dimecres, 2 de gener del 2013

02/01/13. Què és pot fer amb els 16.000 milions d'un any de dèficit fiscal?


Benvolguts,

En l’apunt d’ahir vaig explicar com podien ser els Pressupostos de la Generalitat els 2013 i el 2014 (?), segons que Catalunya hagi esdevingut independent o encara no. I explicant que no podem seguir pel camí de les retallades...

Avui repassant l’hemeroteca he trobat aquest article dels molt bons periodistes Sergi Picazo i  Òscar Palau, de fa 10 mesos (quan el Conseller Mas-Colell va anunciar oficialment l’espoliació fiscal continuada de Catalunya, establerta per ell en uns 16.000 M€ cada any des de fa molts anys...).

En aquest article només es plantegen què es podria fer cada any amb els diners que no tornen de Madrid (amb els diners que ens roben). Com podem observar, com no podia ser altrament, les xifres de dèficit en un cas i de superàvit en l’altre coincideixen molt amb els càlculs que ahir havíem exposat.
 
Mireu-vos atentament la taula i fixeu-vos què és el que no tenim i quin país més diferent tindrem quan votem a la independència!


Què és pot fer amb els 16.000 milions d'un any de dèficit fiscal?

13/03/12 12:05 –

El dèficit fiscal de Catalunya, que suma segons el govern uns 16.000 milions d'euros de mitjana, representa aproximadament 2.250 euros anuals per cada ciutadà del país. Amb aquests diners, la situació econòmica de la Generalitat canviaria per complet. En lloc de registrar un dèficit de 7.607 milions (el 2010), Catalunya tindria ara un superàvit d'uns 9.000 milions.

s. picazo / o. Palau

  


 

 

 

 

 

























Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada