diumenge, 3 de maig del 2015

03/05/15. Josep Maria Domènech. Com Catalunya va ser d'Espanya. Disposicions dictades per Espanya, després de l'ocupació de Barcelona l'11 de setembre de 1714. Analogies entre les barbaritats i el sadisme de FelipV i les barbaritats i el sadisme franquista

Benvolguts,
Continuant la recerca al Google trobem aquest apunt, que complementa i amplia els que hem exposat els darrers dies sobre el genocidi de la llengua, explicant els càstigs que la monarquia castellana va infringir a Catalunya, un cop ocupada Barcelona el 1714. Podem trobar analogies entre les barbaritats i el sadisme de FelipV i les barbaritats i el sadisme del Caudillo Franco por la Gracia de Diós. N’he apuntat unes quantes.
Els francesos en dirien “dejà vu...”
Si trobeu més analogies, us prego que m’ho feu saber!

Josep Maria Domènech i Roca
 Com Catalunya va ser d'Espanya

Disposicions dictades per Espanya, després de l'ocupació de Barcelona l'11 de setembre de 1714. Disposicions dictades per Espanya, després de l'ocupació de Barcelona el 26 de gener de 1939.

  1. Abolició  de les Corts de Catalunya. Abolició   de la Generalitat de Catalunya.
  2. Abolició  de tots els organismes de govern de la nació  catalana. 
Abolició de tots de els organismes de govern de la nació  catalana.
  3. Extinció  del Consell de Cent i de tot el règim municipal de Catalunya. 
Extinció  de tot el règim municipal de Catalunya.
  4. Extinció   de la Generalitat de Catalunya. 
Extinció   de la Generalitat de Catalunya. 
  5. Extinció  de la Universitat de Barcelona, que és traslladada a Cervera. 
Ocupació de la Universitat de Barcelona per professors i catedràtics feixistes.
  6. Clausura de les Universitats catalanes de Lleida, Vic, Girona i Tarragona.
  7. Confiscació dels bens de tots els catalans que es distingiren en la defensa de les nostres llibertats, fins i tot dels que havien mort a la lluita.
Confiscació de tot...
  8. Establiment a Catalunya de l'encara no coneguda càrrega dels allotjaments.
  9. Obligació  de tots els pobles de Catalunya de destinar un tros de llurs camps per a plantar-hi farratges per als cavalls de les tropes espanyoles.
10. Prohibició  als professors de la ciutat de Barcelona d'ensenyar retòrica i gramàtica.
Prohibició de tot...
11. Empresonament dels vint-i-cinc principals dirigents de la defensa de Barcelona, els quals foren engrillonats i tancats per a tota la vida a llunyans castells, com Valladolid, La Corunya, Sant Sebastià, malgrat haver estat promès a l'acta de capitulació  de Barcelona el respecte al vençut. Imposició  a Catalunya de la contribució  del paper segellat.
12. Imposició, com a oficial, de la llengua castellana en lloc de la catalana. 
Imposició, com a oficial, de la llengua castellana en lloc de la catalana.
13. Despatxar, sense cap excepció, tots els empleats de la ciutat de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.
14. Prohibició  als habitants de Barcelona d'anar pel carrer en grups de més de dos després del toc de retreta.
15. Creació  de l'ominós "donativo" pel qual s'exigia als catalans un repartiment de més d'un milió  de lliures catalanes. 
Reinici de l’espoli a Catalunya, al País Valencià i a les Illes.
16. A qui no volia pagar, li enviaven un escamot de soldats a casa seva amb l'ordre de mantenir-lo a la força, fins que hagués pagat l'impost.
17. Exili, per ordre del capità  general, de molts canonges, religiosos, nobles, jutges, advocats, escrivans i individus d'altres estaments que es distingien per l'amor al país. 
Exili, per ordre del capità  general, de molts canonges, religiosos, jutges, advocats, escrivans i individus d'altres estaments que es distingien per l'amor al país. 
18. Ajusticiament a Barcelona el dia 27 de març de 1715 com a vulgars criminals, de l'il·lustre general català  en Josep Moragas i els seus companys Francesc Solanic, Jaume Roca i Pau Macip, per haver defensat Barcelona. Afusellament del president Companys.
19. Execució  al garrot, el 5 d'abril de 1715, d'en Francesc Casllar i Tord, un dels més valents oficials del Regiment del Roser, que es va cobrir de glòria durant el setge.
20. Empresonament durant el febrer i l'abril de 1715, de 3.876 persones. Moltes foren desterrades i les altres tancades a Montjuïc, Lleida, Tortosa i Tarragona. 
Empresonament durant el 1939 de milers de persones. Moltes foren desterrades i les altres tancades en camps de concentració. 
21. Ajusticiament a la forca, a Girona, dels valents guerrillers catalans, Noi d'Avinyonet, Joan Oliver i Francesc Montfort. Execució  a Vic, de Bach de Roda. Els coronels Brichfens i Aniell pogueren escapar de la persecució  dels soldats espanyols.
22. Modificació  del règim municipal de Catalunya per a ficar-hi els corregidors, batlles i regidors de nomenament reial. Ordre de que qui no fos català  pogués ocupar càrrecs públics. 
Modificació  del règim municipal de Catalunya per a ficar-hi els corregidors, batlles i regidors de nomenament del règim franquista. Ordre de que qui no fos català  pogués ocupar càrrecs públics. 
23. Ordre de que els regidors de la ciutat portessin banda i que les venerades gramalles dels nostres consellers fossin vestides pels porters de l'Ajuntament.
24. Supressió  de la Junta de Sanitat de Barcelona.
25. Prohibició  del Sometent a tota Catalunya.
26. Supressió  dels càrrecs d'arxiver de la ciutat, mostassals, guaita de Montjuïc i cònsols de Barcelona a Nàpols, Sardenya i Palerm.
27. Prohibició  de que els catalans poguessin tindre cap mena d'armes.
28. Recollida i destrucció  dels "Anals de Catalunya", escrits per Feliu de la Penya, i de tots els escrits publicats durant la guerra.
29. Enderrocament de tots els castells de Catalunya, la conservació  dels quals no convenia a l'absolutisme reial. Són incalculables les joies arquitectòniques que van desaparèixer.
30. Abolició, el primer d'octubre de 1718, de tota la moneda catalana. 
La moneda de la república fou anul·lada.
31. Supressió  del Dret de Catalunya a encunyar la seva pròpia moneda, disposant-se que fos rebaixada a una tercera part del seu valor la moneda dita "ardits de Catalunya".
32. Prohibició  de l'ús de l'espasa als catalans que tenien dret a portar-ne.
33. Ordre que cap català  pogués tenir a casa seva més que un ganivet de llescar pa, i encara lligat la taula amb una cadena.
34. Ordre dictada pel propi Felip V que fos desguarnida la sala del Consell de Cent, de Barcelona.
35. Disposició  manant que fossin trets del Palau de la Generalitat els quadres de Sant Jordi i els escuts de les creus i les barres catalanes. Al seu lloc s'hi posaren retrats de Felip V i escuts, torres, lleons i flors de lis. 
Retrats del Franco, José Antonio i altres assassins a les escoles i altres llocs oficials.
36. Ordre disposant que cada dia a les dues de la tarda, per a recordar als barcelonins l'hora de llur rendició, la campana de la Catedral toqui "Oració  del rei". Parte hablado de Radio Nacional de España.
37. Ordre disposant que fos baixada del rellotge de la Seu de Barcelona i feta trossos la campana "Honorata" pel "delicte" d'haver tocat a sometent durant el setge.
38. Construcció  d'un fort al carrer de Tallers i un altre a Santa Mònica.
39. Construcció  de la Ciutadella de Barcelona. Per fes aquesta obra es van haver d'enderrocar més d'un miler d'edificis, sense cap compensació, i es va obligar els seus propietaris a fer l'enderroc i a portar les pedres a la Ciutadella que es començava a fer.
40. Obligació  als barcelonins de treballar a la construcció  de la Ciutadella.
41. Perquè es vegi de quina manera els pagaven, només direm que un carro estava obligat a fer deu viatges diaris, i https://vimeo.com/25245089
si no els feia tots, perdia els 21 quartos que se li donaven de jornal.
42. Cremació  per mà del botxí­ a la sala de Sant Jordi de la Generalitat, dels documents originals de gran nombre de tí­tols i distincions que s'havien concedit a poblacions i particulars de Catalunya i a la seva Generalitat. 
Crema de tots els ateneus que hi havia i de la documentació particular. El que no varen cremar va anar a parar a Salamanca i encara hi és.
43. Violar més de cent mil dones. 
Els moros violaven i assassinaven però no sé si van violar-ne més o menys de cent mil.


AVIAT FARÀ TRES-CENTS ANYS!!!! ACABA DE FER SETANTA-SET ANYS!!!! 
Encara dubtem de què ens cal la independència? 


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada