diumenge, 2 de març del 2014

01/10/13. Rac1 Albert Pont i Francesc Granell. Catalunya no seria un estat fallit com Somalilàndia


Benvolguts,

És una mostra d’autoodi del senyor Granell, Creu de Sant Jordi?

Tal com hem dit molts cops els enemics perillosos són els interiors!

1 d'octubre de 2013 12:45 h

Catalunya no seria un estat fallit com Somalilàndia

http://www.directe.cat/noticia/319252/catalunya-no-seria-un-estat-fallit-com-somalilandia

http://rac1.org/elmon/blog/no-hi-ha-cap-dubte-de-la-viabilitat-economica-de-catalunya/

El duel d’arguments a Rac1 entre Albert Pont i Francesc Granell té un punt d’acord: no hi ha cap dubte sobre la viabilitat econòmica de Catalunya
Francesc Granell, catedràtic d’Organització Econòmica Internacional de la UB, que  aquest passat cap de setmana va fer les delícies de l’unionisme amb un article a El País titulat “Cataluña sería un estado fallido como Somalilandia”, avui, en un cara a cara a Rac1 amb el president del Cercle Català de Negocis, Albert Pont, sobre la viabilitat de la independència de Catalunya, s’ha desmentit i ha assegurat que “Una Catalunya independent seria econòmicament viable a llarg termini”. Els dos convidats de Jordi Basté han exposat els seus arguments, per romandre on som i per lluitar per una Catalunya independent. Dessota els vuit principals arguments de Granell i de Pont.
Els costos de la transició, el primer cavall de batalla

Granell ha assegurat que “el problema són els costos de transició que implicaria la creació d'un estat propi”, i Pont ha defensat que “Catalunya ha d'assumir algun risc durant el període de transició. Però els costos no només els ha d'assumir Catalunya, també els països de l'entorn” i  ha subratllat que
“s'ha de buscar una solució política per reduir al màxim el temps de transició.”
 
Els 8 arguments de Granell per romandre on som:

“És millor estar sota el paraigües d'una economia que és la sisena de les Nacions Unides, que no pas estar tots sols.”

 “Catalunya no suscitarà cap mena d'interès perquè ens admetin als organismes internacionals. No confiem en les aliances internacionals perquè hi ha més interessos amb Espanya que amb Catalunya.”

“No tenim grans multinacionals ni grans forces econòmiques que impulsin els governs a moure fitxa a favor de Catalunya.”

“El boicot de l'estat es pot fer efectiu en diverses inversions, però el que és important és la dinàmica de l'economia. I ara s'està creant molta incertesa.”

 “Trigarem moltíssim anys a tornar a la normalitat a Catalunya. Quanta més incertesa creem més trigarem a recuperar la inversió privada.”

 “No es coneix el percentatge exacte de caiguda del PIB català que suposaria la independència.” –vol dir que ell no el coneix-

 “Ara, Catalunya està relativament bé. Si no hem de millorar clarament, millor que no toquem les coses de tal com estan.”

“Si l'estat espanyol decidís que Catalunya fos independent no hi hauria cap inconvenient perquè formés part de les institucions europees o de les Nacions Unides.
Els costos poden venir de les represàlies.”  

Els 8 arguments de Pont per la Independència:

“Catalunya no tindrà aranzels pel fet de sortir o quedar-se a Espanya. El concepte de frontera ha desaparegut.”

“Espanya té una influència nul·la a les Nacions Unides.”

“Les inversions estrangeres a Catalunya, les exportacions i el turisme han continuat després de l'11 de setembre. I això, tot i que la comunitat internacional sap que Catalunya ha començat un procés de secessió.”

 “Ara el risc no és sortir d'Espanya, és quedar-se. A la llarga s'haurà d'acabar pagant uns deutes que l'estat ha assumit i que no ajuden al desenvolupament de Catalunya.”

 “A Catalunya hem fet totes les revolucions industrials possibles i tenim unes estructures i unes institucions democràtiques. Per tant, comparar arbitràriament el procés de Catalunya amb altres processos fallits no té sentit.”

 “Hem d'arribar a un acord amb l'estat espanyol pel repartiment de bens i deutes. Hem d'arribar a un acord polític que no perjudiqui a ningú.”

 “Qui defensa Espanya com a mercat defensa un tipus de mercat de caràcter proteccionista i tancat.”

“El mercat espanyol és important i necessari, però el món és molt més gran.”
 
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada