dimecres, 3 de desembre del 2014

03/12/14. Carles Toronjo. Fugida de multinacionals? Si es construeix un estat nou, cal comprar molts objectes nous. Això fa que tan el comerç com la indústria hi surten guanyant...

Benvolguts,
El company Lluís Solà em fa a mans aquest article d’un enginyer de telecomunicacions que considero que s’ha de compartir!
Diu en Lluís:
De la mateixa manera que quan hom compra o lloga un pis o una casa, s'ha de comprar mobles, roba de la llar i estris pera la cuina,  vells o nous, segons la seva butxaca, si es construeix un estat nou, cal comprar molts objectes nous. Això fa que tan el comerç com la indústria hi surten guanyant.
En aquest article d'un enginyer de telecos ens explica com milloraríem i com es crearien llocs de treball nous en un sector com les TIC. Aquest discurs pot servir per ajudar als indecisos i als SÍ-NO i per acabar de convèncer als convençuts.

Com a comentari previ us proposo d’anar al seguent enllaç de fa gairebé un any:  
En aquest enllaç que té per nom Directius alemanys residents a Catalunya, contra la independència s’explica que “uns alemanys (?)” residents a Catalunya alerten del feixisme i del nazisme que el fervor nacionalista pot crear. Aquests “alemanys” varen fer córrer un manifest que varen anomenar Declaració de Barcelona. Els signants del document  "Declaració de Barcelona", alerten també "dels perills d'un fervor nacionalista, que en l'últim segle ha portat patiments incommensurables sobre Europa i que tampoc portarà res de bo per a Catalunya".
O sigui que “uns alemanys” que com veureu si fullegeu l’apunt no representaven ningú ja que el consolat alemany va emetre immediatament una nota negant tenir-hi cap relació, es varen irrogar el dret d’usar el nom de Barcelona per defecar-s’hi a sobre. Deien que representaven empreses multinacionals alemanyes i com veureu només eren ciutadans alemanys residents a Barcelona, que algun treballava en alguna empresa alemanya, però que no representaven en absolut aquestes empreses com es va demostrar immediatament, quan les empreses se’n varen desmarcar. Després es va demostrar que eren Assidus del Círculo Ecuestre, amics de Lara, companys de campanya (amb fotografies) de Sánchez Camacho!
Aquest preàmbul il·lustra sobre la merda que els unionistes fa temps que estan deixant anar sobre el procés, escampant-la sense dades, que després nosaltres ens hem de molestar a contradir, ara sí amb dades! En l’article que segueix veureu com es repeteixen més que l’all, sense arguments. Per si passa!

Ara vegem l’article de Carles Toronjo:

Font:Tribuna.cat
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Fugida de multinacionals?
Un dels papus més usat per l'unionisme és que la independència de Catalunya comportarà la fugida de totes les empreses multinacionals del nostre país.

De coses se'n poden dir moltes, però aquestes afirmacions –i aquesta és la clau– poden estar recolzades amb dades, xifres, rigor i honestedat i, d'altra banda, aquestes es poden dir sense anar acompanyades d'arguments clars i nítids.

No vull fer com l'unionisme i elevar a màxima una afirmació en contra de la fugida d'empreses multinacionals de Catalunya. Res més lluny de la realitat. El que vull expressar és simplement les situacions i les opinions que molts companys i companyes del món de les TIC a Catalunya, que treballen per a grans empreses multinacionals, han experimentat en relació a l'anomenat procés i el suposat comportament de les companyies multinacionals.

L'opinió sempre se situa, més enllà de la posició ideològica personal de qui l'emet, en quina és la condició que afavoreix el negoci, la companyia, les seves vendes, la seva competitivitat. I aquesta és la següent: no renunciar a una part de mercat, a 7,5 milions de potencials clients, a un país que promou fortament l'activitat econòmica, que té una capacitat d'innovació i d'emprenedoria fora de qualsevol dubte. I aquesta opinió, posició també l'he experimentat personalment, en xerrades i col·loquis amb diferents representants d'empreses internacionals tecnològiques, que desenvolupen la seva activitat al nostre país.
Les estructures d'estat que haurem de construir requeriran de tecnologia. Una indiscutible oportunitat per incrementar el negoci al nostre país"
A Catalunya, afortunadament, hi ha molta presència d'empreses multinacionals. I l'àmbit de les TIC és un dels seus grans exponents. Parlo de moltes companyies. És el cas –i que em disculpin les que no esmento concretament-- de les següents: Vodafone, Orange, Telefónica, Indra, HP, IBM, T-Systems, Microsoft, Oracle, Colt, SAP, CISCO, Aruba Networks, Check Point, Palo Alto Networks, Fortinet, Hitachi, NetApp, EMC, etcètera. I tot aquest reguitzell de companyies continuaran fent negoci a Catalunya (sigui independent o no). El negoci no té fronteres.
El mercat és global. I també cal esmentar que una Catalunya Estat generarà moltes noves oportunitats de negoci per a totes aquestes empreses tecnològiques. La raó és ben clara: les estructures d'estat que haurem de construir per donar servei a la ciutadania del país requeriran de tecnologia, de solucions tecnològiques. Una indiscutible, en definitiva, oportunitat per incrementar el seu negoci al nostre país. I això, d'altra banda, també tindrà una derivada en les diferents empreses, ubicades a Catalunya, que complementen, que ofereixen serveis a aquestes grans empreses multinacionals tecnològiques. Incrementaran, proporcionaran més serveis i, per tant, el seu efecte també serà positiu per a totes aquestes.

És molt legítim defensar una postura o una altra. Tothom en té dret. Els sentiments són sentiments.
Ara bé, cal ser honestos en allò que signifiqui números, xifres, dades.
I l'activitat econòmica i el comportament de les empreses multinacionals va en aquesta direcció.

Joan A. Forès
http://reflexionsjafores.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada