dijous, 14 de març del 2013

13/03/13. Ser català i voler ser espanyol és pur masoquisme!!!


Benvolguts,

Un altre dels articles de l’Avui d’ahir sobre l’ofec a Catalunya (i mentrestant no es parla de Luís Bárcenas, ni de la Cospedal ni del seu manso...).

Ah! I uns magnífics i encertats comentaris. N’he afegit uns quants!

El millor dels comentaris:

Ser català i voler ser espanyol és pur masoquisme!!!                              

Operació d'ofec contra Catalunya


Lluís Falgàs

10/03/13 02:00 -

El manteniment dels serveis mínims de l'estat del benestar corre un risc cada cop més indiscutible que es podria veure agreujat aquest 2013 amb l'elaboració d'uns pressupostos de la Generalitat que, si Madrid no permet relaxar el draconià objectiu de dèficit, obligaran a una retallada de 4.000 milions que és senzillament inassumible.

La realitat, tanmateix, és que a Catalunya es dóna la paradoxa que el govern del país està lligat de mans i peus a l'hora d'elaborar uns comptes condicionats per una realitat intolerable: els números no quadren perquè una gran part dels impostos que paguen els administrats són descaradament segrestats per l'Estat. N'hi hauria prou amb una quarta part dels impostos d'un any que paguen els catalans i que no retornen per eixugar el dèficit total de la Generalitat. El govern espanyol deu més de 1.600 milions en infraestructures i ha rebaixat un 92% l'aportació a Catalunya en polítiques socials en tres anys, unes xifres publicades i reconegudes, com ho és també la reducció de 713 milions en transferències finalistes.

Es pot combregar més o menys, o gens, amb el partit que governa a Catalunya. Es pot ser més o menys, o gens, sobiranista. Es pot ser fins i tot profundament espanyol tot i viure a Catalunya. Però amb una asèptica calculadora a la mà no es pot fer altra cosa que arribar a la conclusió que el benestar dels ciutadans que viuen en territori català està amenaçat per un estat que no només els nega el dret a decidir el seu futur sinó que els fa servir d'hostatges en el procés d'ofec del govern que defensa les aspiracions d'una majoria situada entre la tisora i la paret.

Félix López Alarte (Barcelona)

Crec que ens agrada que ens donguin per el cul. Aixó es cada día del mon i fa 500 anys.


Miquel Altimires i Ros (Granollers)

Sóm esclaus del país veí, i el regne de Castella no tolera que ens volguem separar. Aprofita les directrius del UEE per acabar-nos d'escanyar econòmicament. Els castellans són males persones, almenys els que pertanyen al PP.


Josep Núñez Mateos (Castelldefels)

Fèlix, desgraciadament deus tenir raó. A mi, però, no m'agrada i per això dic en veu alta:
VISCA CATALUNYA LLIURE I SOBIRANA !!!


miquel clariana gimferrer (Castelló de la Plana)

El pople a de prende la iniciativa fem ja una crida a la insubmisio amb espana tenim que rreunir 1000000 de ciutadans cantitat asumile amb tres grups i anar tancan totas las oficinas estatals portarlos al prat i que volin, tanca totes las carreteras y autopistas direccio sur i oest nomes deixa lliures direcciio nort i el mar miquel .


enric casanovas (Mataró)

Molts dels espanyols que viuen a Catalunya, altrament dit catalans espanyolistes, se'ls en refot el nostre ofec i fins i tot alguns s'alegren de l'empobriment que patim, perquè no s'estimen aquesta terra i si aquí les coses es posen magres emigren i llestos. Nosaltres, en canvi, els qui estimem la nostra terra, hem d'evitar el nostre empobriment econòmic perquè significa el debilitament de la nostra cultura i la societat del benestar. La independència es presenta com l'única solució possible, no hi ha altra camí, això o desaparèixer com a poble. És una lluita desesperada perquè no tenim els mitjans i el poder polític espanyol s'escuda en les seves pròpies lleis que esgrimeix com una amenaça. Ara, més que mai, o caixa o faixa, ser o no ser, la misèria o la llibertat i el benestar.


Miquel Soler (Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura)

És evident que el govern espanyol utilitzarà tots els mitjans per aixafar qualsevol canvi de l'status quo. I la possibilitat d'independència de Catalunya -com és evident- els resulta absolutament intolerable. Desacreditar al govern català -sigui amb informes policials falsos o impedint que pugui realitzar la seva tasca diària- és una via evident. Utilitzar als ciutadans com a ostatges és una actuació repugnant que s'avé molt bé amb la mentalitat espanyolista-im perialista-tota litària. En lloc de parlar per a solucionar els problemes sempre recorrent a l'ús de la força. Avui dia no està de moda treure els tancs al carrer, tot i que ens ho recorden de tant en tant. Avui s'estila més el domini econòmic. Impedir que la Generalitat tingui diners per quadrar els pressupostos i obligar-la a retallades impossibles és la versió moderna d'ocupar Catalunya amb soldats. Ha estat el dèficit fiscal el que ha impulsat a CiU cap al sobiranisme. I és el dèficit fiscal l'arma que utilitza el govern espanyol contra Catalunya ara mateix. D'això, en castellà s'en diu "recochineo". O: "¿No quieres caldo?¿Toma dos tazas?. Parlant clar i català d'això se'n diu ser uns malparits. A aquestes alçades qualsevol català hauria de tenir molt clar que el millor camí és el de la independència. Qui, tenint com tenim, els números a la mà no ho veu així s'ho hauria de fer mirar... Ser català i voler ser espanyol és pur masoquisme!!!


Joaquim Suquet Casanoves (Girona)

El segle XX va veure la fi dels grans imperis i la "Bèlle Epôque" amb la Primera Guerra Mundial i després la Segona que va rematar definitivament les darreres conseqüències del colonialisme Serà el segle XXI el final dels darrers vestigis colonials amb que es basen uns Estats construïts sobre victòries de pobles sobre el sotmetiment d'uns altres ?. 1714, la nostra data fatídica !.


Josep Mirall (Hmammed)

No ens equivoquem. Aquest ofec sistemàtic i planificat contra Catalunya no és pas la resposta d'Espanya al procés cap a la independència. És una decisió estratègica que Espanya té presa de fa temps. Que ningú s'enganyi creient que si ens rendim deixaran d'ofegar-nos. És exactament al reves. Gracies el procés cap a la independència no ens ofeguen encara més i si perdéssim ens destruirien del tot.


Miquel Soler (Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura)

Benvolgut Josep Mirall (Hmammed), d'això en Trias fargas en dèia "asfíxia premeditada". Efectivament, és així com tu dius. ja fa molts anys que els successius governs espanyols intenten empobrir Catalunya i enriquir altres zones de l'Estat. Per què et penses que tenen aquesta postura amb el Corredor mediterràni? Mira, qui vulgui pot consultar amb els del Centre Català de Negocis, que fa molts anys que estudien aquest tipus de temes.


PERE ESPIN (Barcelona)

Sobirania ?. Per que serveix ? Sembla que el Govern i Duran estan per que el govern retalli 4.000 milions a l'hora que des de l'estat vé mes ofec amb un Gobierno que no paga deutes, redueix les aportacions socials, i malbarata els diners en sanejar bancs en fallida, contractes de defensa descomunals i faraòniques infraestructures de ferrocarrils i carreteres sense rendibilitat ni tant sols la social. Doncs es el moment que la Sobirania declarada ha de servir per dir no a mes retallades, per dir no a les lleis recentralitzadores com comerç, educació, cultura, etc, etc. Si el Govern no ho fa així, de que serveix la declaració ?. Cal respondre: doncs miri sr. Rajoy va a ser que no, pagui el que ens deu primer i si no farem les coses amb els nostres ingressos que mai tornaran a sortir del País.

Joan A. Forès
Reflexions

1 comentari:

  1. Doneu fastic. Supremacistes!! Feixistes!!!! Josep Núñez Mateos (Castelldefels)-----chico, lo tuyo especialmente es para que te lo hagas mirar....que asco....

    ResponElimina