dilluns, 30 de desembre del 2013

30/12/13. Una Catalunya independent, una gran oportunitat segons The Wall Street Journal. Lee Boudreaux delegat del diari ha definit "d'impressionants" els preparatius i l'abast de la cadena humana del passat 11 de setembre


Benvolguts,

En aquest Bloc intentem només comentar articles d’opinió, però de tant en tant hi ha notícies com aquesta signada per l’ANC que t’alegren la vida. Aquí veiem que 'The Wall Street Journal' té un delegat per a Espanya i Portugal amb seu a Madrid, que diu la notícia que coneix molt bé la situació catalana!

Un detall de l’entrevista que ja ha aparegut més d’un cop i més de deu és aquest: Finalment i sobre el dret a decidir, ha considerat que "imagino que seria compartit universalment", però ha afegit que la pregunta sobre si Catalunya s'ha de separar d'Espanya ja és "més controvertida".    

O sigui que seria compartit universalment el dret a decidir, ara bé, si s’exerceix el dret a decidir i resulta que es decideix separar-se amigablement d’Espanya, això ja és més controvertit...

A veure qui ho entén?
 

29 de desembre de 2013

Una Catalunya independent, una gran oportunitat segons The Wall Street Journal

Lee Boudreaux delegat del diari ha definit "d'impressionants" els preparatius i l'abast de la cadena humana del passat 11 de setembre

El delegat de 'The Wall Street Journal' a Espanya i Portugal, Richard Lee Boudreaux, ha assegurat en una entrevista a l'ACN que els principals agents de borsa nord-americans comencen a alertar que "la qüestió catalana pot crear preocupacions als mercats durant la segona meitat del 2014". Boudreaux ha manifestat que el seu diari ja ha rebut "un avís" d'una les principals companyies de valors americanes en aquesta direcció. El delegat a l'estat espanyol de 'The Wall Street Journal' ha reconegut que "ens ha cridat l'atenció" perquè, fins ara, "els mercats no han reaccionat negativament als moviments independentistes".

 Una de les millors fotos de l'any per a Wall Street Journal


 



El delegat de ‘The Wall Street Journal' a Espanya i Portugal, Richard Lee Boudreaux, a la seu del diari a Madrid

© @acn

 

 
 
 
 
 
 
Una Catalunya independent, una oportunitat en positiu també per a Espanya

"És un dels primers informes d'aquestes característiques que veiem", ha subratllat Bodreaux, que ens els últims mesos ha centrat bona part de la seva tasca informativa en el procés sobiranista de Catalunya, i ha afegit  que és "interessant" que comencin a sorgir "advertències" del que pot passar l'any vinent.

Sectors econòmics de Madrid adverteixen dels problemes que pot generar l’independentisme, però passa tot el contrari

El cap de 'The Wall Street Journal' a Espanya i Portugal ha assegurat que moltes persones vinculades als cercles financers de Madrid ja havien advertit que l'independentisme podria generar problemes als mercats i a les borses però ha matisat que, aquestes mateixes persones, han expressat el seu convenciment que el problema entre Catalunya i l'Estat Espanyol "es resoldrà sense turbulències".

Impressionat pels preparatius i l’abast de la cadena humana del passat 11-S

Durant l'entrevista, Boudreaux ha definit "d'impressionants" els preparatius i l'abast de la cadena humana del passat 11 de setembre que va unir prop d'un milió i mig de persones entre el sud i el nord del Principat. Acte seguit, ha recordat que la foto de la reivindicació ciutadana de la diada ha estat escollida recentment com "una de les millors de l'any pel nostre diari".

Un poble que organitza una via catalana com aquesta, genera optimisme en aquest procés independentista

El periodista nord-americà no ha pogut concretar quina repercussió tindrà la mobilització del passat 11 de setembre a Catalunya en favor de la independència ni quin serà el resultat final, però ha lloat que es tracti d'un moviment "sorgit del carrer, del poble" i que no sigui de caire polític. Així mateix, ha subratllat que
"no crec que un sol partit o un sol dirigent puguin organitzar ni treure un milió i mig de persones al carrer".

El dret a decidir és compartit universalment i Rajoy encara no ha entès res

Ara fa unes setmanes, Richard Lee Boudreaux va entrevistar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. De la xerrada amb Rajoy, ha recordat que el cap de l'executiu "no va ser gens sorprenent" sobre el procés català i que "es va presentar com un líder que està a favor d'una major integració entre els països europeus". Segons Bodreux, Mariano Rajoy té la impressió que  "Mas vol separar-se de tot".  

Finalment i sobre el dret a decidir, ha considerat que "imagino que seria compartit universalment", però ha afegit que la pregunta sobre si Catalunya s'ha de separar d'Espanya ja és "més controvertida".    


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada