dijous, 2 d’abril del 2015

01/04/15. Crónica Global. Carmona (PSOE): "Ya está bien de esta deslealtad profunda por parte del presidente de una de las regiones de España". Directe!cat. Súmate s’adhereix al full de ruta...

Benvolguts,
Avui en el directe.cat hi trobem dues notícies que sembla que van per camins oposats però que realment van en la mateixa direcció: L’odi contra Catalunya i la lleialtat a Catalunya!
·        La primera d’un tal Carmona, candidat del PSOE a la batllia de Madrid, que parla de deslleialtat de Catalunya,
·        i la segona que parla del procés que està seguint el poble de Catalunya amb el seu Full de Ruta, denostat per dretes, esquerres i centre d’Espanya, i que va sumant adhesions com la de SÚMATE.
Aquí cal fer una certa memòria històrica i recordar com durant la guerra d’Espanya contra Catalunya el president Companys va dir en un míting: Madrilenys, Catalunya us estima:


De la Viqui: Madrileños!, Cataluña os ama...
Barcelona, 14 de març de 1937.
Paraules pronunciades pel president Companys, en el míting celebrat a la Monumental el 14 de març de 1937, en ocasió del Dia de Madrid, que com es pot llegir tot seguit, en aquell moment Madrid estava assetjada pels feixistes de l’exèrcit franquista i era defensada pel Govern republicà del que el PSOE n’era un valor importantíssim. Madrid va estar assetjat fins al final de la guerra i va caure l’any 1939.
Durant el 1937 la guerra es va lliurar en tres fronts: l'intent franquista de conquerir Madrid[n. 3] i el nord industrial,[n. 4] mentre els republicans intentaven infructuosament dominar les principals ciutats de l'Aragó.[n. 5]
Ara podem preguntar-nos qui és i era més deslleial, Madrid defensat pel PSOE i Catalunya per boca d’en Companys encoratjant-los o un merdós candidat del PSOE de Madrid!
És evident que és certa aquella frase atribuïda a Josep Pla que deia que per a un català tant enemic li és un espanyol de dretes com un d’esquerres...


Notícia de Crònica Global publicada en el directe.cat
1 d'abril de 2015 11:35 h
El candidat a l’alcaldia de Madrid pel PSOE, Antonio Miguel Carmona, esclata contra el president Mas i el procés democràtic català

El candidat socialista a les eleccions municipals a Madrid, Antonio Miguel Carmona, ha demanat l’aplicació del codi penal per poder frenar la “deriva independentista de Artur Mas y ERC”. Carmona, com Miquel Iceta, amenaça amb la presó per valorar el full de ruta sobiranista.
Antonio Miguel Carmona, candidat del PSOE a l'alcaldia de Madrid

Madrid està exhausta de procés sobiranista. El mal tràngol se’ls està fent llarg, i ara que semblava que l’independentisme estava en el trimestre més baix dels darrers tres anys, CDC, ERC, ANC, Òmnium i AMI han arribat a:
un preacord per un full de ruta clar cap a la independència que resta obert a més formacions i entitats...
Fa temps que mitjans i polítics espanyols han perdut les formes, i si ahir el socialisme català insinuava la possibilitat d’engarjolar l’executiu Mas (Iceta feia referència novament al 6 d’octubre de 1934), avui és el candidat a l’alcaldia de Madrid, el socialista Carmona, qui demana la intervenció de la Fiscalia General de l’Estat.

"Ya está bien de esta dedeslealtad profunda por parte del presidente de una de las regiones de España". Aquestes són les declaracions que hauria fet, segons informa Crónica Global, Carmona, que demana així al Fiscal General de l’Estat que intervingui i freni “la deriva independentista” de l’actual govern. El preacord a què ha arribat l’independentisme està causant estralls a Madrid, que arran del darrer CEO, havia deixat aparcat el ‘problema catalán’ i ara se centrava a afrontar el debat sobre la corrupció tant de PP com PSOE, i les lluites de poder amb el contrapès Ciudadanos.


I ara la notícia de directe.cat explicant que SÚMATE s’ha afegit al Full de Ruta:
1 d'abril de 2015 10:35 h
L’entitat que presideix Eduardo Reyes dóna exemple i fa un pas endavant, després de reclamar-lo al govern en un article fa una setmana

Dilluns passat, en un article a El País tal com recollia el Directe!cat, Eduardo Reyes demanava que el govern actualitzés el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i el transformés en un Pacte per la Independència. L’entitat s’acaba de sumar al full de ruta per la independència.
Súmate fa una crida a les entitats perquè s'adhereixin al full de ruta
L’associació formada per persones d’identitat catalana i espanyola, Súmate: “manifiesta su intención de sumarse y formar plenamente parte del mismo, y comprometiéndose a trabajar para hacerlo extensivo a otras organizaciones y sectores de la ciudadanía”. L’entitat valora que el document acordat per CDC i ERC faci una aposta clara per la recuperació de l’estat social, i la regeneració democràtica, la transparència i la lluita contra la corrupció, principis bàsics per bastir un nou estat diferenciat de l’espanyol.

L’entitat presidida per Eduardo Reyes, defensa que les eleccions es converteixin en un veritable plebiscit, i s’iniciï “un verdadero proceso constituyente, con la participación de toda la ciutadania”. Així, Súmate conclou amb aquesta adhesió a l’acord unitari i espera així mateix que aquest s’enriqueixi amb les aportacions i la incorporació de més partits i organitzacions que el facin “más representativo, inclusivo y transversal y permita seguir llegando y sumando a más gente”.

Altres notícies agradables del directe.cat:

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada