dilluns, 3 de març del 2014

03/03/14. Manuel Vilaseró. Educació adverteix contra la insubmissió a la LOMCE. La Monserrat Gomendio ens alliçona que “incomplir la llei no és una opció"!!! Deu ser un pecat?

Benvolguts,

Avui comentem l’article d’El Periódico de títol Educació adverteix contra la insubmissió a la LOMCE.

Suposo que la Consti diu que l’Estat espanyol és laic o aconfessional. Per tant com podem tolerar que després de 35 anys de la implantació de la Consti, fugint del franquisme, en que les múltiples lleis d’educació han respectat l’aconfessionalitat, ara surtin amb la religió obligatòria. Quina religió?

Podem triar entre les tres religions monoteistes o la munió de religions politeistes, animistes, etc. Quina serà la que el Ministerio proposi? Hi haurà llibres d’estudi de cada una?

I si seguim així tornarem inexorablement al nacionalcatolicisme, si és que mai ens n’havíem escapat!

Ens trobarem que els tendres cervells dels nostres fills, educats fins ara en la racionalitat hauran de retrocedir a la irracionalitat, a l’obscurantisme, a la inquisició, amb paràgrafs dels tipus (tret de la meva Enciclopedia de l’any 1945):

·       Interpretación de la Santa Biblia: La interpretación infalible de la Santa Biblia la ha confiado Diós a la Santa Iglesia Católica

·       La creación: Diós creó el mundo de la nada en seis dias o épocas, para ello le bastó el poder omnipotente de su palabra

·       Consecuencias de la falta de Adan y Eva: Tan pronto hubieron pecado, Adan y Eva perdieron la gracia de Diós y la inocencia en la que vivian; se avergonzaron de su desnudez y sintieron amargura infinita

Tornarem a basar la filosofia de vida dels nostres fills en la icona estrella de la religió catòlica, l’element més potent de màrqueting que l’església ha tingut i que li ha permès una llarga vida de vint segles:
·          El pecat!
 
La Monserrat Gomendio ens alliçona que “incomplir la llei no és una opció"!!! Deu ser un pecat?

El més important que diuen els decrets aprovats és que fixa els continguts curriculars, els criteris d'avaluació i els estàndards d'aprenentatge de les cinc assignatures troncals de 1r, 3r i 5è de Primària. Les escoles hauran de destinar la meitat de les hores lectives a estudiar aquestes matèries (llengua castellana i literatura, matemàtiques, ciències de la naturalesa, ciències socials i primera llengua estrangera).

I també diu que les comunitats autònomes que es neguin a aplicar la llei per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) el curs vinent, posaran “en risc l'obtenció dels títols dels seus fills”, ja que aquests s'hauran de sotmetre a avaluacions basades en la nova legislació, les conegudes com a revàlides. "No és una amenaça. És una constatació. Incomplir la llei no és una opció".

En Rajoy va dir fa un temps que Catalunya estava reculant cap a l’Edat Mitjana. I no és ben bé així.

Qui no ha sortit mai de l’Edat Mitjana és Espanya!
 
Espanya coneix ben bé la màxima “Divide et impera” i per tant ha anat a atacar la baula més feble de la cadena: Els directors d’escola o institut. D’altra part, ja fa setmanes que aquests directors, contra qui va la jaculatòria del TSJCC demanen a la Generalitat que es declari insubmisa per complir aquesta llei. I punt.

 
Ha de ser la Generalitat qui ha de discutir amb el Ministerio i no cada Director per separat!
 

I ara la notícia d’El Periódico:

Educació adverteix contra la insubmissió a la LOMCE

 
Els pares que objectin "posen en risc els títols dels seus fills", avisa la secretària d'Estat

MANUEL VILASERÓ / Madrid

Divendres, 28 de febrer del 2014 - 15.53 h

La secretària d'Estat d'Educació, Monserrat Gomendio, ha advertit aquest divendres a les comunitats autònomes que es neguen a aplicar la llei per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) el curs vinent que posaran “en risc l'obtenció dels títols dels seus fills”, ja que aquests s'hauran de sotmetre aquests a avaluacions basades en la nova legislació, les conegudes com a revàlides. "No és una amenaça. És una constatació. Incomplir la llei no és una opció", ha assenyalat la número dos del ministre José Ignacio Wert durant la presentació dels dos primers decrets de desenvolupament de la LOMCE, aprovats aquest divendres pel Consell de Ministres.

Els dos decrets permetran que el pròxim curs pugui començar a implantar-se la 'llei Wert' d'acord amb el calendari establert pel ministeri. El més important fixa els continguts curriculars, els criteris d'avaluació i els estàndards d'aprenentatge de les cinc assignatures troncals de 1r, 3r i 5è de Primària. Les escoles hauran de destinar la meitat de les hores lectives a estudiar aquestes matèries (llengua castellana i literatura, matemàtiques, ciències de la naturalesa, ciències socials i primera llengua estrangera).

La secretària d'Estat ha recordat que ara són les comunitats les que, en vista de la definició dels continguts de les assignatures troncals, hauran d'aprovar els de les assignatures de lliure configuració autonòmica i les específiques, entre les quals ha de figurar obligatòriament la religió. “Hem complert amb el termini acordat i, per tant, les comunitats disposen del temps suficient” per complir la seva part, ha advertit, i ha recordat que “les autonomies que diuen que el termini no és suficient coincideixen amb aquelles governades per partits que han pactat derogar la llei” quan arribin al Govern.

L'altre decret és el que permetrà la creació de la formació professional (FP) bàsica establerta per la LOMCE.

No ho podem tolerar! Hem de fer una processó amb espelmes, cadenes i caputxes per demanar a Déu que il·lumini el Wert i companyia i deixin de fer parides???

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada