dissabte, 29 de juny del 2013

29/06/13. El Concert per la LLibertat, Dyango, Peret, Ramoncin, Muguruza i Paco Ibáñez

Benvolguts,

Com era previsible la caverna s’ha posat en marxa contra el camí emprès per Catalunya.

Dyango i Peret han sigut amenaçats, Pedro Guerra diu que no però pot ser. Maite Martin no ho sabem. És molt fàcil que tots els cantants i grups hagin sigut amenaçats.

Per sort Fermin Muguruza, Ramoncin i Paco Ibáñez que també deuen haver sigut amenaçats han aguantat!

I ara ens podem preguntar per què Raimon no actua? No està d’acord amb el Dret a Decidir? No està d’acord amb la independència de Catalunya? No ho puc saber? Que estrany que ets, paio!!!

I per què Serrat i Sabina no actuen? Perquè són del PSOE?

I per què cap altre cantant o cantautor espanyol no s’ha ofert per participar-hi?

Felicitem i encoratgem els que no han cedit a les pressions de la caverna. En un país normal serien persones normals i el fet no seria notícia però en un país anormal és notícia i són dignes d’elogi...
 

DYANGO I PERET DENUNCIEN LES AMENACES DE LA CAVERNA PER AL CONCERT DE LA LLIBERTAT

divendres, 28 de juny de 2013   

Els cantants Dyango i Peret, que participaran demà al Concert per la Llibertat del Camp Nou, han denunciat avui pressions espanyoles i amenaces pel fet de voler participar en l'esdeveniment de demà. Dyango, contra qui van carregar des de la cadena '13 TV', ha lamentat que, des que va fer públic el seu suport al Concert del Camp Nou, "han vingut coses horroroses de fora, i també amenaces". "I això fa mal i por", ha expressat. Alhora però ha assegurat que "el consol són les coses maques que em diuen a Catalunya".

Durant una entrevista al programa 'El Món a Rac 1', Dyango s'ha queixat, en relació a aquesta intervenció que va fer a la cadena espanyola, que "allà hi havia molta gent, vaig sentir coses molt rares i a més em van agafar amb els 'pixats al ventre'". En relació a aquest fet, Peret ha manifestat que "la gent de la caverna són bastant difícils i fotuts". A més, ha opinat que "Dyango va quedar com un senyor i els de 13TV com uns pocavergonyes".

D'altra banda, Dyango ha opinat que "el més bonic del Concert és reivindicar els sentiments de tot un poble" i abans de finalitzar l'entrevista ha demanat als polítics que "no ens deixin amb el cul a l'aire". Estem intentant fer una cosa i esperem que després no reculin", ha avisat. En darrer lloc, i després que Jordi Basté transmetés a Peret que a les xarxes socials la gent estava demanant que cantés 'Catalunya tiene poder', parafrasejant la cançó que va interpretar en la cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona, ha afirmat que "si hi ha més gent que m'acompanya ho puc cantar, perquè a més aquesta és la veritat: Catalunya tiene poder".

250 periodistes acreditats i més de 20 mitjans internacionals

Abans d'aquesta entrevista, també han estat entrevistades la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, qui ha volgut destacar que "els que estem per la llibertat som molt més que els que serem al Camp Nou".

Casals ha dit que a l'esdeveniment "no hi haurà tan sols els catalanistes de tota la vida, sinó que hi haurà gent que simpatitza amb el que està passant en aquests moments a Catalunya", fent referència entre d'altres a Ramoncín.

A més, ha explicat que el Concert "és un crit i serveix per estimular la curiositat dels mitjans de comunicació d'aquí i internacionals sobre el que passa a Catalunya". En aquest sentit, ha assenyalat que hi ha 250 periodistes acreditats i més de 20 de mitjans internacionals. "El món s'interessa pel que està passant aquí", ha conclòs la presidenta d'Òmnium. Carme Forcadell denuncia que alguns dels artistes que inicialment havien confirmat la seva assistència, com Mayte Martín i Pedro Guerra, finalment han dit que no perquè han rebut pressions polítiques. "Ningú m'ho ha dit, però jo n'estic convençuda", ha destacat.

 

PEDRO GUERRA NO TOCARÀ AL CAMP NOU PER LA "DERIVA INDEPENDENTISTA" DEL CONCERT

divendres, 28 de juny de 2013 

El cantautor canari Pedro Guerra, que en un principi havia de ser demà al Camp Nou per tocar al Concert per la Llibertat, no hi assistirà finalment ja que considera que s'ha modificat la seva essència inicial. Guerra, a través del seu perfil de Twitter, ha explicat que es retira del concert perquè l'acte ha derivat en "reivindicacions purament independentistes", que no comparteix. El músic canari ha escrit fins a cinc missatges on ha negat que hagi rebut pressions perquè no formés part del cartell: "Pressions cap. L'única que he rebut és la que rebo aquests dies per part de qui assegura que rebo pressions", ha explicat.

Les seves paraules han arribat després que la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, havia afirmat en una entrevista a RAC1 que estava convençuda que alguns artistes, fent referència a Guerra i a Mayte Martín, havien "rebut pressions". Guerra ha explicat que a ell li semblava bé venir per "assistir a un homenatge a Lluís Llach i a la llibertat del poble català a decidir el seu futur. La deriva cap a reivindicacions purament independentistes fa que aquesta ja no sigui la meva lluita. Suport a la llibertat de decisió dels pobles i a la meva llibertat per dir 'no' on abans vaig dir 'sí'".Finalment ha conclòs: "L'últim que desitjava: protagonisme en una lluita que no és la meva. Avui més que mai la meva pàtria és el món".

Heu vist mai una excusa més tonta? Pot participar en un concert per a la llibertat del poble català a decidir el seu futur i no pot participar en derives independentistes…


Joan A. Forès
Reflexions

1 comentari:

  1. Cateto. Pero lucharemos porque somos mas, más demócratas y mejores. Y representamos el futuro. Y realmente somos libres

    ResponElimina