dimarts, 4 de novembre del 2014

03/11/14. Quin esforç tan extraordinari hem de fer els independentistes catalans per fer arribar el missatge del 9N a 4 o 5 milions de catalans que poden votar si a Catalunya l’audiència de mitjans en català (ràdios, televisions i diaris) no arriba al 20%

Benvolguts,

Ens preguntem quin esforç tan extraordinari hem de fer els independentistes catalans per fer arribar el missatge del 9N a 4 o 5 milions de catalans que poden votar si a Catalunya l’audiència de mitjans en català (ràdios, televisions i diaris) no arriba al 20% i en canvi el 80% són mitjans en espanyol de televisions públiques i de cadenes privades, que totes formen part de la caverna mediàtica ajudada molt intensament per la Conferencia Episcopal Espanyola (CEE), i que pertanyen als membres del Puente Aereo, Godó, Lara, CEE i similars!

Com exemple d’aquesta situació i ja que estem en una condició que en castellà es deia “burro amarrado contra león” hem de ser conscients que ens queden 4 dies per convèncer aquests 4 o 5 milions de ciutadans de Catalunya. O sigui que hem d’ajudar Òmnium, l’ANC, els partits polítics pro-independència, les 3.000 Associacions i els 950 ajuntaments pro-independència a multiplicar el seu missatge, que malauradament no podrà passar al 80% de ciutadans que no miren les televisions catalanes..

I expliquem el desequilibri amb un exemple. La presentació avui del manifest Libres e Iguales a l'ambaixada espanyola a Washington.

És meridià que la presentació de Libres e Iguales a l'ambaixada espanyola a Washington és un afer d’agit-pro del Gobierno de España, amagat en una impunitat que el règim borbònico-franquista li proporciona. També és meridià que Libres e Iguales està finançat per les clavegueres de l’Estat, amb diners “de todos los españoles”.

L'ex-ambaixador d'Espanya als Estats Units Javier Rupérez, membre del patronat de FAES, és un feixista espanyol dels molts que estan contra la independència de Catalunya i es financen amb els diners de l’Estat. En un país normal aquestes facècies no succeirien!

Si volguessin ser una mica decents i honrats (com la dona del Cèsar) haurien d’haver ofert la realització amb les mateixes condicions d’un acte als independentistes catalans!

I ara l’article de El Periódico:

Ús de les institucions públiques

El PSOE pregunta a Margallo si recolza l'acte anti 9-N a la seu als Estats Units

Fonts de l'ambaixada diuen que només és la presentació de Libres y Iguales

ERC reclamarà la compareixença al Congrés del ministre d'Exteriors

Juan Ruiz Sierra / Madrid / Ricardo Mir De Francia / Washington

Dilluns, 3 de novembre del 2014

La presentació del col·lectiu Libres y Iguales, molt actiu contra la celebració del 9-N, a l'ambaixada espanyola a Washington, ha provocat una dura reacció del PSOE i d'ERC davant el que interpreten com a un mal ús de les institucions públiques. L'ambaixador Ramón Gil-Casares ha convidat grups d'opinió nord-americans a un dinar a la legació amb membres de l'esmentat col·lectiu, encapçalat per l'exambaixador d'Espanya als Estats Units Javier Rupérez, tal com va informar ahir EL PERIÓDICO. L'acte se celebrarà només tres dies abans de la concentració convocada per Libres y Iguales contra el procés participatiu del 9-N.

El portaveu adjunt del PSOE a la comissió d'Exteriors, Àlex Sàez, va anunciar ahir que preguntarà al Congrés al ministre José Manuel Margallo si tenia coneixement de l'organització d'aquest dinar a la residència de l'ambaixada d'Espanya que està prevista per a dimarts que ve. El diputat demana al ministre d'Exteriors si «ell o algú del ministeri va donar expressa autorització a la aquesta celebració».

Sáez li reclama també que expliqui «quins criteris segueix en la seva xarxa d'ambaixades i consolats, o als centres Cervantes, per autoritzar, denegar o suspendre actes que tinguin relació amb la qüestió territorial plantejada a Catalunya». La pregunta del socialista es refereix, sense citar-lo, a la cancel·lació de la presentació a l'Instituto Cervantes d'Utrecht de la novel·la Victus, del català Albert Sánchez Piñol.

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, va lamentar que «el Govern pot fer campanya pel no amb els diners de tots i on no es pot votar i, en canvi, impedeix qualsevol tipus de campanya al carrer i es mostra actiu contra un procés que ha perseguit». Bosch demanarà la compareixença de Margallo al Congrés per aquest tema i perquè «expliqui perquè fa campanya contra una proposta que considera il·legal amb els diners de tots».

ANTISEPARATISTES / Rupérez va confirmar a aquest diari que la iniciativa d'organitzar el dinar va partir de l'ambaixador Gil-Casares, amb l'objectiu de presentar «en un acte relativament petit» els postulats de Libres y Iguales als representants de diversos think tanks a Washington. «Nosaltres ens oposem a la separació d'Espanya i ens pronunciem a favor de l'esperit democràtic i liberal de la Constitució del 1978», assegura Rupérez, ambaixador als EUA en l'últim mandat d'Aznar.

Preguntat pel fet que l'ambaixada promogui una iniciativa privada de la societat civil amb un posicionament polític molt clar, Rupérez va considerar que no existeixen incompatibilitats: «El que és clar és que l'ambaixada està a favor de la Constitució». Membre del patronat de FAES i del consell d'administració d'Abengoa Bioenergía, Rupérez assessora en temes europeus el Center for Strategic and International Studies, dedicat a la política exterior a Washington.

Fonts de l'ambaixada d'Espanya als EUA van negar que l'objectiu del dinar sigui deslegitimar la consulta. «No és un acte i no és anticonsulta, sinó un àpat informal en el qual Rupérez presentarà la plataforma de Libres y Iguales», van dir.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada