divendres, 20 de març del 2015

20/03/15. Preguntes a partir de l'article de la Carme Forcadell. La llei electoral. I aquests barruts fa gairebé quaranta anys que estan escalfant cadira i cobrant la morterada a final de cada un dels 444 mesos i resulta que el més calent és a l’aigüera!!!

Benvolguts,
Parlàvem fa poc de l’article de la Carme Forcadell del dia 18. Hem llegit la carta i els resums i comentaris de tribuna.cat.
Com que, segons ella diu i els independentistes hi estan d’acord, l'eix nacional serà predominant en les eleccions del 24 de maig, jo introdueixo uns nous raonaments i unes noves preguntes:

·        A sant de què no podem ajuntar les votacions als ajuntaments amb un referèndum d’autodeterminació?
·        He vist en les televisions com en segons quins països hi ha eleccions amb dues o més urnes per tal que la ciutadania pugui respondre a dues o més qüestions. En el nostre cas serien les eleccions municipals i el referèndum independentista. Qui ens ho priva? I per què?
·        I si no és en aquestes eleccions als ajuntaments per què no podem ajuntar-les el 27S amb les autonòmiques. És que depèn de la llei electoral, que fa 35 anys que el Parlament de Catalunya havia de fer, com en altres territoris de l’estat on ja està feta, i han tingut la barra de no fer-la encara? I ara correm-hi tots que quatre no poden!
·     I aquests barruts fa gairebé quaranta anys que estan escalfant cadira i cobrant la morterada a final de cada un dels 444 (quatre cents quaranta quatre) mesos i resulta que el més calent és a l’aigüera!!!
·        I allò que diuen els xungos: ni hi és ni se l’espera?
·       
O per què no podem posar urnes al carrer al costat dels col·legis electorals i fer que es faci un referèndum paral·lel?
·        Algú m’ho pot explicar?
I si m’ho explico jo mateix, com que ja sabem que l’endemà del 27S s’haurà de fer una DUI, com va fer el President Macià el 14 d’abril del 1931, tal com explicàvem ahir mateix, i contravenir la llei espanyola, per què hem esperat tant a contradir-la i per què no comencem a fer actes de desobediència a aquesta llei que ens té oprimits des de fa cinc segles? Que tenim por dels tancs? Oi que no? Som al segle XXI i Europa no ho permetria!
Hem sentit dir mai que per fer una truita s’han de trencar primer els ous?
Fins aquí els meus raonaments i preguntes! Algú me les pot contestar?

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada