dissabte, 25 de gener del 2014

24/01/14. L'esbojarrat desembarcament de les hosts del PP a Barcelona. Desvariegen. Estan tocats i enfonsats. Com ja havíem predit ara ja no s'atreveixen ni a presentar les balances fiscals, mètode universal en tots els paisos civilitzats...


Benvolguts,

Us presento les notícies de l’ACN, publicades per Vilaweb aquesta tarda. Són totalment esbojarrades.

Cospedal: 'Qui digui que Catalunya és una cosa diferent i apartada i que cal separar-la a cops de matxet és que no sap res d'Espanya ni de Catalunya', ha dit.

Camacho: Ha arribat a comparar el procés català amb els anys de violència al País Basc: 'Som un partit que ha patit molt al País Basc. Ara patim també, d'una manera diferent, però amb l'exclusió i el rebuig social, a Catalunya.

Montoro: Ha anunciat un canvi en el mètode de càlcul de les balances fiscals que en lloc de comparar territoris, analitzarà el que costen els serveis públics a les persones en funció d'on viuen. Montoro ha parlat de 'comptes públics regionalitzats',

Mas-Colell: Ha assegurat aquest divendres sentir-se "decebut" després que el Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, hagi comunicat que el govern espanyol no preveu publicar aquest any les balances fiscals de l'Estat amb Catalunya...

Mas: Ha titllat de "festival d'amenaces" la convenció que aquest cap de setmana celebra el PP a Barcelona, amb un gran desembarcament de ministres que inclou la visita del president espanyol, Mariano Rajoy. "Espero que sigui una convenció de propostes, però és molt demanar", ha etzibat. Mas recorda que el poble català prefereix "confrontar idees", en lloc de que se l'intenti convèncer "dient que serem pobres com rates i farem fallida el primer dia".

L'ANC: Veu "una mostra obscena de tergiversació i manipulació" la comparació que la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha fet assegurat que el seu partit està patint molt "l'exclusió i el rebuig social" a Catalunya com ha viscut a Euskadi.

Fernández Díaz: Ha reconegut que el debat nacional de Catalunya l'està "afectant emocionalment" i que "mai hauria pensat que viuria una situació així".

 

Ja les anirem analitzant, que no és gens difícil!

Mas-Colell reclama al Govern espanyol les dades per fer el càlcul de les balances fiscals


21:01.2014

1. Mas-Colell reclama al Govern espanyol les dades per fer el càlcul de les balances fiscals

21:01.2014

Barcelona (ACN).- El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest divendres sentir-se "decebut" després que el Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, hagi comunicat que el govern espanyol no preveu publicar aquest any les balances fiscals de l'Estat amb Catalunya. Mas-Colell ha reclamat que el ministeri doni a conèixer la informació necessària perquè la comunitat acadèmica pugui fer els seus càlculs sobre les balances, "unes dades que fa gairebé un any que reclamem". "Les dades són poder, i volem transparència en les dades", ha afirmat.

 


21:2924.01.2014

2. Mas lamenta que la convenció del PP es converteixi en un "festival d'amenaces" en lloc d'intentar contraposar idees

21: 01.2014

Calella (ACN).- El president de CDC, Artur Mas, ha titllat de "festival d'amenaces" la convenció que aquest cap de setmana celebra el PP a Barcelona, amb un gran desembarcament de ministres que inclou la visita del president espanyol, Mariano Rajoy. "Espero que sigui una convenció de propostes, però és molt demanar", ha etzibat. Mas recorda que el poble català prefereix "confrontar idees", en lloc de que se l'intenti convèncer "dient que serem pobres com rates i farem fallida el primer dia". Mas ha assegurat amb to irònic que al PP "mentalment han acceptat que la consulta es farà i ara estan en una campanya barroera pel 'no'". El president n'ha parlat durant la Convenció Municipal que CDC celebra a Calella.

 
 


24.01.2014  16:29

Autor/s: ACN

3. L'ANC demana no caure en la provocació del PP

Diu que no perdrà 'ni un sol minut i ni un sol gram' de la seva energia en anar a protestar a la convenció del PP

L'ANC veu "una mostra obscena de tergiversació i manipulació" la comparació que la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha fet assegurat que el seu partit està patint molt "l'exclusió i el rebuig social" a Catalunya com ha viscut a Euskadi. Segons l'ANC, Sánchez-Camacho ha relacionat el procés català que és "absolutament democràtic i pacífic amb el patiment derivat de la violència d'ETA". Davant d'aquesta situació, l'ANC crida a no caure en la provocació i demostrar el "civisme" dels catalans. A més, a través d'un comunicat, l'Assemblea lamenta que l'únic pla per a Catalunya del PP siguin "les amenaces i la tergiversació".

En un comunicat, l'ANC avisa que les dades econòmiques que pugui oferir el PP per desacreditar els independentistes estan "tergiversades" i que les faran servir "com a única veritat". "El PP, doncs, continua fent joc brut perquè actua amb la mentalitat patrimonialista de l'Estat espanyol", afirma l'Assemblea en un comunicat, en què també exigeix a l'executiu espanyol que faci públic els ingressos reals de l'Estat que provenen de Catalunya. "Tampoc ho faran, perquè llavors podríem demostrat la viabilitat del nou Estat català", afegeix.

L'ANC també denuncia que el Partit Popular vol provocar "un clima de tensió" quan assegura que a Catalunya "no és donen les condicions democràtiques mínimes i que l'independentisme està fracturant la societat catalana". Per tot això, l'assemblea ha deixat clar que no perdrà "ni un sol minut i ni un sol gram" de la seva energia en protestar contra la política dels populars a les portes de la convenció, al Palau de Congressos, i ha fet una crida per no caure "en la seva provocació".

 


24.01.2014  14:47

Autor/s: ACN

4. Cospedal diu que no es pot separar Catalunya 'a cops de matxet'

I que no es pot arrencar d'Espanya d'una queixalada

La secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha estat la convidada estrella en la inauguració de la convenció que fa el PP a Barcelona per frenar el procés sobiranista. Ha centrat gran part del discurs a negar que 'la sobirania espanyola es pugui dividir, mesurar en parts o en percentatges'. 'En això, només hi ha una part, el cent per cent', ha dit. I ha advertit els sobiranistes que 'amb les lleis a la mà i la realitat espanyola, no es pot clavar una queixalada a un país' per separar Catalunya d'Espanya. Cospedal, a més, ha atacat el govern i Esquerra, que ha acusat de mentiders: 'No volen explicar que una Catalunya independent naixeria en fallida.'

Maria Dolores de Cospedal ha intervingut després de la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i del secretari general del partit a Catalunya, Jordi Cornet. Ha vingut a Barcelona amb la idea clara de deixar un missatge contra el sobiranisme i, sobretot, en favor de la 'necessitat i conveniència' de la unitat d'Espanya per als catalans. 

Ha assegurat que Espanya necessitava Catalunya i que Catalunya necessitava Espanya. 'Qui digui que Catalunya és una cosa diferent i apartada i que cal separar-la a cops de matxet és que no sap res d'Espanya ni de Catalunya', ha dit. I, encara: 'Per més que vulguin alguns, no es pot clavar una queixalada a un país, a Espanya, perquè sí, i per l'interès partidista d'un governant que no sap què fer amb el desastre de gestió que té.'

Cospedal ha demanat als catalans que defensin el seu 'dret de saber quina és la realitat de les xifres, i de saber que el govern d'Espanya és el que fa que la Generalitat pugui pagar factures'. Ha acusat Mas i ERC d'amagar la realitat: 'S'enganya quan es diu que una Catalunya separada seria viable i sense desocupació ni dèficit. El desafiament de Mas és una irrealitat més acostada a la ficció que no a les històries de futur.'

 
 


24.01.2014  12:34

Autor/s: ACN

5. Camacho compara el procés català amb la violència al País Basc

Comença la convenció contra la independència de Catalunya que fa el PP a Barcelona

 

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha inaugurat la convenció que el seu partit fa avui i demà a Barcelona, i ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, de voler imposar la consulta sobre la independència. 'Ens ha de dir Mas que vol votar ell sobre el que ell vol i per dividir els catalans? Això no és democràcia, és imposició. I ha arribat a comparar el procés català amb els anys de violència al País Basc: 'Som un partit que ha patit molt al País Basc, i veig María del Mar Blanco [presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme]. Ara patim també, d'una manera diferent, però amb l'exclusió i el rebuig social, a Catalunya. Patim perquè alguns ens volen donar lliçons de com se sent algú català, de com hem de viure la nostra vida, com hem d'educar els nostres fills o com has de governar. O ets amb ells o no ets català. I això ho hem viscut en més llocs d'Espanya.'

Aquestes són les declaracions de Camacho:

Sánchez-Camacho ha dedicat la intervenció a atacar la consulta i a afirmar que el seu partit és l'únic que pot evitar-la, fent referència a la competència electoral que li pot fer Ciutadans en aquest sentit. Ha parlat d'una Catalunya 'sense llibertat, en què només sembla que tinguin dret a opinar els independentistes'.

Segons ella, 'Catalunya no és independentista i a Catalunya no hi ha una majoria separatista'. La posició d'Artur Mas pel que fa a la consulta --diu-- 'no és democràcia, sinó una imposició', perquè vol votar sobre allò que ell vol. 'Que no ens donin lliçons de democràcia, perquè els catalans ja voten cada deu mesos', s'ha queixat.

Per Camacho, aquesta convenció del PP ha de ser un 'punt d'inflexió', que aporti un 'missatge de tranquil·litat, de seguretat, a tots aquells que estan preocupats per la incertesa i els deliris de Mas i la seva obsessió separatista'. 'Aquest partit, com ho demostrarà i com ho ha demostrat sempre, és la garantia que continuem essent com som, catalans, espanyols i europeus. Aquest partit evitarà que ningú ens faci sortir d'Espanya i que ningú ens faci sortir d'Europa', ha proclamat.

I és en aquest moment que ha fet referència implícita a Ciutadans. Ha parlat de partits que només es presenten a Catalunya i que 'només fan discursos' contra la independència: 'Fer discursos està molt bé, però s'ha de decidir, s'ha de governar, s'han de prendre decisions.' I al separatisme, ha continuat, 'només hi pots plantar cara amb un partit seriós, que governa, que aturarà la independència al congrés amb els seus diputats i que ho farà també al Parlament Europeu amb els seus eurodiputats. Els altres no frenaran l'independentisme, només ho farà un partit fort, sòlid i seriós com el PP.'

 


24.01.2014  20:09

Autor/s: ACN

6. Montoro s'inventa un mètode de càlcul d'unes suposades balances fiscals

Compararà el que costen els serveis públics als individus en lloc dels territoris · Les dades del 2011 es publicaran el març i superaran els càlculs 'incomplets i incoherents' de Catalunya

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques espanyol, Cristóbal Montoro, ha anunciat un canvi en el mètode de càlcul de les balances fiscals que en lloc de comparar territoris, analitzarà el que costen els serveis públics a les persones en funció d'on viuen. Montoro ha parlat de 'comptes públics regionalitzats', on 's'identificarà si hi ha diferències entre territoris en el finançament dels serveis públics que reben els individus'. Ha avançat que les dades del 2011 segons aquest nou mètode es publicaran el març, i que serviran per superar els càlculs de Catalunya segons metodologies 'completament incompletes, incoherents i que traslladen imatges errònies'.

Montoro ha aprofitat la seva participació en la convenció del PP a Barcelona per anunciar un canvi en el seu mètode de càlcul de les balances fiscals. A partir d'ara, el govern espanyol parlarà de 'comptes públics regionalitzats', i el que compararan serà no tant el que rep i aporta cada territori, sinó el que li costen als ciutadans els serveis públics en funció d'on viuen.

El govern espanyol facilitarà les dades a un grup d'experts en aquesta matèria, 'els millors d'Espanya', ha dit, per elaborar aquest nou mètode que es discutirà en un conclau d'economia pública el pròxim 31 de gener a Girona, de forma que es puguin fer públiques les dades del 2011 en el pròxim mes de març.

D'aquesta forma, segons Montoro,
'se superaran els càlculs com els que ha fet la Generalitat d'un dèficit fiscal de 16.000 milions d'euros, oblidant despeses públiques tan importants com Defensa o Exteriors', ha dit. Aquests càlculs, ha continuat, es fan segons 'metodologies completament incompletes, incoherents i traslladen imatges errònies sobre el que és el paper de l'administració pública, que és garantir que els individus, amb independència del lloc on visquin, rebin públics equivalents'.

'Per això estan els governs, i no per obrir greuges comparatius, no per mostrar xifres que no s'entenent', ha etzibat Montoro, que ha afegit que les balances fiscals no poden ser motiu mai de 'divorci econòmic o polític', perquè el resultat depèn molt del mètode que s'utilitzi, que pot portar a 'conclusions errònies'.

     

7. Fernández Díaz diu que convocar la consulta seria com si l'Estat incomplís la sentència europea de la doctrina Parrot

20:4924.01.2014

Barcelona (ACN).- El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha comparat aquest dijous "l'incompliment de les lleis" que afirma que suposa la convocatòria d'una consulta a Catalunya sobre el futur polític, amb el que hagués significat que l'Estat no acatés la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans sobre l'anomenada doctrina Parrot. El ministre ha fet aquesta comparació participant en la convenció del PPC, des d'on ha considerat, a més, "una contradicció històrica" que la data per al referèndum coincideixi amb la de la caiguda del Mur de Berlín. Fernández Díaz ha reconegut també que el debat nacional de Catalunya l'està "afectant emocionalment" i que "mai hauria pensat que viuria una situació així".

 Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada