dissabte, 28 de febrer del 2015

28/02/15. EFE. El PPC pide que uno de los canales televisivos catalanes emita en castellano. Quan TVE tingui un canal íntegrament en català i quan hi hagi igualtat de canals públics i privats en català i castellà a Catalunya. 50% de judicis i pel•lícules i la totalitat de l'etiquetatge de medicaments i aliments...

Benvolguts,
Ahir va córrer aquesta notícia pels diaris en paper i digitals de Barcelona:
El PPC pide que uno de los canales televisivos catalanes emita en castellano
El PPC ha pedido hoy en el Parlament, a través de la diputada Marisa Xandri, que "uno de los canales de la Corporación Catalana de Medios Audiovisuales (CCMA) retransmita íntegramente en castellano"

A part de demanar canals en castellà, la tal Xandri ha afegit els tòpics estàndard dels anti-indepentistes:
·        y que el castellano es la tercera lengua más hablada al mundo...
·        hasta el día de las supuestas elecciones autonómicas...
·        cómo el Govern pagaría las pensiones, los subsidios de paro o los más de 20.000 mossos d'esquadra en una supuesta Cataluña fuera de España...
que no val la pena de rebatre però que demostra com l’amenaça espanyola plana sobre Catalunya!
I si nosaltres comencéssim a pensar a amenaçar?

Amb molt bon criteri el company del Grup d’Opinió GOAL Lluís Solà ha enviat el següent senzill correu de resposta, explicant quan es podria començar a parlar d'aquest assumpte:
“Penso que la resposta és molt senzilla:
Quan TVE tingui un canal íntegrament en català i quan hi hagi igualtat de canals públics i privats en català i castellà a Catalunya.  Quan el 50% dels judicis es facin en català i hi hagi un 50% de pel·lícules en català, i quan els aliments i els medicaments portin l'etiqueta i el prospecte en català, aleshores podem començar a parlar de democràcia. A més tot és a les mans del PP i no costa ni un duro.”

Aquí hi ha la resta de la notícia de La Vanguardia:
Barcelona. (EFE).- El PPC ha pedido hoy en el Parlament, a través de la diputada Marisa Xandri, que "uno de los canales de la Corporación Catalana de Medios Audiovisuales (CCMA) retransmita íntegramente en castellano". Xandri, que ha intervenido en la comisión de control parlamentario de la CCMA, ha argumentado que "se tiene que tener en cuenta que más de la mitad de la población en Cataluña es castellanoparlante, y que según los últimos datos del CEO, el 44,8% de los ciudadanos de Cataluña se sienten tan españoles como catalanes, más españoles que catalanes o se sienten únicamente españoles, y que el castellano es la tercera lengua más hablada al mundo".
La diputada popular ha dicho al director de TV3, Eugeni Sallent, y al presidente de la CCMA, Brauli Duart, que "como responsables de TVC tendrían que hacer un esfuerzo para conectar con el máximo número de ciudadanos. La diputada ha opinado, asimismo, que los informativos de TV3 se han convertido en "espacios propagandísticos del separatismo".
Ha preguntado a Eugeni Sallent, sobre "cuántos reportajes piensan hacer sobre las estructuras de Estado hasta el día de las supuestas elecciones autonómicas, teniendo en cuenta el dictamen contrario del Consejo de Garantías Estatutarias sobre la ley de medidas fiscales y financieras, y cuántos piensan hacer para explicar a los catalanes cómo el Govern pagaría las pensiones, los subsidios de paro o los más de 20.000 mossos d'esquadra en una supuesta Cataluña fuera de España".

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada