dissabte, 2 de novembre del 2013

02/11/13. Montserrat Tura diu: Sovint, Catalunya no ha estat tractada com una nació. Jo diria: Mai, Catalunya no ha estat tractada com una nació.


Benvolguts,

Vegem el diàleg entre un simpatitzant socialista català ortodox i una militant socialista catalana realista. Tot és massa dejà vu!

Hi ha un afrase que no m’agrada gens: La Tura diu: Sovint, Catalunya no ha estat tractada com una nació. Jo diria: Mai, Catalunya no ha estat tractada com una nació.

Fixeu-vos quina petita diferència!

28/10/2013

Debat al PSC

Montserrat Tura para els peus a Xavier Sardà

La militant del PSC es defensa de les crítiques del periodista el dia després que anunciés que abandonava el consell nacional del partit

Lluís Goñalons

La diputada del PSC Montserrat Tura ha parat els peus avui al periodista Xavier Sardà, pròxim al sector oficial del PSC, i qui s'ha declarat votant d'aquest partit, davant les crítiques que li feia per haver discrepat de la direcció.

Al programa 'Migdia' de 8TV, el periodista ha volgut posar contra les cordes Tura, qui després de celebrar el consell nacional del PSC,
va fer públic dissabte que es retirava d'aquest òrgan dels socialistes catalans.


Després d'aquest fet, Sardà ha donat entendre Tura que segueix l'estratègia de CiU i ERC. "Vostè segueix el discurs dels adversaris del PSC?", li ha etzibat durant el programa. Tura ha respost sense cap prevenció: "Catalunya està maltractada, i coincideixo amb tots els partits que diguin això. Aquest menysteniment està basat amb dades reals. Sovint, Catalunya no ha estat tractada com una nació, ha afegit.

Tot i això Tura ha matisat que el mapa polític català evoluciona de manera ràpida i el PSC està, encara avui, immers en un profund debat intern "hi ha posicions que no estan ben definides".

Sardà ha insinuat llavors Tura si no hauria de fer un pas més enllà i deixar el PSC. "I ha gent que ho diu", ha afegit. Segons el periodista, el discurs de l'exalcaldessa de Mollet del Vallès està en discordància amb la versió oficial del socialistes catalans.

Tura ha respost amb cintura i ha tornat a guanyar la partida. "La dissidència al PSC hi ha estat sempre i s’ha de viure amb normalitat", ha declarat tot explicant que a la direcció actual dels socialistes "li costa acceptar la diferència". Ha recordat que continua militant el PSC, que no l'ha abandonat. I ha explicat que descarta, a dia d'avui, fundar un nou partit d'esquerres, perquè creu que l'esquerra catalana ja està "prou fragmentada".

Al final del debat, Sardà s'ha rendit a Tura i li ha expressat la seva admiració personal.


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada