dimecres, 31 de juliol del 2013

31/07/13. A Solidaritat no l'han enredat amb el pacte fiscal (López Tena 28/07/12)


Benvolguts,

En Josep Fernández i Royo ens envia aquesta entrevista i recorda la situació del taulell d’escacs ara fa un any! I el seu escarit comentari és: Treieu-ne les conseqüències!

Atenció! És una entrevista a l’Alfons López Tena, de fa exactament un any!!!

I encara no hi havia hagut l’11 de setembre del 2012. I encara Solidaritat no havia sabut vendre adequadament el seu producte i havia sigut ejaculada del Parlament en les eleccions del novembre del 2012!


López Tena: «A Solidaritat no l'han enredat amb el pacte fiscal»

El líder de SI assegura en aquesta entrevista a Nació Digital que "l'autonomia està morta i enterrada" i que "l'única política autonomista que queda és liquidar l'autonomia",


Quico Sallés/Parlament | 28/07/2012




López-Tena, a les portes del Parlament durant l'entrevista. Foto: QS/ND

Alfons López Tena, (Sagunt,1957), el portaveu del Subgrup parlamentari de Solidaritat Catalana per la Independència. Hàbil, enemic d'allò políticament correcte explica en aquesta entrevista el perquè  del “No” al pacte fiscal del seu partit. I a més sentencia que els autonomistes, les forces que governen tenen una única política autonomista: liquidar l'autonomia. I, un avís, a l'independentisme popular: a la independència s'arriba a través de les eleccions.

-Aquesta setmana s'ha aprovat en seu parlamentària el famós "pacte fiscal". Vostès han dit que no i dels del Govern els han intentat posar al mateix bàndol que Ciutadans, injust?


- Un pacte ridícul.
El Govern i qui l'acompanya, ERC i ICV-EUiA, han aprovat una sisena proposta de pacte fiscal, que no és un concert econòmic, que no dóna la clau ni la caixa i només fa que demonitzar aquells que no ens posem a rodar d'un projecte que és fum, fals i abocat al fracàs.

- Si està abocat al fracàs, i és la proposta estrella del Govern, per SI el Govern també està abocat al fracàs?

-El Govern estava abocat al fracàs des del primer dia, quan va començar a fer beneiteries. No té projecte ni objectiu. Només pot fer una gestió quotidiana, una gestió en mans d'incompetents que l'únic que ha fet ha estat augmentar el deute de la Generalitat un terç més del que havia acumulat en 30 anys.
No planta cara a Espanya, no pretén recuperar ni un cèntim del que Espanya ens roba i l'únic que fa és escanyar la pròpia gent per amagar la seva incompetència i covardia.

- I vostès tenen l'alternativa no?

-L'alternativa sempre ha estat la mateixa: la independència. Miri, dins Espanya no hi ha res a fer. la situació és urgent des del primer dia per tal que Espanya ens deixi de robar, ens han intentat entabanar durant any i mig amb això del pacte fiscal. Un any i mig que no ha servit de res. De fet, fixi's que van votar contra acabar la negociació amb Espanya en sis mesos per allargar-la fins el 2014.

- Aquesta legislatura està acabada?

-L'autonomia de Catalunya està morta, finiquitada i enterrada.
Recordem que el partit de Govern vota a favor de la intervenció de Catalunya al Congrés de diputats i demana ell mateix la intervenció de Catalunya. Es conforma en administrar les engrunes que ens dóna Espanya.

- Així que per vostè el Govern de CiU de la transició nacional ha fet una transició cap a la liquidació del mínim autogovern que tenia Catalunya?

-Sí, és així.

- I no veu una estratègia per agafar forces? Per demostrar de manera definitiva que Espanya no passa per raons i per acabar d'articular la majoria social sobiranista?

- Aquesta estratègia és falsa. De fet, ja es deia abans de la sentència de l'Estatut. Recorda quan deien abans que es dictés que hi havia un "pla B" però que no el dirien?
Recorda quan Artur Mas deia que demanaria un referèndum si el Constitucional tocava una coma de l'Estatut? No hi ha cap pla ni cap projecte.

- El mínim projecte que ha sorgit es pot veure tocat per les acusacions de corrupció com la trama de les ITV o la fiança del Cas Palau?

-No té res a veure. Políticament, estem parlant d'un partit com és CDC i com ERC que asseguren que abans de la independència encara és possible fer una cosa amb Espanya. I per altra banda reconeixen que serà un fracàs. Prou de fer el frívol, prou de frustració, el poble de Catalunya necessita resultats.

- Així doncs, vostès tranquils perquè no els han enredat?

- No, no ens han enredat. I ho vam dir des del principi: volíem incloure tots els impostos i les cotitzacions socials. Ens van dir que no. Vam proposar un referèndum, perquè ja sabem quin cas fa Espanya a propostes amb el suport del 90% del Parlament, i ens van dir que no. Vam proposar que faci com Navarra, i no com Múrcia, i plantegi un sistema que Espanya només pugui dir sí o no, sense negociacions. També ens ho han votat en contra així com que no s'integrin membres de l'administració espanyola a l'agència tributària de Catalunya.

- Fem política ficció, veu la societat civil per davant la política liderant el procés de secessió?

-Miri calen tres coses:

1.       Primer l'hegemonia intel·lectual, que ja la tenim. A hores d'ara ningú no defensa que sigui millor un projecte de Catalunya dins Espanya.

2.       La segona que hi hagi un organització popular àmplia.

3.       I la tercera, unes eleccions on siguin votats majoritàriament els partits que volen la independència de manera immediata, només per la mobilització popular i o només per la mobilització política no s'assolirà la independència.

- Però no és així ara?

-Darrerament hi ha moviments cívics estan allargant la situació fent moviments populars sense objectiu polític. Al capdavall, la independència es guanya o es perd a les urnes. Mentre els independentistes votin partits que proposen altres coses abans que la independència com un pacte fiscal o qualsevol altra cosa no arribarem a la independència. Llavors ens trobem que la gent vota partits autonomistes, que fan política autonomista i ara la principal política autonomista és la liquidació de l'autonomia. 

 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada