divendres, 24 de gener del 2014

24/01/14. Sortir de l'armari. Va quedar, però, el sentiment entre el públic de que caldria que moltes més patums, que motes més figures de l’espectacle, de l’esport, actors, directors, cantautors, músics, intel·lectuals, jutges, notaris, sortissin de l’armari


Benvolguts,

He trobat aquesta nota sobre Marc Coma que m’ha recordat l’acte de lliurament d’ensenyes de Catalunya Estat, del dilluns passat.

Precisament en Joel Joan i també en Quim Masferrer i d’altres varen estar-hi d’acord, varen explicar, que havien sortit de l’armari ja fa anys i que n’estaven molt contents i satisfets i que consideraven que la por a que la gent se'ls mirés de reull, a quedar-se sense contractes ja no existia. En Joan Fortuny de l’Elèctrica Dharma va dir que havia perdut algun contracte però que ho donava per ben empleat. En Joel Joan i també en Quim Masferrer varen dir que des que havien sortit de l’armari tenien més contractes que mai i del que explicaven se’n deduïa que n’estaven orgullosos, de la seva modesta contribució a la ja propera independència de Catalunya. Va quedar, però, el sentiment entre el públic de que caldria que moltes més patums, que motes més figures de l’espectacle, de l’esport, actors, directors, cantautors, músics, intel·lectuals, jutges, notaris, sortissin de l’armari. Com va fer la nedadora Roser Tarragó II*II i el futbolista de futbol platja Jeroni Rañé, entre d'altres.

La nota:

·       Marc Coma ha desitjat al president “molta sort” amb el Dakar que viu Catalunya en el seu procés pel dret a decidir. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui davant els esportistes catalans participants al Dakar, que a Catalunya “el nostre Dakar l’afrontem amb la millor de les fortaleses”. Mas  ha fet seves les paraules del pilot Marc Coma, campió en la categoria de motos, que ha intervingut en l’acte i ha desitjat al president “molta sort al Dakar que està afrontant”. El pilot d’Avià s’ha referit amb aquestes paraules al procés sobiranista que viu Catalunya i s’ha mostrat confiat que “arribarem a bon port”. Vol dir que Marc Coma també ha sortit de l’armari, en terminologia d’en Joel Joan!

Ja ho veieu, cadascú en el seu camp ha de donar testimoni de fidelitat al país. Tots hem de sortir de l’armari. Hem de perdre la por que teníem en el temps d’en Franco, que després hem anat perdent però que amb segons quines amenaces de la caverna, del Gobierno de España (que en la seva agonia no paren) ens podria tornar a aparèixer.

Si volem tenir un recordatori de les moltes coses que podem fer per donar testimoni, o sigui per sortir de l’armari, podem usar aquest test proporcionat per l’Assemblea:

Si heu tret un Excel·lent, si tothom hagués tret un Excel·lent, tindríem la independència a l’abast!

Recordem que:

Tots hem de sortir de l’armari!
 

Som-hi!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada