dissabte, 30 de març del 2013

30/03/13. Les retallades «impossibles», segons Oriol Junqueras

Benvolguts,

Aquesta setmana l’Oriol Junqueras ha tingut un veritable desfici explicant al Parlament però també en la seu d’ERC i en altres àmbits que cal escampar per tal que tothom se’n faci càrrec que la Generalitat no pot arribar al límit de dèficit que Montoro intenta obligar-nos a fer. Cal que la gent se n’assabenti explicant raonadament la magnitud de la tragèdia. Si als espanyols els agraden els “toros” estan intentant clavar-nos la “puntilla”. Us passem dos articles amb els seus corresponents vídeos on Junqueras explica de manera entenedora i contundent com els pressupostos de la Generalitat no suportarien un nou espoli de 4.500M€!

 

13 de març de 2013

Junqueras: ‘El país no es pot permetre 4500 M€ de retallades, no ens ho mereixem, seria injust i ineficaç’

El president del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha explicat que els ciutadans de Catalunya fan un enorme esforç fiscal que cobra l’Estat en forma principalment de l’IRPF, l’IVA i l’impost de societats. Malgrat aquest esforç enorme la majoria de ciutadans arreu del territori català viuen situacions angoixants relacionades amb els àmbits industrial, educatiu, sanitari... ‘aprovar uns pressupostos amb 4500 Milions d’euros de retallades com pretén el ministre Montoro representa destruir el país. El nostre deure és explicar a la gent d’aquest país què signifiquen les retallades de 4500M€ que ens vol imposar l’Estat espanyol’.

Fem números, ha dit Junqueras -posem que tanquem tot allò que alguns insisteixen en assenyalar com l’origen de tots els mals: TV3 (235 M€), Catalunya Ràdio (25 M€), el Parlament de Catalunya sencer (55M€), i les delegacions exteriors de Catalunya (2,5M€). Total: 317M€. Encara ens queden 4200M€ per retallar, no li hem fet ni pessigolles als 4500. Posem que tanquem, del tot, la UB, la UAB, la UPC i la UdG (532M€). Bé, encara ens queden 3700M€ per retallar.Posem que també tanquem l’Hospital de la Vall d’Hebron (580M€), el Clínic (441M€), Bellvitge (300M€), el Joan XXIII de Tarragona (111M€), el Josep Trueta de Girona (129M), i l’Arnau de Vilanova de Lleida (139M€). Tots tancats. Encara ens quedarien 2000M€ més de retallades per fer.
Eliminem tot el cos de Mossos d’Esquadra? Eliminem tot el cos de Bombers? deixem el país sense ni un mosso d’esquadra i sense cap bomber: 900M€ menys.

Doncs després de fer tot això, encara ens quedarien 1000M€ de retallades addicionals per arribar als 4500M€ de retallades que ens imposa el Govern espanyol. ‘El país no s’ho pot permetre, no ens ho mereixem i seria injust i ineficaç’.


Junqueras ha preguntat si el Govern de Catalunya pensa acceptar aquesta imposició o buscarà alternatives, encara que passin per l’incompliment d’aquest sostre injust, ineficient? ‘Queda demostrat que no només ens veiem obligats a no acatar aquest objectiu de dèficit sinó que s’afegeixen arguments de pes per fer més aviat la consulta que doni al veu a la ciutadania per decidir el nostre futur polític’ ha reblat.


  

14/03/2013 a les 20:18h

Les retallades «impossibles», segons Oriol Junqueras

El líder d'ERC intenta demostrar aritmèticament que la destralada de 4.500 milions pel 2013 per complir amb el dèficit que demana Espanya no quadren per enlloc

Classe de matemàtiques, format Barri Sèsam, la intervenció del cap de files d'ERC, Oriol Junqueras, en el plenari celebrat aquesta setmana al Parlament. Junqueras, aprofitant la seva pregunta quinzenal al president de la Generalitat, aquest dimecres va defensar  la idea d'esperar a una virtual flexibilització del límit del dèficit per elaborar els pressupostos de 2013 perquè veu "impossible" que puguin soportar una destralada de 4.500 milions que suposaria complir amb el 0,7% del dèficit. Un avís enviat a la resta de forces parlamentàries que dia sí i dia també collen els socis de Govern per tal que registrin a la cambra els números per l'any vinent.

Així, el cap de files dels republicans va fer números per intentar buscar conceptes de despeses susceptibles de ser-ne les víctimes i no se n'ha sortit. "Si eliminem la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Parlament de Catalunya, ens quedarien per retallar 4.200. Si tanquéssim totes les universitats del país, començant per la Universitat de Barcelona, Autònoma, Politècnica de Catalunya, estalviaríem 500 milions, i quedarien per retallar 3.700 milions. Si tanquéssim els grans hospitals del país, els sis hospitals més grans del país, encara quedarien per retallar 2.000 milions. I si tanquéssim els Mossos d’Esquadra i els Bombers, també, encara quedarien per retallar més de 1.000 milions", va detallar Junqueras.

La conclusió pel líder dels republicans és clara: "Ho entenem tots, que això és impossible?". Artur Mas va parar l'orella i va afegir "i si tanquem les escoles, on portem les criatures?", per recordar la dramàtica manca de tresoreria de la Generalitat.
 

 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada