divendres, 14 de juny del 2013

14/06/13. Dyango es fotografia amb una estelada i la plaça d'Espanya de fons o si no vols caldo tres tasses

Benvolguts,

A l’emissora dels bisbes espanyols 13TV els ha sortit el tret per la culata! Varen entrevistar telefònicament Dyango amb la prepotència del posseïdor de la veritat, amb preguntes gairebé insultants sobre ell i la seva vida professional i la independència de Catalunya. Dyango d’una manera molt mesurada els va anar explicant els seus sentiments, malgrat la intemperància de tots els tertulians sobretot la del nazi Tersch.

Un cop Dyango recuperat del setge devia pensar: Com puc fer-los botifarra d’una manera elegant? I si no vols caldo tres tasses, se’n va anar a Montjuic i es va fer fotografiar lluint amb orgull una estelada més gran que ell i somrient d'orella a orella...

Ja vaig escriure després de comentar aquesta entrevista que seria bo que tots els cantants i grups que participaran en el Concert per la Llibertat demanessin a les emissores i diaris de la caverna madrilenya que els entrevistessin! Els diaris i emissores catalanes ja ho estan fent, però el que seria interessant és que fossin els diaris i emissores de la caverna, començant per la Vanguardia, el Periódico i la SER qui entrevistessin a Llach, Comelade, Carles Santos, Amèrich, isaac, Ibáñez, etc.

I ara la notícia:

10.06.2013 

Dyango es fotografia amb una estelada i la plaça d'Espanya de fons

El cantant participarà en el Concert per la Llibertat i això ha indignat alguns sectors espanyolistes


 


El cantant Dyango (@Dyango) s'ha fet una fotografia exhibint una estelada amb la plaça d'Espanya al fons. Ho fa després d'una setmanaen que ha estat centre d'atenció mediàtica per la seva intervenció telefònica al programa 'Más claro agua' de 13TV, en la qual defensava el seu independentisme sense deixar-se intimidar. El cas va generar un gran nombre de piulades de suport al xarxa –també d'insults–. Dyango va fer un piulet en què es mostrava perplex per la incomprensió del seu independentisme a Espanya. En concret, deia: 'Fa 47 anys que visito cantant tota Amèrica Llatina i els EUA. Tots saben que sóc català i mai ni un sol menyspreu, i són mes de 450 milions'.

En aquests darrers dies Dyango també ha piulat sobre el seu catalanisme, citant Francesc Pujols i recordant que malgrat cantar 'Suspiros', ell és català.

 

La intervenció a 13TV

En la intervenció a 13TV, la primera pregunta d'Isabel Duran, entrevistadora, fou: 'Vostè no se sent espanyol? Com és que va a un concert per la independència de Catalunya?' I el cantant respon: 'M'he sentit espanyol tota la vida. Però curiosament, ara mateix em sento més català que no espanyol. I per això vaig a aquesta festa, on no cantaré només jo, sinó pràcticament tots els cantants de Catalunya.' 'El concert no és tan sols per a demanar la independència de Catalunya, sinó per a poder votar què volem fer, per exemple, la independència.'

I l'entrevistadora li demana: 'Però quan vostè cantava "Suspiros de España" interpretava i no ho sentia?' I Dyango respon: 'Jo sóc un artista i un artista no pot sentir tot allò que canta. Imagini's si jo sentís totes les cançons d'amor que he cantat.'

'A mi em sembla preocupant que vostè participi en aquest concert per la llibertat de Catalunya i perquè es pugui trencar Catalunya d'Espanya', li etziba l'entrevistadora. 'No crec que s'hagi de preocupar gaire', li respon Dyango. 'Espanya és una cosa i, ara que coneixem la realitat de Catalunya, ho veiem des d'un altre prisma.'

A continuació, entra en escena Herman Tertsch i li diu: 'És a dir, que vostè ha viscut enganyat com a espanyol i ara ha descobert la veritat que el porta a ser català de sobte?' I Dyango respon: 'En bona part és així. Durant molt de temps jo no podia parlar en català essent d'origen català. El català només el podia parlar a casa meva o al carrer amb els companys. Però a l'escola mai no vaig poder parlar ni escriure en català.' I Tertsch contraataca amb menyspreu: 'Un cop superat aquest trauma horrible, quan va fer aquest canvi? Fa dos anys? Tres? La Diada passada?' I Dyango respon: 'El trauma potser no és tan horrible com la gent es pot arribar a imaginar. Però si hi ha algun avantatge per als catalans, l'hem d'aprofitar.' A partir d'ací, continua l'entrevista i la resta de tertulians l'ataquen mentre ell va responent amb tranquil·litat i serenor.

Cap al final de l'entrevista, mentre Dyango explica que vol una Catalunya independent dins d'Europa, se sent de fons com Tertsch amenaça el cantant: 'Sí? Doncs ja sabrà què és bo!' (minut 12.35).

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada