dimarts, 10 de desembre del 2013

10/12/13. Vicent Partal. Això és una partida d’escacs, per a esbrinar on és el llindar de la por de la Generalitat. Si la Generalitat cedeix i anul•la el simposi el PP ja sap que Mas és feble i que tan sols cal anar amenaçant-lo rutinàriament


Benvolguts,

Us passo el primer anàlisi, en aquest cas d’en Vicent Partal, per enfocar el casus belli que ha plantejat l’Enric Millo del PP amb motiu del Simposi Espanya contra Catalunya que es celebrarà de dijous a dissabte d’aquesta setmana (el Millo és aquell que havia sigut diputat d’UDC i que el varen fer fora, per la dreta, i va anar a parlar amb en Puigcercós per veure si podia entrar a ERC per dalt per anar a les llistes electorals...).

En continuarem enviant!

Vicent Partal

10.12.2013

Això és una partida d’escacs

L'amenaça de Millo només pretén saber si a la Generalitat li entra por.
 
Enric Millo va dir ahir que no hi hauria diàleg entre el govern de la Generalitat i el govern espanyol si es duia a terme el simposi 'Espanya contra Catalunya'. Un simposi que s'ha de fer dijous al Centre d'Història Contemporània, a Barcelona. Però, posant una condició tan anecdòtica i circumstancial al més important debat polític imaginable, Millo, que no és precisament un polític brillant, en realitat va deixar clar que això no era sinó una simple partida d'escacs: un tempteig per a veure si la Generalitat s'espantava o, encara millor, per a esbrinar on és el llindar de la por de la Generalitat.

Anem a pams. Primer cal dir que de moment no n'hi ha pas, de diàleg. Si de cas, el PP amenaça que no n'hi haurà mai, que és una cosa molt improbable, perquè 'mai' sempre és molt lluny. Però a més no tenim cap garantia que hi hauria diàleg si s'anul·làs el debat. Perquè, de fet, no n'hi ha ni n'hi ha hagut fins ara. Amb la qual cosa l'amenaça de Millo es pot considerar com un xantatge ben poc eficaç.

Perquè en realitat l'amenaça només pretén saber si a la Generalitat li entra por. Que d'això es tracta i per això som en una partida d'escacs. El primer que afluixe té les de perdre, simplement. Si la Generalitat cedeix i anul·la el simposi el PP ja sap que Mas és feble i que tan sols cal anar amenaçant-lo rutinàriament per acabar el problema. I si no, si el govern no anul·la el simposi, aleshores esperaran a la pròxima jugada i proferiran l'amenaça següent. Fins a comprovar on hi ha el límit de resistència, si és que n'hi ha.

Atents, doncs, a dijous.

Vicent Partal

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada