dissabte, 23 de maig del 2015

23/05/15. El PP reconeix que veta ERC a Secrets Oficials per motius ideològics. Admet que impedeix l'entrada dels republicans a la comissió del Congrés espanyol que controla els fons reservats perquè "cal un plus de lleialtat amb l'Estat"...

Benvolguts,
Si repassem el Bloc Reflexions, i cerquem quins apunts hi ha que esmentin el fotoperiodista Jordi Borràs en trobem almenys tres:

En aquests tres apunts ja s’han pogut veure moltes de les cares fosques dels enemics espanyols que tenim els catalans i que malden per fer-nos mal, pagats amb l’or dels fons reservats de Madrid. No sé si recordeu que ERC no ha pogut entrar mai a formar part de les Comisiones del Congreso de los Diputados que gestionen els fons reservats perquè tant manant el PP com el PSOE els que manen de veritat han considerat que els secrets d’estat no poden ser ni ensumats pels catalans:

No sé si CiU ha tingut en algun moment la confiança del Congreso per formar-ne part. Amb aquests fons es van pagar els GAL, s’han pagat les clavegueres de l’estat, les policies secretes i ara es deuen estar pagant els SCC, els CCC, els C’s i els PPCs, només esmentant alguns dels sicaris que actuen a Catalunya.


Avui presentem un altre article, aquest cop de Xavier Pete  insistint en el tema d’en Jordi Borràs:
Aquesta notícia és de fa tres mesos, però l'escena es refà a cada legislatura...

El PP reconeix que veta ERC a Secrets Oficials per motius ideològics
Admet que impedeix l'entrada dels republicans a la comissió del Congrés espanyol que controla els fons reservats perquè "cal un plus de lleialtat amb l'Estat"
Redacció/ACN
12/02/2015

El PP ha tornat a impedir que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) formi part de la Comissió de Secrets Oficials al Congrés espanyol, admetent aquest cop que l'exclusió es deu a l'ideari independentista dels republicans. "No es pot defensar la ruptura de l'Estat i formar part d'una comissió que precisament el que pretén és salvaguardar-ne la protecció. Cal un compromís de discreció i un plus de lleialtat amb l'Estat", ha reconegut aquest dijous el diputat popular Rafael Bermúdez de Castro.

El Congrés, en canvi, sí que ha aprovat l'entrada del popular Rafael Hernando a la comissió, en substitució del nou ministre de Sanitat, Alfonso Alonso. Ho ha fet amb els vots favorables del PSOE, tot i la petició d'ERC perquè s'abstingués. Els socialistes sí que han assegurat que "tots els grups tenen el mateix dret a formar-ne part".

Aquest és el cinquè cop que els Populars expressen la seva negativa a la incorporació d'ERC a la Comissió de Secrets Oficials!

Bermúdez de Castro ha criticat durament els republicans, assegurant que de la mateixa manera que Tardà té "tota la llibertat" per pujar a la tribuna de la Cambra Baixa per dir "el que li vingui de gust", "la resta tenim la mateixa llibertat per decidir sobre la idoneïtat de qui ha de formar part d'aquesta comissió".

Exclusió sense precedents

La majoria de les formacions que integren el Grup Mixt -tret d'UPN-, així com l'Esquerra Plural, s'han solidaritzat amb ERC i s'han absentat de la votació per a la incorporació d'Hernando en substitució d'Alonso.

ERC va ser la força proposada pel Grup Mixt per formar part de la comissió, però la majoria absoluta del PP va vetar-ne l'entrada. És la primera vegada a la història de la democràcia espanyola que un grup polític present a l'hemicicle espanyol s'ha quedat sense veu i vot a la Comissió de Secrets Oficials.

Vegi’s també:

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada