divendres, 10 d’abril del 2015

29/03/15. Els qui atien la #Catalanofòbia. El tràgic accident de Germanwings ha tornat a destapar la catalanofòbia a les xarxes amb comentaris insultants vers les víctimes i el president Mas per parlar en català.

Benvolguts,
En els nostres darrers apunts hi ha un tema recurrent: l’Odi!
Es pot trobar en els titulars:
10/04/15. L'odi. 22 anys de l'assassinat del jove Guillem Agulló, a mans d'un sicari de l'extrema dreta espanyolista, un simpatitzant nazi, que complerts 4 anys de condemna es va presentar a les eleccions municipals per un partit feixista i racista...
09/04/15. L’odi! L’Odi! L’odi! L’odi! L’odi! L’odi! El dirigent d'UDC fou afusellat l'any 1938 perquè era català! Independentista català. Segons diversos autors, l'execució la va ordenar personalment Franco...
08/04/15. Bel Zaballa. Quan ser 'indepe' era més fàcil. Que ho diguin als torturats el 1992. A la família de Gustau Muñoz, assassinat per la policia la Diada del 1978, quan tenia setze anys. A Núria Cadenes, que va passar quatre anys a la presó...
El directe.cat d’avui ens proporciona material per aquest apunt. És de fa 10 dies, però és que no parem!
El tema d’avui és la #Catalanofòbia, o sigui l’odi irracional a Catalunya i als catalans. Més ben dit “A la Nació Catalana”.
Uns tasts:
·        Això si, la #catalanofòbia vers les víctimes de l’accident als Alps ha tingut ressò internacional, mitjans de tot el món s’han fet ressò d’aquesta lamentable circumstància, fet que ha obligat mínimament a reacciona al mateix ministre de l’interior...
·        Però el problema no són els quatre “desgraciats” que han mostrat el seu odi vers els catalans, el veritable problema és que qui ha governat l’estat espanyol en aquests anys de democràcia ha  atiat aquest odi.
·        El silenci del PSOE davant les actituds genocides contra la llengua catalana per part del PP,  fins i tot les complicitats, son un element clau.

29 de març de 2015 21:45 h
El tràgic accident de Germanwings ha tornat a destapar la catalanofòbia a les xarxes amb comentaris insultants vers les víctimes i el president Mas per parlar en català. La celebració de la final de la Copa del rei a Barcelona també ha donat lloc a piulades en el mateix sentit, i aquesta no ha estat la primera vegada ni, lamentablement serà, l'última. Això si, la catalanofòbia ver les víctimes de l’accident als Alps ha tingut ressò internacional, mitjans de tot el món s’han fet ressò d’aquesta lamentable circumstància, fet que ha obligat mínimament a reacciona al mateix ministre de l’interior.

Però el problema no són els quatre “desgraciats” que han mostrat el seu odi vers els catalans, el veritable problema és que qui ha governat l’estat espanyol en aquests anys de democràcia ha  atiat aquest odi. El silenci del PSOE davant les actituds genocides contra la llengua catalana per part del PP,  fins i tot les complicitats, son un element clau.

D’exemples de foment de l’odi en trobem un munt, les mentides de partits com Ciudadanos o el PP de Sánchez- Camacho en són un altre mostra d’aquest cinisme, sembren la mentida per focalitzar un odi contra els catalans, i malgrat saber que menteixen segueixen endavant pensant que electoralment els beneficiarà, el seu objectiu no és Catalunya, és Espanya, una Espanya a la cua dels països europeus en qualitat democràtica.

Un darrer exemple de menyspreu vers la llengua catalana el trobem en el tràgic accident dels Alps on la majoria de víctimes de l’estat espanyol són catalanes però se les recorda en castellà.

La Marga Barjau, una de les nostres lectores ha escrit aquests sentides paraules que ho diuen tot i més.

 “Ara no és el moment. Fem silenci, no podem parlar, ni reclamar. No fora prudent, ni respectuós, ni educat. Els plorem, plorarem i ploraran. Escamparem llàgrimes en familiars terres del Nord.. enllà. Molts són plorats en ses llengües, en són gravades paraules en pedra, record d’eterna memòria. No podem plorar els nostres morts. No els podem plorar, no fora prudent, ni respectuós, ni educat, plorar-los en sa llengua, nostra llengua. Ni en pedra eterna gravar el plor català”

I com diu l’autora d’aquest poema, “els hi devem una anada col·lectiva amb una placa de record i memòria en català”, un govern espanyol respectuós ho hagués tingut en compte i segur que tindríem menys catalanofòbia. 

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada