dijous, 29 de maig del 2014

29/05/14. Els aldarulls de Sants

Benvolguts,

Hem d’estar a l’aguait dels perill que en Vicenç Villatoro ens explica. I ara hi ha raons evidents per ser molt curosos i actuar en conseqüència:

·       Fa tres dies que a Sants hi ha aldarulls que com sempre comencen pacíficament i acaben amb destrosses urbanes. Esperem que a cap català, independentista o no, se li escapi cap pedrada ni en rebi cap!

·       Sobretot no s’han de seguir les crides del twiter de trendings tòpics de cap mena!

·       Seria desastrós que hi hagués cap accident i algú, mosso, manifestant o veí prengués mal!

·       Seria molt bo que els Mossos previnguessin els aldarulls i no que els hagin de sufocar!

·       Seria molt bo que si hi ha detinguts s’esbrinés qui són i de quines màfies formen part! I retenir-los a les comissaries fins el dia que s’hagi acabat la gresca urbana!

·       Ahir varen trencar vidres i varen fer pintades a 10 locals diferents de Convergència de 10 pobles! Va ser una gran casualitat o estava coordinat?

·       Avui hi ha a la xarxa fotos que expliquen que a Calella hi ha unes quantes dotzenes del que abans en dèiem “tocineres” dels grisos. Potser que n’hi hagi moltes més en altres pobles i ciutats! I de la Guàrdia Civil! Esteu a l’aguait, feu-ne fotos i feu-ho córrer si en veieu! No ens n’adonem però estem ocupats com en els pitjors temps del franquisme, els temps dels Creix i dels Acedo Colunga. Els temps que els tancs de les forces d’ocupació de l’exèrcit franquista baixaven per la Diagonal!

Barcelona | Diari ARA Actualitzada el 29/05/2014 15:08
http://www.ara.cat/premium/29_maig-Vicenc_Villatoro_0_1147085495.html

Vicenç Villatoro

L'espiral de Can Vies pot enterrar el procés sobiranista. El sobiranisme és un moviment interclassista, encapçalat sobretot per les capes mitges. Aquesta coalició de sensibilitats i d'interessos resisteix malament l'aparició de la violència ideològica (o social) que la divideix i fractura. La violència (que cal condemnar) amenaça i expulsa les capes mitges. I si es trenca el bloc social, s'acaba el procés. Històricament, en situacions així, quan el moviment catalanista ha estat a punt d'aconseguir coses substantives, s'ha produït sempre algun esclat de violència i l'Estat s'ha proclamat –davant d'aquestes capes mitges- la única garantia veritable de l'ordre públic. Ara ho torna a fer. Per això ara són tan importants els Mossos i estan en el centre del debat. Sense un moviment unitari sòlid no hi ha procés. Amb violència, això es trenca. I l'Estat es frega les mans.

Vicenç Villatoro

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada