diumenge, 12 de maig del 2013

12/05/13. Ho podran fer per la força, però no pel dret

Benvolguts,

Muriel Casals, Presidenta d'Òmnium Cultural diu que el moment de tensió que viu Catalunya requereix una acceleració del procés sobiranista

Casals ha explicat que "de cara al món, de cara a la comunitat internacional, un referèndum, una consulta, té una força molt, molt gran i una declaració unilateral per part del Parlament en té una mica menys. En té una mica menys no vol dir que no en tingui perquè no oblidem que el Parlament és l'expressió de la voluntat dels ciutadans, per tant, seria legítima una declaració unilateral".

Hi ha una frase amb la que no estic d’acord amb la Muriel Casals. Quan diu que:  "dins de l'estat espanyol no hi cabem, malgrat que faci anys que és un estat democràtic."
Crec que la Muriel és prou gran i li han fet prou putades (com a tothom) com per creure’s que els nens venen de Paris i que Espanya és un estat democràtic...



Redacció Actualitzat a les 18:33 h   12/05/2013

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, considera que el moment de tensió econòmica i política que viu Catalunya requereix una acceleració del procés sobiranista.
Casals ho ha dit a l'espai de "L'entrevista del diumenge" del 3/24. Segons la presidenta d'Òmnium Cultural,
l'Estat no ha aconseguit donar resposta a les necessitats de Catalunya i ha denunciat una ofensiva orquestrada contra la llengua catalana. És un exemple d'això la nova llei de llengües aprovada pel Parlament aragonès.
Casals ha afegit que en un futur estat català l'única llengua oficial hauria de ser el català, tot i que ha remarcat que el castellà forma part del patrimoni cultural i lingüístic de Catalunya.
La presidenta d'Òmnium Cultural també ha qualificat
d'absurda la suspensió de la declaració sobiranista del Parlament per part del Tribunal Constitucional i ha afegit que, tot i que una declaració unilateral d'independència per part del Parlament seria legítima, creu que una consulta té més força de cara a l'exterior.
"La suspensió de la declaració de sobirania per part del Parlament de Catalunya, un altre cop, està al límit o passa el límit de l'absurd. Una declaració d'un Parlament, 'què vol dir suspendre-la?'" es pregunta Casals retòricament i afegeix
"És gairebé com si ens diguessin 'suspenem la vostra capacitat de pensar'."
Casals ha explicat que "de cara al món, de cara a la comunitat internacional, un referèndum,
una consulta, té una força molt, molt gran i una declaració unilateral per part del Parlament en té una mica menys. En té una mica menys no vol dir que no en tingui perquè no oblidem que el Parlament és l'expressió de la voluntat dels ciutadans,

per tant, seria legítima una declaració unilateral".
Per tot plegat, Casals creu que "tot això són mostres que posen en evidència que després d'aquest llarg període de govern de la Generalitat dins d'una Espanya democràtica, no hem arribat a donar satisfacció a les necessitats del poble de Catalunya." I assegura que "l'única manera de donar satisfacció a les nostres necessitats és disposar d'un estat propi." I conclou que "dins de l'estat espanyol no hi cabem, malgrat que faci anys que és un estat democràtic."

Lligant amb aquestes declaracions una lectora havia escrit avui mateix a l’AVUI:

Sobirania del Parlament

12/05/13 - MONTSERRAT PAGÈS I PARETAS

En dret, cap tribunal pot impugnar mai cap llei d'un parlament elegit democràticament, ni tampoc cap declaració, perquè és al parlament on rau la sobirania del poble, expressada a les urnes. El nostre Parlament ens representa i mai cap tribunal el podrà substituir, ni anul·lar cap de les seves lleis.

Ho podran fer per la força, però no pel dret.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada