dilluns, 19 d’agost del 2013

19/08/13. * El botifler i jaqueter Millo i l'existència de Déu (o no)


Benvolguts,

Fa uns quants anys corria per França la història d’un filòsof que va anunciar que faria una conferència que demostraria la no existència de Déu. Fou anunciada, es va crear una gran expectació i va arribar el gran dia. El teatre on s’havia de celebrar l’acte estava ple fins a la bandera. El filòsof va explicar la seva teoria, amb les demostracions que tots hem sentit algun cop, basades en la raó i els fets que es van desentrellant com la velocitat de la llum, els límits de l’univers, els descobriments en totes les ciències, sobretot les biològiques, etc. També va filosofar sobre Nietsche, Hegel, Marx, etc.

I va deixar l’auditori absolutament convençut de la no existència de Déu!

Quan a l’endemà va reunir-se amb els organitzadors, per comentar la jugada i per cobrar, va continuar d’alguna manera el debat que s’havia desenvolupat el dia anterior a la sortida de l’acte entre detractors i favorables a les tesis exposades pel conferenciant. Tot van ser lloances sobre com havia presentat els arguments de forma que no quedava cap escletxa pel dubte i de quina capacitat tenia per sintetitzar en una conferència les diverses teories que des de feia temps es discutien sobre l’existència o la no existència de Déu.

En un moment donat el conferenciant va dir que els seus coneixements i la seva reflexió sobre l’existència o no de Déu li havien permès exposar la conferència com ho va fer, però que si li pagaven generosament podia preparar una altra conferència afirmant l’existència de Déu!

Aquest preàmbul anecdòtic ve a tomb d’una entrevista radiofònica al jaqueter (persona que intenta canviar de jaqueta per prosperar) Enric Millo d’aquest matí a RAC1. D’entrada hem de recordar qui és Enric Millo. Segons la Viquipèdia:

Millo, que va iniciar la seva carrera política com a dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya,[1] ha estat Diputat al Parlament de Catalunya en la V, VI, VIII i IX legislatures. Va ser diputat al Parlament per CiU entre 1995 i 2003, i va arribar a ser portaveu adjunt del grup parlamentari convergent entre 1999 i 2003.[1] Posteriorment, i quan a les eleccions catalanes de 2003 el partit va decidir que no fos cap de llista per Girona, es va passar al PP,[1] després d'haver intentat entrar a les llistes d'ERC per Girona infructuosament (segons va explicar Joan Puigcercós a VilaWeb),[2] i des de 2010 és portaveu del grup parlamentari del PPC al Parlament.

Ha estat membre del Comitè Executiu del PPC, des del 2004, Secretari Executiu de Comunicació Interna del PPC (2006), president del PPC de Girona des de 2008.[3], i vicesecretari d’acció política i econòmica del PPC des de 2012.


Segons que ha pogut saber VilaWeb, Millo es va reunir amb Puigcercós en un bar de Girona, on li va fer la petició. Puigcercós ho explica així: 'Em va demanar de parlar, i vam fer un cafè al bar Núria de la plaça del Poeta Marquina de Girona, on em va demanar com veuria que entrés a ERC i si podria anar a les llistes per ser diputat. Jo li vaig dir que el camí de la democràcia cristiana a l'esquerra laica era complicat, i més si es volia fer en un parell de setmanes. Li ho vaig desaconsellar, a més de dir-li que no li podia garantir res. Li vaig aconsellar que ho provés al PSC. Però se'n a anar al PP.'

Les facècies d’intent de canvi de jaqueta del nostre protagonista, són semblants al de l’anècdota del conferenciant sobre l’existència de Déu! Són individus que només cerquen diners, posició i poder, a canvi de vendre’s la seva ànima al diable. La pela és la pela!

Això fa que les paraules de l’esmentat individu no em generin cap mena d’entusiasme. No podem creure ni un dels mots que el tal Millo amolli sigui en la circumstància que sigui. El seu objectiu és la pela. Tant podria defensar els criteris UDC, d’ERC o del PP, segons qui l’admeti (ep! com a diputat!) i qui li pagui més. O de l’existència o no existència de Déu! Com hem vist el seu nord només és la pela...

Podeu anar a l’enllaç de més avall si voleu escoltar les seves respostes als tertulians de RAC1, i sobretot no us les cregueu!


A més hi podeu trobar un resum de la conversa...
 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada