dimarts, 3 de juny del 2014

01/06/14. EFE. Montoro torna a ajornar les balances fiscals fins a finals de juny. Un grupo de expertos cambiará la metodología de las balanzas fiscales en la financiación de los servicios públicos que reciben los ciudadanos...

Benvolguts,

El Gobierno ens vol tornar a demostrar que el nostre finançament és el millor del mon i que no sé perquè ens queixem! En un apunt del 25 de gener havíem usat la “constant d’exàmen”, mètode que quan jo estudiava es deia que s’usava per obtenir el resultat que tu volies a partir del que havies calculat...


Aquí es mostra el cos del delicte, o l’us de la “constant d’exàmen”, anunciant que el nou mètode CPR es presentarà el març del 2014 en societat:

El ministro de Hacienda, Cristóbal Montoro, ha anunciado hoy que un grupo de expertos cambiará la metodología de las balanzas fiscales que calcule las diferencias en la financiación de los servicios públicos que reciben los ciudadanos en cada territorio.

En su intervención en la convención del PP de Cataluña, Montoro ha explicado que este grupo de expertos presentará esta nueva fórmula de las balanzas, que van a pasar a llamarse "cuentas públicas regionalizadas o CPR", en un cónclave en Girona el 31 de enero, y con esta metodología se presentarán en marzo los resultados.

Montoro torna a ajornar les balances fiscals fins a finals de juny

Hisenda havia promès inicialment fer-les públiques al març però ha anat posposant-les un mes rere l'altre

EFE Madrid | Actualitzada el 01/06/2014 16:16
1 / 1
El ministre Cristóbal Montoro vol crear un nou mètode de càlcul de les balances fiscals que minimitzi el dèficit fiscal català.... (quins collons!)

El ministeri d'Hisenda que dirigeix Cristóbal Montoro donarà a conèixer a finals d'aquest mes de juny les balances fiscals, per saber el saldo entre allò que rep i aporta cada comunitat autònoma en relació amb l'administració central, segons fonts d'Hisenda citades per l'agència Efe. Això suposa un nou endarreriment d'unes balances que es vénen anunciant des de finals de gener però que encara no s'han donat a conèixer. Les noves balances s'elaboraran amb un nou mètode de càlcul, ideat per l'economista Ángel de la Fuente i que segons el govern espanyol demostrarà que el dèficit fiscal de Catalunya no és tan elevat.

Les fonts d'Hisenda han explicat que no es van poder publicar al març, com s'havia dit, perquè en aquell moment es va celebrar un seminari sobre el tema del qual van sorgir nombroses aportacions que s'hi afegiran. Seran, han sostingut, una "radiografia detallada" de les despeses i els ingressos de cada autonomia, i no només dels saldos, que era el que es recollia en altres balances, basades també en l'estimació càrrega-benefici.

A l'informe sobre els seus comptes territorialitzats, De la Fuente va dir que sobre una mitjana de 100 per mesurar el finançament homogeni per habitant ajustat (que ja inclou factors de correcció com l'edat, la dispersió territorial, l'extensió i la insularitat) en la mitjana entre 2002 i 2011, la Rioja era la més ben finançada, amb 120, i la Comunitat Valenciana la pitjor, amb 92,4. Catalunya quedaria molt poc per sota de la mitjana, amb un índex de 99,6 de mitjana entre 2002 i 2011, situada entre Madrid i Andalusia (amb mitjanes de 100,8 i 98,8) i per damunt de les Balears (93,3), Múrcia (96,3), Castella - la Manxa (98,3) i les Canàries (98,5).

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada