dissabte, 22 de febrer del 2014

22/02/14. Sortir de l’armari. Presentació de l’Assemblea Nacional Catalana al Poblenou

Benvolguts,

Aquest dijous al vespre s’ha fet una presentació de l’Assemblea Nacional Catalana al Centre Moral del Poblenou a Llull entre Rambla del Poblenou i Llacuna. La presentació, que tenia com a nom Un país de tots,  ha corregut a càrrec de la joventut de Sant Martí per la Independència, territorial de l’Assemblea a Sant Martí, l’Aida Àngel (membre del Secretariat) i en David Fernàndez (no confondre amb el diputat de la CUP, ja que l’ANC és un moviment social, transversal, no lligat a cap partit polític) i un altre membre sènior del Secretariat de l’ANC, en Marc Grau, que al mateix temps ha tingut des de sempre una estreta relació amb el Centre Moral i és qui ha fet la introducció a l’acte. La presentació ha consistit en una explicació acompanyada de diapositives dels objectius generals de l’ANC i del treball que s’està fent al districte per la promoció de l’ANC, explicant l’organització interna, les comissions de treball, de comunicació, d’objecció fiscal, de la campanya dels Ateneus itinerants i el Racó de Xerraire, de la campanya Signa un vot, de les guinguetes al carrer fonamentalment els caps de setmana per repartir díptics o flyers, de la campanya d’acollida de nous associats, etc.

Ha sigut molt interessant el col·loqui / debat posterior a la presentació.

Justament d’això us volia parlar. A la sala hi havia unes 70 o 80 persones, joves i grans, algun escèptic i molts creients en la independència. Hem col·legit que el principal neguit de la gent era com poder ajudar a l’ANC! Que vol dir que es tracta d’ajudar-los a trobar-s’hi bé i a demostrar-se que són útils. Per això s’ha parlat dels projectes que portem, de les sessions d’acollida i de les reunions quinzenals a Can felipa. Un tema interessant és la campanya de posar estelades als balcons, que a Barcelona té una penetració amb prou feines del 5% i en canvi en els pobles i viles de fora de Barcelona és molt més elevat. Un assistent ha explicat amb orgull que els possibles problemes de col·laboradors i de feina a fer, en els pobles no hi són. Estan molt més avançats que els barcelonins en el camí cap a la independència!

Respecte a les estelades als balcons s’ha intentat donar una explicació del per què hi ha barris i espais concrets com la Rambla del Poblenou on la proporció és més del doble o del triple dels altres espais de Barcelona i s’ha bastit una teoria que és la del SORTIR DE L’ARMARI: La gent té por de donar-se a conèixer als veïns, de manifestar-se independentista i la primera manera de perdre la por és penjant una estelada! I és un petit problema que es resol si hi ha un nucli de l’espai on s’aconsegueixi que la proporció sigui més gran i aleshores els tímids, porucs o dubtosos es decideixen. No hem de tenir por dels unionistes espanyols ni dels unionistes catalans! Tenen la batalla perduda! L’altre dia explicàvem i en parlen els diaris, que una gran proporció de catalans, 70%-80% segons les enquestes ja s’han independitzat mentalment i aquest convenciment cal encarrilar-lo a través de l’independentisme militant de l’ANC! Ja s’ha acabat els domini dels partits sobre els ciutadans. Ara són els ciutadans que van al davant! I l’ANC ens dóna eines per tirar endavant!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada