dijous, 13 de febrer del 2014

13/02/14. Directius alemanys residents a Catalunya, contra la independència. Alerta dels perills d'un fervor nacionalista que en el darrer segle ha portat sofriments immensurables sobre Europa”


Benvolguts,

Avui comentem la perillosa incidencia (indecència?) d’uns ciutadans alemanys, directius d’empreses alemanyes, que s’han atrevit a opinar sobre la independència de Catalunya. Com veurem en els 3 articles que segueixen, aquests individus estan lligats a les forces reaccionàries espanyoles del PP, dels C’s, del Círculo Ecuestre, i que sembla que enyorin la manera correcta de tractar (atacar?) al poble pels nacionalismes com l’espanyol o el nazi.

Quin és el país genocida, nazi, protagonista principal de la Segona Guerra Mundial i suport dels feixistes espanyols del General Franco?

Si voleu més autodesqualificacions vegeu aquest paràgraf:

Els signants del document  "Declaració de Barcelona", alerten també "dels perills d'un fervor nacionalista, que en l'últim segle ha portat patiments incommensurables sobre Europa i que tampoc portarà res de bo per a Catalunya".
 
Aquest senyor no deu saber (o potser sí) que bona part dels patiments incommensurables soferts per Catalunya del 36 al 39 foren proporcionats per la Legió Condor, pertanyent a la Luftwafwe, l’aviació alemanya de Hitler, aliada de l’Exèrcit Colpista espanyol de Franco, Mola, Sanjurjo, Millan Astray, Kindelan, etc,  La Luftwafe va bombardejar tant Euskadi com Catalunya repetidament durant la guerra d’agressió del nacionalisme espanyol a Catalunya del 36 al 39. 

1.   Directius alemanys residents a Catalunya, contra la independència

La Declaració de Barcelona assegura que una Catalunya independent portaria “nefastes conseqüències per a l'economia catalana” i “alerta dels perills d'un fervor nacionalista que en el darrer segle ha portat sofriments immensurables sobre Europa”

Quico Sallés, Barcelona | Actualitzat el 11/02/2014 a les 11:20h


Una seixantena d'empresaris, executius i directius alemanys que viuen a Catalunya ha presentat aquest matí la Declaració de Barcelona, un manifest clar i contundent contra el procés sobiranista. El text, firmat entre d'altres pel màxim responsable de BASF al sud d'Europa – Erwin Rauhe-, comença expressant la “gran preocupació les tendències independentistes, que tenen com a finalitat separar Catalunya d'Espanya”.

“Si Catalunya se separa d'Espanya, ja no pertanyerà a la Unió Europea”, assegura el document i “dubta” que l'euro continués com a moneda a Catalunya. Així mateix, adverteix que “no existiria el finançament a través del Banc Central Europeu, ni lliure circulació de persones, mercaderies, serveis i capital”. “Tot això comportaria nefastes conseqüències per a l'economia a Catalunya”, conclou el Manifest.

I tanca el document un avís: “Alertem dels perills d'un fervor nacionalista, que a l'últim segle ha portat sofriments immesurables sobre Europa i que tampoc portarà res de bo per a Catalunya”.

“Ens interessa que Catalunya sigui una regió forta d'Espanya”, apunten els portaveus de la Declaració de Barcelona que asseguren que, de moment, representen unes 120 empreses establertes a Catalunya. De fet, Albert Peters, un dels impulsors i portaveu de la Declaració ha explicat que la setmana passada es va trobar amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, per avançar-los la seva proposta. "Parlant la gent s'entén", ha insistit Peters que ha admès que "votant" la gent tampoc s'acaba d'entendre. 

Mireu qui parla!

'Alertem dels perills d'un fervor nacionalista, que a l'últim segle ha portat patiments immensurables a Europa i que tampoc no portarà res bo a Catalunya.'

11.02.2014  13:28

2. El peculiar currículum dels 'empresaris alemanys' contraris a la independència

El Cercle de Directius de Parla Alemanya es desvincula totalment de l'anomenada 'declaració de Barcelona'  

Avui s'ha presentat un manifest d'empresaris, la majoria dels quals alemanys, anomenat 'Declaració de Barcelona', per expressar l'oposició a la independència de Catalunya. Alguns dels signants, però, són ex-directius de les empreses que diuen que representen. I n'hi ha molts altres de qui, tot i que els impulsors sostenen que hi donen suport, no se'n sap el nom. Encara més: un dels responsables del text és Albert Peters, que fins el 2010 va ser responsable del Cercle de Directius de Parla Alemanya (KDF), amb seu a Barcelona. Però fonts de KDF han dit a VilaWeb que aquesta organització es desvinculava absolutament del document.

Aquesta associació d'empresaris alemanys ha dit que no volien que se'ls barregés amb aquests assumptes i que la seva posició en relació amb el procés d'independència de Catalunya era de 'total neutralitat'.

De fet, la gran majoria dels empresaris que signen el manifest ho fan a títol personal, perquè les empreses no es volen comprometre. Hi ha, per exemple, el conseller delegat de BASF Espanya, Erwin Rauhe, que, de fet, és italià; nascut al Tirol del Sud, forma part de la minoria de parla alemanya d'Itàlia.

Un altre dels signants destacats és Hans Peter Vogelsanger; té una petita empresa de jardinera amb una facturació anual que no arriba a mig milió d'euros, amb menys de deu treballadors. Hi ha dues webs de l'empresa, però no en funciona cap. Són hpwood.com/ i botanic-house.com/.
De fet, Hans Peter Vogelsanger és conegut més per la seva activitat en el món dels salts eqüestres, perquè és director a Barcelona del Concurs de Salts Internacionals.

El manifest

Aquest manifest diu que Catalunya ha de romandre dins Espanya, i no pas ser independent, perquè seria 'dèbil i quedaria fora d'Europa'.

A més, els signants del manifest asseguren que en una Catalunya independent 'no existiria el finançament a través del Banc Central Europeu, ni tampoc la lliure circulació de treballadors, mercaderies, serveis i capitals. [...] Tots els convenis per a evitar la doble imposició i els referits a la Seguretat Social haurien de renegociar-se en un llarg procés; i tot això implicaria nefastes conseqüències per a l'economia a Catalunya'.

El manifest s'acaba amb un advertiment, si més no, polèmic:

'Alertem dels perills d'un fervor nacionalista, que a l'últim segle ha portat patiments immensurables a Europa i que tampoc no portarà res bo a Catalunya.'

3.Plataforma Catalunya sense Europa, no

Directius alemanys alerten que la independència seria "nefasta" per a Catalunya


60 executius adverteixen en un document que Catalunya quedaria fora de la UE i dubten que pogués mantenir l'euro com a moneda


KDF ha matisat que com a entitat no subscriu la 'Declaració de Barcelona' i que els executius firmants ho fan a títol personal

EFE / Barcelona

Dimarts, 11 de febrer del 2014 - 17.49 h

Uns 60 directius i empresaris residents a Catalunya, la majoria d'ells alemanys, han alertat aquest dimarts de les "nefastes conseqüències" que tindria per a l'economia de Catalunya la seva independència d'Espanya, ja que quedaria fora de la UE i és "dubtós" que pogués mantenir l'euro com a moneda.

El document, titulat 'Declaració de Barcelona', també alerta "dels perills d'un fervor nacionalista, que en l'últim segle ha portat patiments incommensurables sobre Europa i que tampoc portarà res de bo per a Catalunya", diu.

Entre els firmants, que han creat una plataforma anomenada 'Catalunya sense Europa, no', hi ha el conseller delegat de Basf España i màxim responsable de l'activitat d'aquesta empresa química al sud d'Europa, Erwin Rauhe, si bé ha avalat el document a títol particular.

L'expresident del Cercle de Directius de Parla Alemanya Albert Peters, que ha presentat el document, ha assegurat que Croàcia es va independitzar a principis dels 90 i ha trigat més d'una dècada a entrar a la UE, i ha advertit que a Catalunya li podria passar el mateix.

Un altre dels firmants, que ha participat en la roda de premsa, és Gerhard Esser, exconseller delegat de Thyssen Krupp Materials a Espanya i Portugal i exvicepresident de la Cambra de Comerç d'Alemanya.

Incertesa pel debat sobiranista


Fa uns dies, el president del Cercle de Directius de Parla Alemanya (KDF), Andrés Gómez, va assegurar que la "incertesa" que genera el debat sobiranista català "preocupa" el Govern alemany i comporta fins i tot la paralització d'inversions empresarials a Catalunya.

KDF, que té entre els seus socis d'honor l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, va rebre en els últims mesos la visita de dos secretaris d'Estat alemanys: el de Finances, Steffen Kampeter, i el d'Exteriors, Michael Link, que van preguntar als socis d'aquesta entitat sobre l'evolució del sobiranisme a Catalunya.

KDF ha matisat, en declaracions a aquest diari, que l'entitat com a tal no subscriu la 'Declaració de Barcelona' i que els executius firmants ho fan a títol personal. A més, KDF ha puntualitzat que és una organització "apolítica".

Sense finançament del Banc Central Europeu


"Si Catalunya se separa d'Espanya ja no pertanyerà a la UE. Les negociacions d'adhesió per reincorporar-se de nou durarien anys i requeririen unanimitat", assegura la declaració, que també subratlla que, a més, "no existiria el finançament a través del Banc Central Europeu".

Peters ha elogiat la valentia del president del grup Planeta, José Manuel Lara, per expressar la seva preocupació pel debat sobiranista, i ha subratllat que la majoria de les empreses establertes a Catalunya també estan preocupades pel moviment independentista, però tenen "por" d'expressar aquest sentiment en públic.

Contactes amb el conseller Puig


Ha afegit que se seguiran recopilant adhesions al document, que en només una setmana ha sumat unes 60 firmes, i ha recordat que a finals de gener ja van traslladar al conseller Felip Puig la seva por pel sobiranisme i la necessitat de comptar amb el punt de vista de les empreses.

"Aquest país mereix que tothom faci un pas endavant per solucionar aquesta situació", ha dit Peters, que ha elogiat l'apel·lació al diàleg entre el Govern espanyol i el català feta per l'empresari Luis Conde.

Un altre dels firmants, que en la seva gran majoria treballa o va treballar per a firmes alemanyes, és el fundador de l'empresa de formació i assessorament professional Educa-Training, Sebastián Trivière-Casanovas, i l'advocat Carlos Wienberg, fundador del bufet Wienberg Advocats.

Aquest és el text 'Declaració de Barcelona':

"Com a empresaris, executius, professionals liberals i residents a Catalunya, observem amb gran preocupació les tendències independentistes, que tenen com a finalitat separar Catalunya d'Espanya. En aquest moment volem manifestar la nostra postura. Si Catalunya se separa d'Espanya, ja no pertanyerà a la Unió Europea. Les negociacions d'adhesió per reincorporar-s'hi durarien anys i requeririen unanimitat. Si Catalunya quedés fora de la Unió Europea, és dubtós que l'euro segueixi sent la seva moneda oficial. No existiria el finançament a través del Banc Central Europeu. Tampoc existiria la lliure circulació de treballadors, mercaderies, serveis i capitals. Tots els convenis per evitar la doble imposició i els referits a la seguretat Social s'haurien de renegociar en un llarg procés. Tot això comportaria nefastes conseqüències per a l'economia a Catalunya. Alertem dels perills d'un fervor nacionalista, que en l'últim segle ha portat patiments immensurables sobre Europa i que tampoc portarà res de bo per a Catalunya".

11 de febrer de 2014 16:05 h

4. “Empresaris alemanys” contra la independència, ni un pam de net


Assidus del Círculo Ecuestre, amics de Lara, companys de campanya amb Sánchez Camacho i que amaguen les inversions d’empreses alemanyes a Catalunya incloses les seves





60 empresaris d’origen alemany han posat en marxa la plataforma ¿Catalunya sense Europa? No!, per alertar sobre les "nefastes conseqüències" que tindria la independència de Catalunya. De les 1.058 empreses alemanyes a Catalunya,  el 45% del total de l’estat espanyol, els empresaris contraris a la independència, molts a títol individual, no representen ni el 6% d’aquest empresariat, que està vinculat al PP i ja va fer campanya al costat de Sánchez Camacho les últimes eleccions al Parlament amb arguments similars, a més de ser habituals del Círculo Ecuestre i amics del president del Grup Planeta, José Manuel Lara, a qui veneren per posicionar-se sense en contra el procés sobiranista.


L’ expresident del Cercle de Directius de Parla Alemany KDF, Albert Peters, amb Sánchez Camacho en plena campanya del PP
Incertesa i preocupació? Basf va invertir 22 milions dels 40 previstos a l’estat espanyol només al  2012

Entre els signants hi ha el conseller delegat de Basf España, Erwin Rauhe, que ha signat a títol personal el manifest  
la seva companyia va invertir 22 milions d’euros a la planta de Tarragona el 2012 dels 40 previstos a l’estat espanyol, i va assegurar que n’invertirien més quan el corredor mediterrani estigui en marxa, de fet la planta d eTarragona és la més important del sud d’Europa.

Una cartera de 40 potencials inversors alemanys

Segons dades de la Generalitat només el segon semestre de 2013 el fons immobiliari alemany GLL Real Estate Partners, va adquirir a Tree Inversions l'edifici del BBVA a Passeig de Gràcia, el centre d'innovació de l'empresa alemanya Menshen s’instalà a Terrassa, amb una inversió aproximada de mig milió d'euros, i la consultora alemanya GFT va invertir dos milions d'euros, creant 120 nous llocs de treball a Catalunya.

Sense credibilitat

L’ expresident del Cercle de Directius de Parla Alemany KDF,  Albert Peters, un dels responsable del text que va fer costat a Sánchez Camacho durant la campanya dal Parlament del 2012 ique ha elogiat la valentia del president del grup Planeta, José Manuel Lara, per expressar la seva preocupació pel debat sobiranista, no representa qui diu representar.
Segons Vilaweb KDF es desvinculava absolutament del document que promou Peters.
 

Molta demagògia

Un altre dels signants, que ha participat en la roda de premsa, és Gerhard Esser, exconseller delegat de Thyssen Krupp Materials a Espanya i Portugal i exvicepresident de la Cambra de Comerç d'Alemanya.
El seu grup empresarial va tancar una planta rendible a València per relocalitzar-la a Alemanya a finals de 2013, òbviament el procés independentista que no es viu el País Valencià, de moment, no va poder frenar la marxa d e l’empresa i el conseqüent ERO.

Alemanys banalitzant el nazisme

Els signants del document  "Declaració de Barcelona", alerten també
"dels perills d'un fervor nacionalista, que en l'últim segle ha portat patiments incommensurables sobre Europa i que tampoc portarà res de bo per a Catalunya".
 
 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada