dilluns, 9 de febrer del 2015

04/02/15. Alèxia L. Ferret. Juliana: "Una protesta fiscal a Catalunya serà terrorisme? " La inclusió del “desordre públic” en la mateixa llista que el segrest de vaixells i avions, és inquietant...

Benvolguts,
Ja podeu respondre la pregunta de l’ Enric Juliana!

04/02/2015
DRET A DECIDIR

Juliana: "Una protesta fiscal a Catalunya serà terrorisme ? "

El periodista afirma que l'article 573 del pacte antiterrorista del PP i el PSOE conté interpretacions inquietants

Alèxia L. Ferret
El periodista Enric Juliana s’ha preguntat avui en un article a ‘La Vanguardia’ si una “hipotètica protesta fiscal a Catalunya, o en una altra comunitat autònoma, podria ser definida com a terrorisme per implicar un possible dany a l'estructura econòmica de l'Estat?”, sobre l’acord que han arribat Mariano Rajoy i Pedro Sánchez.

En aquest sentit, Juliana ha assegurat que l'article 573 del pacte antiterrorista del PP i el PSOE conté interpretacions inquietants. “Caldrà convenir que la inclusió del “desordre públic” en la mateixa llista que els atemptats amb fusell metrallador, el segrest de vaixells i avions, o tenir il·legalment armes de foc, munició i explosius, es podrà fer una interpretació inquietant del necessari ajust de la legislació espanyola davant l'ofensiva que pot tenir lloc a Europa com a conseqüència del fonamentalisme islàmic en les guerres de Síria i l'Iraq”.

“No sembla que la xarxa Al-Qaeda i els criminals de l'Estat Islàmic, que acaben de cremar viu a un pilot jordà, tinguin com a objectiu reinterpretar la Constitució espanyola de 1978. En el redactat inicial de la reforma, aquest mateix article 573 conceptuava com a terrorisme els delictes de sedició i rebel·lió. La màquina de polir els va eliminar. Hi haurà segona tanda de polir i envernissar?”, ha conclòs.

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada