divendres, 29 de maig del 2015

28/05/15. Salvador Cot. Alcaldessa Colau. De fet, els mateixos que asseguren que de cap de les maneres no aconseguirà materialitzar el seu programa són els que més reclamen un acord que impedeixi que Barcelona en Comú accedeixi al poder. En què quedem?

Benvolguts,
Està ben clar que 80 anys de franquisme ens han ferit de mort i ens han impedit de raonar democràticament. Tenim la “síndrome d’Estocolm” ben arrelada. Hauríem de protestar cada vegada que el nacionalisme espanyol ens ataca, i no piulem. En canvi ens escandalitzem quan la “púrria autogestionaria” arriba democràticament a la batllia de Barcelona...
I no és broma, vegeu sinó com estan reaccionant per les espanyes al canvi que s’està produint. Piulada (traduïda al català) d’una regidora de cultura del PP del poble Rafelbunyol de l’Horta on els socialistes van guanyar les eleccions en detriment dels populars (he usat expressament l’expressió per les espanyes ja que aquesta “regidora de cultura” de la Comunidad Valenciana és inequívocament espanyola, invasora, està en terra de conquesta...):
"Ara començaran que si fora el valencià, a prendre per sac la senyera, a la plaça de bous construiran un puticlub, les banderes espanyoles a fer punyetes, col·legis públics catalanistes,
crema d'esglésies, violació de monges,
a cagar l'himne valencià i espanyol...". "Que visca Espanya! Si és que som únics, i encara ens passa poc...
Està clar, oi? El franquisme sociològic que ens amara ens ha recordat a tothora que si no hagués sigut per la “Cruzada liberadora” del Franco, a Espanya encara s’anirien violant monges i cremant esglésies...

Ara vegem que en diuen els entesos:

28/05/2015
Alcaldessa Colau
"Tots els vots valen igual i no hi ha cap partit que pugui demostrar que els seus votants són més reflexius i estan més informats que el del costat"
Està clar que Ada Colau ha de ser la pròxima alcaldessa de Barcelona. Amb només onze regidors és evident que es poden muntar operacions estrambòtiques per descavalcar-la de l'alcaldia, però cap de les combinacions possibles no té la coherència mínima exigible per impulsar un govern municipal que tingui un cert sentit. Tampoc no existeix l'excusa de l'alternança ni és possible, òbviament, atribuir-li una gestió que lesioni l'interès general dels barcelonins.

Es pot discrepar d'Ada Colau. Del seu estil i de la facilitat amb què recorre a la demagògia per justificar la posició pròpia i desqualificar la dels altres. Però el fet és que ha estat la més votada
(bon màrketing?) entre les llistes que es presentaven a les eleccions municipals i no queda clar quin altre criteri pot substituir la voluntat popular en aquest cas. De fet, els mateixos que asseguren que de cap de les maneres no aconseguirà materialitzar el seu programa són els que més reclamen un acord que impedeixi que Barcelona en Comú accedeixi al poder. En què quedem?

Tots els vots valen igual i no hi ha cap partit que pugui demostrar que els seus votants són més reflexius i estan més informats que el del costat. O sigui que Xavier Trias ha de marxar cap a casa seva i això no haurà estat culpa de ningú més que els electors de la ciutat de Barcelona. Que, per cert, sempre tenen raó. Per això si l'encertaven fa quatre anys amb CiU també és lògic que ara passi el mateix amb Ada Colau.

El que han de fer els altres partits és intentar condicionar la nova alcaldessa. CiU té deu regidors -només un menys que Ada Colau- i pot liderar perfectament un projecte amb la vista posada a d'aquí a quatre anys. I ERC, PSC i la CUP són els grups municipals dels quals dependrà que s'aprovin uns pressupostos o uns altres. I si, efectivament, la gestió de Colau és del tot desastrosa, sempre hi haurà el recurs d'una moció de censura -aleshores sí- perfectament justificada.

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada