dijous, 27 de març del 2014

27/03/14. Diccionari RAE. Modificacions antinacionalistes, antisobiranistes, anticatalanes...


Benvolguts,

Ahir em vaig dedicar a recollir part dels articles del Punt/Avui, de l’ARA i d’altres que expliquen com el poder de l’Estat espanyol, del nacionalisme espanyol, aconsegueix la col·laboració corrupte d’estaments com els lingüistes o els jutges, que haurien de ser àrbitres, a que siguin part en la seva lluita contra l’enemic a abatre: Catalunya, el català, la Nació catalana...

Dels jutges corruptes n’hem parlat a bastament, però encara avui per radio han afegit que dos o tres o quatre dels jutges del podrit TC han impartit repetidament des de fa 10 anys més de 60 cursos a la FAES (FAlange ESpañola). Són art i part!

El tema de l’apunt però és un altre, la manipulació sistemàtica de Diccionario de la Lengua Española (que brilla y da espendor) (DRAE) de la Real Academia Española (RAE), o per tal d’afegir o eliminar accepcions o inclús canviar el significat dels mots relacionats amb el nostre procés independentista. Com exemple les definicions de nació i nacionalitat o de sobirania, que ara inclourà sobirania nacional, evidentment tirant aigua cap el seu molí.

L’Òscar Palau explica a La RAE canvia definicions clau:

La Real Academia Española està fent servir l'actualització en línia del seu diccionari del 2001, que publicarà l'octubre del 2014, per afegir esmenes que duen l'aigua al seu molí en redefinir en clau més espanyolista termes bàsics del procés català com ara referèndum, consulta popular i sobirania nacional, que poden ser decisives en la interpretació jurídica. L'última tongada de retocs la va penjar al web al juny, si bé el procés es podria haver intensificat ja des del 2010. Un dels afegitons, per cert, fa referència a Wert, ja que usa educación homogeneizadora com a nou exemple d'homogeneizador.

Aquí us deixo els enllaços als articles que jo he trobat:

Diccionari RAE. Modificacions antinacionalistes catalanes


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada