dimarts, 28 de gener del 2014

28/01/14. ACN. Montoro admet que amaga les balances fiscals per por a l'independentisme. Diu que es feia un ús indegut de les dades per justificar el discurs sobiranista. Cal denunciar al jutjat de guàrdia que el Gobierno amaga informació confidencial!


Benvolguts,

Hem de recordar que tot el sarau de les balances fiscals va començar quan economistes del CCN i d’altres associacions varen publicar ja fa 4 o 5 anys, just després de les primeres balances fiscals publicades pel Gobierno la barbaritat de l’espoli fiscal.

Avui l’Agència Catalana de Noticies  (ACN) publica que Montoro admet que amaga les balances fiscals per por a l'independentisme. I en Montoro diu que les balances fiscals que s'han publicat fins ara són 'correctes', però...  

D’entrada hem de recordar que les balances fiscals que havien d’haver sigut publicades cada any des del 78 fins avui només les ha publicades un cop el Ministerio de Hacienda l’any 2008, amb dades del 2005! Què vol dir “les que s’han publicat fins ara?”

També hem de recordar que és un escàndol que amagui les balances fiscals i que no vulgui donar les dades a la conselleria d’economia, per calcular-les la pròpia conselleria que és el que havien fet fins ara. I per tant ens quedem penjats! El Montoro està amagant informació confidencial i això està castigat per la llei. Estem segurs que aquest assumpte no acabarà així...

Cal denunciar-ho al jutjat de guàrdia!
 

La notícia:

ACN. Montoro admet que amaga les balances fiscals per por a l'independentisme

Diu que es feia un ús indegut de les dades per justificar el discurs sobiranista


El ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, ha admès avui que les balances fiscals que s'han publicat fins ara són 'correctes', però ha justificat el canvi en la metodologia que aplica el seu ministeri perquè 'en comptes de racionalitzar el debat', se'n feia un 'ús indegut' que implicava que hi hagués ciutadans que 'pensen que per raó de la balança fiscal que té el seu territori necessiten independitzar-se'. Segons Montoro, les balances fiscals tradicionals traslladaven als ciutadans 'idees' que s'utilitzaven per 'atiar un esperit d'enfrontament' en comptes d'una visió 'integradora'.

El ministre ha declarat que les balances fiscals que s'han publicat fins ara, 'en comptes de racionalitzar el debat, el que han portat ha estat a un enfrontament'. Segons ha apuntat, aquest no ha de ser l'objectiu dels comptes i per tant, malgrat que les balances fiscals 'són correctes' i 'estan bé', es poden 'completar amb una millor metodologia'.

Per això ara diu que els nous Comptes Públics Regionalitzats (CPR) -que és la denominació del càlcul que substitueix les balances fiscals- traslladaran als ciutadans
'una lectura integradora' dels comptes des de la premissa que 'els territoris no paguen impostos, sinó els ciutadans.'

Es tracta, ha afirmat, d'oferir 'nous arguments' i de 'superar les limitacions' del mètode actual,
perquè les 'balances treballaven idees' als ciutadans que eren utilitzades 'per partits i periodistes' per atiar l'independentisme.

En canvi, segons Montoro, els càlculs han de servir per identificar si és cert que hi ha ciutadans pel lloc on viuen 'no tenen igualtat d'accés als serveis socials i reben menys perquè el finançament autonòmic és incorrecte.'
 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada