dimecres, 11 de juny del 2014

10/06/14. El matí de Catalunya Ràdio. La RAE i els llibres de text. Historia manipulada o tergiversada. Els tertulians han conclòs que els llibres en l’actual règim estan fets no per científics sinó per polítics...


Benvolguts,

Un bon debat d’aquest matí a Catalunya Radio. Els professors experts Josep Maria Solé i Sabaté i Josep Puigsech, i la lingüistia Sílvia Senz han explicat com els llibres de text actuals estan tergiversats expressament per crear una Història d’Espanya, tant o més falsa que la que podrien fabricar la FAES, la Denaes, i el Jiménez Losantos, a quatre, sis o vuit mans (que també hi intervenen!). I els diccionaris com ara veurem, també.


Ja n’hem donat exemples sovint de com fan aquesta tergiversació:


Han explicat que als inspiradors dels llibres d’història se’ls veu tant el llautó que varen haver de retirar fa dos o tres anys una Historia en que en Franco no era tractat de dictador sinó d’autoritari.

Avui els professors expressen les seves opinions sobre la tergiversació de la història. Parlen de la darrera edició del Diccionario de la RAE que està a punt de sortir i que són fatalistes perquè ja saben que està sent manipulat per alterar el sentit de tots els mots que puguin tenir relació amb el procés d’independència: autodeterminación, estado, soberania, estado independiente, consulta popular, ciudadano, plebiscito, somaten, mayoria silenciosa, catalanismo, i molts d’altres.  

I per què fan aquesta burda manipulació? Deu ser perquè estan acollonits pel camí tranquil i internacionalitzat del procés!

I què pretenen? Doncs que quan el procés sigui enviat al TS o al TC o al TSJCC, tots els mots que utilitzin seran els modificats de forma que tinguin tots els asos a la màniga, ja que en cas de dubte aquests tribunals usen les definicions del Diccionario de la RAE! Tal com diu la Camacho en l’acudit, al PPSOE els és indiferent guanyar les eleccions, ja que el que importa són les resolucions dels tribunals...

Han explicat que per més INRI el Diccionario de la RAE està finançat per les empreses de l’IBEX 35...

I han reconegut que no hi ha sortida. Els professors assistents ja saben que això s’esdevindrà i no saben com aturar-ho. O sigui que és “La crónica de una muerte anunciada”, que utilitzant el seu mètode i amb el diccionari adequat vol dir “Los pajaritos cantan por la mañana”.

Recordo que a la URSS, que era una dictadura, canviaven a cada nova edició de l’Enciclopèdia soviètica, els articles i fotos dels polítics caiguts en desgràcia que desapareixien de les edicions posteriors. Es pot trobar a les hemeroteques.

No hi veig cap diferència en la dictadura espanyola actual!
 
A més del diccionari de la RAE també han parlat de la tergiversació dels llibres d’història pels diferents graus d’educació. Han explicat que usen terminologia del bàndol vencedor de la guerra: Alzamiento, rojos, nacionales, caidos...

Han conclòs que els llibres en l’actual règim estan fets no per científics sinó per polítics. L’autoridad competente, militar por supuesto”, que va dir el Tejero en el seu dia de glòria!

 Insisteixo que escolteu l’audio de mitja hora!

 

El petit text de CR és:

Història manipulada o tergiversada

10/06/2014

El matí de Catalunya Ràdio. Mònica Terribas

Els historiadors Josep Maria Solé i Sabaté i Josep Puigsech, i la lingüistia Sílvia Senz ens posen exemples molt gràfics sobre moments en què els llibres d'història i diccionaris han manipulat, tergiversat o senzillament han omès capítols concrets o explicacions dels fets reals.
 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada