diumenge, 15 de març del 2015

13/03/15. Mariona Ferrer. El govern espanyol denega l'extradició de ministres franquistes a l'Argentina. No és que siguin hereus d'en Franco, és que en són la reencarnació. O sigui que ni Franco, ni Hitler, ni Mussolini van cometre cap crim...

Benvolguts,
El títol d’aquest article de l’ARA retrata el ministre, retrata els ministres, retrata el Cap de Govern, Retrata el Cap de l’Estat, etc.
A més de l’article, he afegit alguns comentaris dels lectors, com faig sovint, que expressen diversos sentiments que potser a l’articulista se li havien escapat.
Hi ha dues menes de comentaris, els que demanen de fugir d’Espanya i els que donen arguments irrefutables contra el capteniment del Gobierno. Uns tasts:
·        Conceptes inqualificables com aquest refermen la nostra decisió d'independència,...que no ha prescrit !!!
·        Argumentar que els assassins han de quedar lliures perquè matar persones en aquest país era legal fa fàstic, pudor, pena, vergonya i multiplica per n les ganes de marxar.
·        Només per això ja val la pena marxar d'Espanya.

·        No tenen cap vergonya. Una resposta així legitimant els assassinats sota el règim de Hitler, a Alemanya suposaria la destitució fulminant de qualsevol polític al govern...
·        No és que siguin hereus d'en Franco, és que en són la reencarnació...
·        A Espanya continua la dictadura...
·        Que hi havia algú que s'esperava altra cosa?

El govern espanyol denega l'extradició de ministres franquistes a l'Argentina
El consell de ministres ha acordat no fer cas a la petició de la jutge Servini. El ministre de Justícia argumenta que els delictes ja han prescrit, es van cometre a l'Estat i que la pena de mort era legal durant la dictadura
Mariona Ferrer I Fornells
Madrid | Actualitzada el 13/03/2015 14:48
El govern espanyol ha desestimat la petició de la justícia argentina d'extradir fins a 20 alts càrrecs franquistes, vuit d'ells exministres. Segons ha explicat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, l'executiu ha acordat que el reclam de la jutge María Servini no té prou fonaments. Es tracta del segon pas del govern de Mariano Rajoy per evitar que prosperi la querella contra els crims del franquisme. Ja el passat novembre,  la Policia Nacional es va negar a detenir els 20 acusats esgrimint una resolució del 2010 en què s'eximia d'haver d'extradir un ciutadà en cas que el país on residís protestés en un termini de 30 dies. Llavors el govern va demanar més informació a Servini perquè, segons el seu punt de vista, no quedava clara la petició d'extradició.
Durant la roda de premsa del consell de ministres, Catalá ha esgrimit fins a tres arguments per denegar l'extradició.
·        Primer, que els delictes "hipotèticament" -en paraules del ministre- es van cometre a l'Estat i no a l'Argentina, i els convenis d'aquesta república llatinoamericana amb l'Estat regulen que no hi ha prou competències per jutjar ciutadans espanyols fora del seu país.
·        Segon, el "principi d'extinció de la responsabilitat criminal". I és que el codi penal dels anys 70, de quan s'imputen els delictes, contemplava la prescripció al cap de només 15 anys i el procés de Servini no va començar fins el 2014.
·        I tercer, que la pena de mort era legal durant la dictadura i firmar sentències no era considerat delicte.

El ministre que va firmar l'execució de Puig Antich
Entre els ministres imputats a l'Argentina hi ha José Utrera Molina, que va ser el que va segellar l'execució de Salvador Puig Antich, i Rodolfo Martín Villa, per la mort de cinc treballadors en una protesta. Catalá defensa que la pena de mort "als anys setanta estava prevista al Codi Penal de l'època", i per tant "qui signava una pena de mort no cometia un delicte".
Mariona Ferrer 

COMENTARIS
Usuari Premium JAR Esplugues de Llobregat
14/03/2015 12:43
Conceptes inqualificables com aquest refermen la nostra decisió d'independència,...que no ha prescrit !!!
14/03/2015 12:04
Que hi havia algu que s'esperava altra cosa?
Fets Cerdanyola del Vallès
14/03/2015 09:46
No tenen cap vergonya. Una resposta així legitimant els assassinats sota el règim de Hitler, a Alemanya suposaria la destitució fulminant de qualsevol polític al govern.
Aquí , pel contrari, el PP no sols mai no ha condemnat la dictadura sinó que:
·        encara legitimen la seva legislació,
·        han protegit als criminals i autoritats franquistes, als exministres i als torturadors,
·        els han facilitat que continuessin en llocs de poder, a la política, a la policia, a l’exèrcit, a les gran empreses,
·        subvencionen generosament associacions en suport del dictador i de la dictadura,
·        toleren i protegeixen judicialment grups neonazis,
·        han negat qualsevol reparació a les famílies de les víctimes,
·        els hi impossibiliten trobar els cossos dels seus familiars desacatant resolucions de l'ONU,
·        impedeixen la restitució de bens confiscats, com ara els papers de Salamanca,
·        no han revisat cap sentència, ni la de Companys, únic president del món escollit democràticament executat,
·        permeten els homenatges al dictador, l'apologia del franquisme, noms a carrers i viles, estàtues i Valles dels Caidos per a major glòria d'un criminal culpable de milions d'assassinats a l'estat,
·        han manipulat la democràcia amb una llei de partits orquestrada per invalidar tot allò que els fes nosa,
·        han vulnerat l'estat de dret judicialitzant la política i convertint les fiscalies, els tribunals, i especialment el TC, en un subordinat al servei del partit,
·        han defraudat milers de milions de les arques públiques,
·        i ara ja només fan que copiar les receptes del franquisme amb legislacions penals que atempten directament contra la llibertat d'expressió, ideològica i de manifestació.
·        No és que siguin hereus d'en Franco, és que en són la reencarnació.
Usuari Premium poleal Sabadell
14/03/2015 09:29
Argumentar que els assassins han de quedar lliures perquè matar persones en aquest país era legal fa fàstic, pudor, pena, vergonya i multiplica per n les ganes de marxar.
Qui es creu que és vostè per protegir assassins públics?.
13/03/2015 21:19
Només per això ja val la pena marxar d'Espanya.
Usuari Premium maria independència
13/03/2015 21:18
·        A Espanya continua la dictadura.
·        No han passat pàgina –hi ha un monarca com a cap d’estat perquè Franco ho va decidir així- i parlen de democràcia perquè volen estar al mapa global però no saben ni què és ni volen saber-ho.
·        No és només que no s’hagi acabat amb la darrera dictadura sinó que estan fent els darrers escarafalls perquè el que se’ls acaba és el colonialisme castellà.
·        Deixem-nos d’enquestes, moltes percepcions han canviat perquè senzillament ja hem desconnectat.
·        I els que no ho han fet i estan contents amb la seva Espanya castellana que pensin si volen sentir-se identificats amb un estat que fins i tot troba excuses per a justificar assassinats.
·        Podem ser més o menys independentistes, de dretes o d’esquerres però dubto de que cap bona persona –la majoria- pugui acceptar l’assassinat com a quelcom “legal” sota cap circumstància. I fer-ho deu ser apologia a la maldat.

Romeu Palma
13/03/2015 19:56
I ara qui diríeu que és l'hereu del franquisme ?
GuiAlSo Girona
13/03/2015 18:16
Molt bona aquesta. O sigui que ni Franco, ni Hitler, ni Mussolini, ni tants i tants dictadors d'arreu del mon, han comès cap crim, perquè la pena de mort era legal en aquell pais. ¡¡ Fins on t'han arribat aquests "senyors" (per a no dir cap altre paraula malsonant) del PP !!.
13/03/2015 17:44
Assassinar a la Alemanya Nazi també era legal. Segons aquest govern Espanyol no haurien calgut els judicis posteriors a la fi de la segona guerra mundial..
No hi ha una organització internacional que els posi a lloc? Encara penseu que el món és global? es mereixen tots els mals del món a nivell personal...
Usuari Premium Joan Llenas Juscafresa Girona
13/03/2015 16:49
Durant la dictadura no hi havia res legal noi, tot era imposat per la força de la repressió.

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada