dissabte, 29 de juny del 2013

29/06/13. Bárcenas amaga el dit

Benvolguts,

Estem treballant sobre el frau fiscal, altrament dit economia submergida, altrament dit evasió d’impostos, altrament dit...

I això m’ha recordat el dit:

Bárcenas amaga el dit

L'empresonament de l'extresorer del PP és el colofó d'una setmana farcida de processos judicials oberts contra el frau fiscal.


29/06/13 - Marc Rovira

Uns tasts sobre frau fiscal:

No li quedarà més remei, a Luis Bárcenas, que refinar els seus modals si vol estalviar-se problemes al pati de la presó de Soto del Real. L'home que, després de passar-se una setmana esquiant al Canadà, va mostrar amb impunitat el dit del mig als periodistes que l'esperaven a l'aeroport per interrogar-lo sobre la seva suposada responsabilitat en la comptabilitat negra del Partit Popular (se sospita que va arribar a acumular fins a 48 milions d'euros en comptes a Suïssa) va ingressar aquest dijous al vespre a la presó per ordre del jutge de l'Audiencia Nacional, que va resoldre que tenir-lo en llibertat suposava un risc per a la preservació de les proves incriminatòries (un viatge de l'extresorer del PP a l'Argentina, on només hi va estar 14 hores, va desencadenar la reacció del magistrat Pablo Ruz). La setmana de Sant Joan ha estat una setmana de petards judicials. Petromiralles, una de les principals companyies catalanes de distribució d'hidrocarburs, ha estat situada a l'epicentre d'una trama d'empreses que, segons la Guàrdia Civil, havia defraudat més de 100 milions d'euros de la facturació de l'IVA en la compravenda de combustible. Igualment, la fiscalia s'ha querellat contra els propietaris de la Fundació Godia per frau fiscal. Es tracta de l'hereva de la família Godia, Liliana Godia, el seu marit i el seu cosí, els quals estan acusats de defraudar 5,7 milions d'euros. A tot això, continua el fulletó Leo Messi. El jugador argentí del Barça negocia el pagament de 15 milions d'euros perquè es tanqui el procés judicial que hi ha obert contra ell per un presumpte delicte de frau fiscal.

Seguirem...

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada