dijous, 2 d’abril del 2015

01/04/15. El País. Editorial. Dret a no decidir. El Parlament de Catalunya segons els articles 55 a 72 de l'Estatut serveix per legislar, controlar i triar el Govern de la Generalitat. I aquest, per dirigir l'Administració . No per a res més...

Benvolguts,
El company Lluís del Grup d’Opinió GOAL em passa aquest article de El País (que pel que diuen o deien, és el més conciliador dels diaris de Madrid) de l’endemà de la Decisió del Parlament de Catalunya (o d’ERC + CDC) de presentar el seu “enèsim  preacord pel Full de Ruta del procés independentista”.
I en Lluís comenta:
El diari dels "progres" avui diu això. Fixeu-vos en el títol. Ja ho diuen tot: "Dret a no decidir"
Si aquesta són els progressistes no fa falta imaginar com són els conservadors.
Segons el DIEC, progressisme:
1) és el conjunt d'idees socials i polítiques avançades, innovadores.
2) doctrina i tendència que integren religiosament la lluita per la reforma de les estructures socials, polítiques i econòmiques, basant-se en la necessitat de posar en contacte la fe i la vida en el món actual.
Em podeu dir quan ha estat progressista aquest diari? És tan o més reaccionari que l'ABC. Com a mínim aquest diari no enganya ningú. Diu el que pensa. Els del País volen ser la Bíblia dels "progres de boquilla". No fa falta pensar, només llegint el diari i transmetent les seves idees ja ets progre. Quin nivell!
Recordo que un dia la senyora Maria-Aurèlia Capmany va dir, textualment,  sobre aquest diari "si quan tracten temes sobre Catalunya podem observar com menteixen, qui em diu que quan parlen de 'Afganistan, que jo no ho puc comprovar, no diuen la veritat i també m'enganyen"
Aquest és el diari en què s'han format els amics de l'Herrera i la Camats.

I ara uns comentaris meus:
·        El País com molt bé diu en Lluís és el diari de capçalera dels progres que havien sigut del PSUC i que al llarg del règim de la Monarquia Franquista bananera, a partir de l'any 1985 han acabat a ICV. En conec uns quants. Ara bé, a ICV, que va començar per Iniciativa per Catalunya (IC) també hi varen anar a parar per un cantó els independentistes que havien sigut de l'Entesa de Nacionalistes d’Esquerra (ENE), que provenien de Nacionalistes d’Esquerra (NE), que prèviament havien sigut del PSAN (Partit Socialista d'Alliberament Nacional), i que durant la dictadura havien militat en el Front Nacional de Catalunya, i per l'altre cantó s'hi varen ajuntar  Els Verds (Confederació Ecologista de Catalunya).  D'aquí en va sortir ICV. Al mateix temps hi havia els d'(EUiA) que provenien del PCC (escisió del PSUC). D'aquí en va sortir la Coalició ICV- EUiA, tot això havent deixat altres grups pel camí com una fracció del PSAN, el Partit del Treball (PT) i d'altres.  Per tant es pot dir que és un partit poti-poti. Per això hi conviuen independentistes d’esquerra i unionistes d’esquerra.
·        Referint-me al capteniment d’ICV-EUiA, i en general al que hem anomenat coalicions com CiU i d'altres, he sentit darrerament una bona definició de les coalicions i del seu comportament en les sales i sessions dels Parlaments. Algú parlava del Parlament Britànic que en ser el Cap de Govern interpel·lat o entrevistat sobre la disposició física del membres de la sala va explicar que ell estava al centre de la sala i tenia els adversaris al davant i els enemics al darrere...
·        Com a tema a part continuo estant al·lucinat de com els nostres enemics, de Madrid o autòctons, defensen els drets dels catalans en unes determinades circumstàncies: El País defensa els drets dels catalans quan els governants elegits democràticament han abduït els seus enemics en prendre decisions que deriven en frau de llei, en detriment dels ciutadans catalans. També el Rajoy en el directe.cat expliquen que va dir que El full de ruta, va en contra “del destí de la història” (de la història de Catalunya o la d’Espanya?). Mariano Rajoy diu que el preacord és dolent tant pels catalans com “per la resta d’espanyols”
      Qui ho havia de dir, com ens amanyaguen...


Editorial
Dret a no decidir
El full de ruta CDC-ERC per la independència redueix els drets dels ciutadans catalans
El País 1 ABR 2015 - 00:11 CEST

El Parlament de Catalunya serveix per legislar, controlar i triar el Govern de la Generalitat. I aquest, per dirigir l'Administració autonòmica en cada període. No per a res més. Així ho estableixen els articles 55 a 72 de l'Estatut d'Autonomia. Tot el que sigui desviar totes dues institucions, la Cambra i l'Executiu, de les funcions previstes en aquest text deriva en frau de llei, en detriment dels ciutadans catalans.

Cada elecció en cada graó de la (multi) “governança” serveix pel que serveix. Si s'utilitza per a un objectiu diferent, que desborda els seus poders i competències, resulta per tant extra vires: un abús de poder. Així que una elecció municipal no pot confiscar les funcions d'un Govern autonòmic. Ni una convocatòria legislativa nacional pot anul·lar les competències repartides per l'Estat de les autonomies. Ni un referèndum substituirà una elecció, ni una elecció equival a un plebiscit, excepte en les repúbliques bananeres o en les antigues dictadures soviètiques.

Si algú ho força, s'arrisca a obliterar o reduir els drets dels ciutadans (en aquest cas, catalans), perquè a cada dret li correspon un deure d'una Administració determinada, no de qualsevol, i a cada deure d'aquesta, l'exercici de la seva exigència pels ciutadans. Tot el que s'aparta d'aquest esquema desemboca en erosió de la democràcia, el caos o l'autocràcia.

Aquesta sèrie d'evidències estatutàries i constitucionals és el que obliden Convergència Democràtica i Esquerra Republicana (acompanyades de les seves organitzacions d'agitació) en el seu al·lucinant full de ruta unitari per a la independència de Catalunya signat dilluns.
El millor resum del contrasentit d'aquest document –que amb prou feines rearmarà la moral dels independentistes de bona fe una vegada coneixen que les enquestes els neguen la majoria necessària– l'ha expressat Dolors Camats, una dirigent (independentista) d'Iniciativa per Catalunya, fins fa poc adscrita al moviment sobiranista.

L'especiós full de ruta “nega el dret a decidir”, denuncia Camats, perquè imposaria la secessió sense votació expressa específica i per quòrums parlamentaris inferiors al prescrit (dos terços dels escons per reformar l'Estatut). I “unes eleccions al Parlament no poden substituir el referèndum” perquè s'hi diluciden coses diferents, i una decisió transcendental requereix una consulta, legal i pactada, ad hoc.

El plantejament contradiu la promesa d'Artur Mas que els ciutadans votarien en cada pas del seu peculiar procés (el que ara es nega: es confirmaria una Constitució l'elaboració de la qual no hauria estat sotmesa a les urnes); prescriu la declaració unilateral d'independència (amb negociacions col·laterals només cosmètiques); reconeix (i per tant, impulsa) que Catalunya quedaria fora de l'ONU i de la Unió Europea; i viola flagrantment qualsevol senyal de legalitat.

És encara pitjor que un atemptat democràtic. És un deliri sense pal·liatius.
Editorial

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada