dijous, 4 de desembre del 2014

04/12/14. ACN. Piensa el ladrón que todos son de su condición. El ministre Catalá compara l'independentisme amb el nazisme i el feixisme. El nacionalisme espanyol va revalidar aquesta condició...

Benvolguts,
L’última animalada que hem sentit de la part de ponent és la del nou ministre de justícia que s’estrena usant les indispensables paraules i conceptes nazi, feixisme quan es refereixen als catalans. A ell el deu fer tan feliç dir aquesta animalada com a mi de fotre-me’n!
No crec que valgui la pena explicar la condició de feixistes i de nazis, que el nacionalisme espanyol, el nacionalcatolicisme i la dictadura franquista van adquirir i van revalidar (amb excel·lent cum laude) amb l’Alzamiento, la guerra, la destrucció i el genocidi que varen produir en aquesta Espanya que tan diuen estimar. Ni cal que expliqui que el PPSOE és directe hereu del franquisme, tal com ells han sempre reivindicat. I tal com he raonat diverses vegades en aquest Bloc. I que el PPSOE és el creador i valedor de la monarquia franquista bananera atada y bien atada que estem suportant des de fa 39 anys.
He copiat el títol de l’apunt de la dita castellana Piensa el ladrón que todos son de su condición. També hi ha una altra dita castellana Dime de qué presumes y te diré de qué adoleces, que hi pot estar relacionat amb el pensament, si és que pensa, del ministre...


02.12.2014  10:59
Autor/s: ACN
El ministre Catalá compara l'independentisme amb el nazisme i el feixisme

Diu que 'apel·la al lideratge carismàtic d'un líder' i recorre 'a la mobilització de masses'
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha equiparat avui el procés independentista a Catalunya amb els moviments nazis i feixistes de l'Europa del Segle XX. Sense citar directament Catalunya, ha afirmat que a Catalunya es busca substituir les tesis de Rousseau sobre la sobirania nacional per les de l'ideòleg nazi Carl Schmitt, que defensava la 'superació de la llei democràtica' apel·lant 'al lideratge carismàtic d'un líder i a la mobilització al carrer de les masses per confondre-les amb el conjunt de la societat i que la força dels fets es plantegi davant la llei democràtica'. Tot plegat, ha dit, resulta 'd'allò més inquietant i té precedents d'infaust record que tots vostès coneixen'.
Catalá ha fet aquestes manifestacions a un esmorzar informatiu presentat per la ministra de Foment, Ana Pastor, on ha assistit també la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, i també el Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce.

Segons el ministre, 'la subversió dels principis democràtics està al darrere dels intents d'una determinada voluntat de situar-se per sobre de la voluntat general, que des que Rousseau la va definir és la que funda el dret a les societats democràtiques i està a la base mateixa de la sobirania nacional'.

En canvi, ha apuntat, es vol substituir Rousseau per Schmitt, filòsof alemany de principis del SXX que es va afiliar al partit nazi i que defensava imposar el 'poder de decisió'. Segons el ministre, ara a Catalunya es pretén 'el retorn a aquest tipus de plantejaments', fet que 'a més d'ucrònic compromet els drets de tots els espanyols'.

Per aquest motiu, Catalá ha assegurat que és 'urgent' desfer tan aviat com sigui possible 'la idea letal' que la política 'és quelcom diferent a la llei i per tant que els tribunals no han de fer política', perquè 'sense respecte a la llei desapareix la política i la democràcia'. 'Deixem actuar a la Justícia i al seu costat dialoguem tan com faci falta, però no oposem una cosa a l'altra', ha dit.
ACN


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada