició si es cometen accions delictives contra la Constitució, contra l'Estat de dret o la Llei".
 
·        Sembla que aquesta senyora equipara la Consti espanyola i l’estat de dret a la Il·lustració. Increible!
·        Recordeu que els espanyols que intentaven acostar-se a les tesis de la il·lustració eren titllats d’afrancesats i rebutjats a la societat integrista de l’època, la mateixa societat integrista actual!
·        Una Consti amb sorolls de sabres no és una Consti legal! Un estat de dret basat en la Consti actual, no és un estat de dret, més aviat és una merda lligada amb un cordill!
·        Hi ha hagut ningú a Espanya en els darrers 500 anys que hagi volgut “dialogar” amb Catalunya?
·        Quan parla de violència, a què es refereix?

La Fiscal General de l'Estat ha fet aquestes manifestacions durant un esmorzar informatiu a Madrid on ha fet referència a les actuacions de la Fiscalia contra el president de la Generalitat Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en el procés per la convocatòria del 9-N.

La Fiscalia va demanar 15 diligències
Segons ha assegurat, el procés contra Mas segueix "amb tota normalitat" i amb la participació del ministeri fiscal, que fa un parell de setmanes va demanar una quinzena de diligències per "depurar la possible responsabilitat dels querellats i la seva participació en els fets que se'ls imputen a la querella".

En aquest sentit, ha explicat que el procediment "segueix el seu curs" i "és previsible que es produeixin avenços" en el futur, tot i que encara no en sap els resultats. També considera que malgrat que la Fiscalia General de l'Estat va actuar en contra del criteri dels fiscals de Catalunya, aquest és un episodi "normal" que en cap cas ha malmès la imatge de la fiscalia.

Com que els il·lustrats tenien com a referència els criteris de Montesquieu de separació de poders, recordeu “Legislatiu, Executiu i Judicial” i tal com deia Pere Cardús referintse a l’Espanya del PPSOE, la promiscuïtat entre jutges i polítics és escandalosa i fa perillar el pacte social..., se suposa que aquesta separació de poders farà que, a diferència de com s’ha fet en els darrers 35 anys, es produiran avenços quan la fiscalia ho consideri oportú i no quan ho consideri oportú l’executiu, oi?

Ens ve a dir, també, que malgrat que la Fiscalia General de l'Estat va actuar en contra del criteri dels fiscals de Catalunya, aquest és un episodi "normal". Torna a ser un episodi normal més d’Espanya contra Catalunya?

La "paràbola de Pitàgores"
Segons Madrigal, en aquest cas es pot aplicar la "paràbola atribuïda a Pitàgoras: La llibertat li diu a la Llei -tu m'estorbes- i la Llei respon -jo et guardo". "Els que invoquen la llibertat per vulnerar la Llei incorren en una perillosa demagògia", ha sentenciat en referència als impulsors del procés a Catalunya.

No actuarà contra el full de ruta
Preguntada sobre si les estructures d'Estat que la Generalitat vol desplegar són contràries a la Constitució, Madrigal ha assegurat que la Fiscalia "ha analitzat" el full de ruta que el 31 de març es va donar a conèixer i el que es publicar al web de la Generalitat, "i ara mateix no consideren que contingui res rellevant des del punt de vista penal".

"Malgrat que de forma genèrica es fa referència a certes intencions de desconnexió amb l'Estat", ha dit, "no perseguirem ni criminalitzarem intencions o declaracions polítiques per cap concepte, i actuarem quan es cometin accions delictives contra la Constitució o l'Estat".

Un criteri que contrasta amb el del govern espanyol, que ha enviat a la Generalitat el requeriment d'incompetència -previ al recurs d'inconstitucionalitat- per el Comissionat per a la Transició Nacional que ocupa Carles Viver Pi-Sunyer. És un tràmit més després que el Consell de Ministres del passat 17 d'abril aprovés el requeriment contra aquesta figura.


Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada