dimarts, 6 d’agost del 2013

06/08/13. L'estat i la nació no són la mateixa cosa i si l'estat va d'Alcanar a la Jonquera la nació sempre anirà de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó


Benvolguts,

Com que els atacs a la llengua, a la integritat territorial, a l’aigua, als ajuntaments, a l’economia amb espoli a tots els Països Catalans, els fa el Gobierno de Madrid, coordinadament entre tots els ministerios m’he proposat parlar en aquest Bloc molt més que fins ara de la realitat dels Països Catalans, començant pel coneixement de Catalunya, de Catalunya Nord, d’Andorra, de la Franja de Ponent, del País Valencià i de les Illes.

En Vicent Partal en la presentació del seu llibre A un pam de la independència, tot parlant de la imminent independència de Catalunya i dels límits territorials de la Catalunya estat va dir una frase per reflexionar i molt:

L'estat i la nació no són la mateixa cosa i si l'estat va d'Alcanar a la Jonquera la nació sempre anirà de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó


També sabem que en Toni Albà sol dir: Sóc català, però estic espanyol, òndia! 

És a partir d’aquest concepte que he decidit tirar endavant amb aquest projecte dintre del Bloc.

Si preguntem als catalans quines són les comarques de llengua catalana fora de Catalunya, un 99,9% de les respostes seran ns/nc. I és molt natural ja que a les nostres escoles pot ser que s’ensenyin les comarques de la Catalunya estricta amb els seus noms, les seves capitals i fins i tot la seva ubicació, però no s’ensenyen les de la resta dels Països Catalans. Jo avui no les conec gairebé gens, però d’aquí un temps us recitaré comarques, ubicació i capitals sense dubtes.

Els nens nascuts en la Dictadura Monàrquica Bananera d’España, pot ser que coneguin les comarques catalanes; els nascuts abans, no escolaritzats en català i amb programes franquistes no les coneixeran, excepte si han fet una posta al dia amb voluntat de conèixer-les.

Podeu recordar, potser, que fa uns mesos vaig explicar la meva experiència en l’inici del coneixement del mapa dels Països Catalans, guiat per en Joan Ballester:


En aquell moment jo era  dirigent de la branca Minyons o Scouts de l’escoltisme laic català i vaig proposar-me de fer mapes muts de Catalunya per tal que els nois i noies poguessin prendre possessió del seu país de forma que poguessin identificar comarques i capitals de comarques. Quan ja estava a punt de fer-ho, vaig trobar-me amb en Joan Ballester i el seu Mapa dels Països Catalans. Evidentment vaig canviar la idea de Catalunya a Països Catalans i vaig copiar amb tinta xina sobre paper vegetal el mapa d’en Ballester, però mut, i el varem imprimir, amb la complicitat d’un impressor de Gràcia. A partir d’aquell moment els escoltes catalans tenien una eina per conèixer més el seu país i per saber que la seva nació anava de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó (o de Maó al Cinca).

Començarem avui, per tant, a familiaritzar-nos amb un mapa dels  Països Catalans.  Aquest tret d’internet i amb una resolució notable:


 


 
Us suggereixo que us l’estudieu profundament, i després us examinarem...

 
A partir d’aquí anirem per un cantó desenvolupant el coneixement dels Països Catalans i per l'altre anirem citant totes les APM (Alguna Putada Més), del Gobierno espanyol contra Catalunya.


Fins que el nostre Govern se n'adoni que ja n'hi ha prou i estripi les cartes!

Seguirà...
 
Joan A. Forès
Reflexions





 

 

 




 
 
 
 
 
 

 


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada