dilluns, 28 de juliol del 2014

28/07/14. L'unionisme alarmat per una possible estratègia independentista al BCE. El govern espanyol estaria ‘molt preocupat’ per un possible nomenament de l’economista Jordi Galí, membre del col•lectiu Wilson, al Banc Central Europeu


Benvolguts,

Hi ha dies negres. Avui n’és un amb l’afer Pujol...

Però sortosament avui he llegit una notícia notable (del directe.cat del dia 21). En Jordi Galí, vell conegut d’aquest Bloc, economista, membre rellevant del Col·lectiu Wilson, sembla que s’ha postulat com a  candidat a Director d'investigació del BCE. El càrrec pot ser important, però deu ser-ho molt quan el Gobierno espanyol i la caverna mediàtica s’hi han posat categòricament de cul. On s’has vist! On  s’has vist que un independentista català pretengui accedir a un lloc de responsabilitat al BCE!

Segurament que aquí veurem una lluita de titans, com la de l’Ok Corral. I esperem que els dolents, com sempre passa a les pel·lícules, perdin!

Llegiu l’article, curt però dens, que s’ho val...

21 de juliol de 2014 18:05 h


El govern espanyol estaria ‘molt preocupat’ per un possible nomenament de l’economista Jordi Galí, membre del col·lectiu Wilson, al Banc Central Europeu.

El prestigiós economista català, Jordi Galí, podria ostentar al càrrec de director d'investigació del BCE, fet que hauria despertat maniobres del govern espanyol per impedir el nomenament de l’independentista. Segons diversos mitjans de la caverna, fonts properes al govern central diuen que l’executiu de Rajoy ja hauria reconegut la seva preocupació: “Jordi Galí és una autoritat mundial en política monetària. Si opta al càrrec, hauran de donar-li sí o sí per mèrits propis. Ara bé, la pregunta que es fan a l’Executiu és per què es presenta un acadèmic tan reputat a una posició així. Un moviment així només podría
amagar una agenda independentista. El Govern sospita que podria haver estat empès per la Generalitat”.

L’excel·lència del currículum de Galí fa molt difícil evitar la presència d’un independentista al BCE

Jordi Galí ha estat reconegut com un dels economistes més prestigiosos del món i, de fet, el seu nom ha sonat diverses vegades pel Premi Nobel. Galí ha contribuït, conjuntament amb els acadèmics del col·lectiu Wilson, a fonamentar el discurs independentista amb tesis de prestigi i teories fonamentades, alhora que tot el col·lectiu ha desmuntat més d’una vegada els arguments de catàstrofe i dependència que ha llençat l’unionisme espanyol. 

Galí, Director del Centre de Recerca en Economia internacional i Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, ha advertit nombroses vegades de la importància de tenir una connexió directa amb el BCE en el procés d’independència de Catalunya per tal de garantir el finançament de les entitats catalanes.  En aquest sentit, la caverna s’ha posat les mans al cap davant el possible nomenament de la “persona que el govern de Mas necessita desesperadament a Frankfurt” per avançar en la seva estratègia secessionista. 
 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada