diumenge, 9 de desembre del 2012

09/12/12. Ràdios i televisions enemigues del poble de Catalunya i amigues de la Conferencia Episcopal Española


Benvolguts,

Xevi Xirgo filosofa a l’Avui sobre les ràdios i televisions enemigues del poble de Catalunya i amigues de la Conferencia Episcopal Española (CEE) (tan amigues que la CEE n’és la propietària). L’enemic del meu enemic és el meu amic. Escampen merda, amb ventilador. Sembren la llavor de la discòrdia dintre de la comunitat catalana. L’Ansar i el Wert, el seu deixeble predilecte de la FAES, diuen “estamos en ello” amb accent mexicà. Pretenen dir que estem dividits, que és mentida i el que volen és dividir-nos (com explica el genial Ferreres). En Xevi Xirgo diu, de manera jocosa, que han fet un gran servei al país i acaba exclamant: Visca la Conferència Episcopal Espanyola i Visca els bisbes catalans, muts com sempre!

Crec que ell i tots els altres comentaristes s’ho haurien de prendre molt més seriosament de com s’ho prenen. El Nacionalisme espanyol, PP i CEE i el PSOE que ara sembla que no estigui “por la faena”, està iniciant una nova Cruzada. Tenen els mateixos objectius. Els mateixos objectius de l’Alzamiento Nacional del 1936. Són la mateixa gasòfia. Mas vale roja que rota. I s’estan guanyant que els tornin a cremar les barraques com se’ls va fer el 1936!

A la COPE, a Intereconomia i a 13TV cada dia hi ha més d’una tertúlia dient mal de Catalunya, del govern català, de la immersió lingüística i provocant amb al·lusions al Glorioso Ejército Español i a l’article 8 de la Consti. I no només aquestes cadenes, les generalistes com la Cinco o la Sexta o Televisió Espanyola i tots els diaris editats a Madrid, l’ABC, El Mundo, La Razón (a part dels nostres diaris botiflers, La Vanguardia i el Periódico), s’afegeixen a l’esport nacional espanyol: atacar Catalunya. I el Consejo de Ministros que no para de crear lleis per anorrear-nos. Això és molt més que soroll de sabres. Això és la guerra! I aquest assetjament s’ha de fer saber a la UE i al mon, a l’ONU i a la UNESCO. Estan iniciant una altra etapa genocida contra Catalunya com la del 1936-1975. El PP i el Parlament espanyol mai no han renegat del feixisme, ni de la guerra, ni de la Dictadura. Cal que els altres països ho sàpiguen. Ja he proposat més d’un cop que en Mas i els seus consellers (en Duran, no) haurien de viatjar dia sí dia també als països civilitzats i explicar què ens estan fent! S’haurien d’organitzar Brigades Internacionals de la Cultura (aquest cop de dintre cap a fora) que expliquessin la nostra situació pel mon, en universitats i Ateneus i Centres de Cultura i Fòrums de tota mena, per ajudar-nos. S’hauria de fer saber a tot el mon que estan ensorrant Catalunya, en una guerra constitucional insuportable. Potser és el moment que els nostres escriptors, intel·lectuals, cantautors (Raimon, Llach, Pidelaserra, etc), tornin a omplir Olimpies i Madison Square Gardens en una ambaixada cultural explicant la nostra agonia. Tenim l’Estat espanyol en contra, com al 36, i cal que el mon sàpiga què està succeint!

I demà parlarem dels dimonis interns que també n’hi ha, i Deu n’hi do. Els nostres polítics de vol gallinaci,  gairebé cecs i barallant-se entre ells, no s’adonen de tot el que està passant. I no tenen pressa, cap pressa, com té el poble. Si esperem massa serà massa tard. Per què en una situació d’emergència nacional no ens ajuntem tots, fem un govern de concentració i declarem unilateralment la independència? Al cap i a la fi els independentistes tenim majoria al Parlament...

 

I ara l’article del Xevi Xirgo que m’ha servit d’estímul i m’ha deixat anar les neurones:

Mare de Déu, quina cadena!


09/12/12 02:00 - Xevi Xirgo email protegit

“Les rodes de premsa del Consell de Ministres dels divendres ara ja són com aquells matinals d'en Losantos a la Cope, però 13 TV encara és més divertit”

Ja em va passar durant una època amb Jiménez Losantos, quan estava a la Cope i es dedicava a insultar diàriament els catalans (i a col·leccionar querelles que ha anat perdent religiosament). T'aixecaves al matí, amb aquella mandra que tens en sortir de casa, posaves la Cope i et despertaves de cop. Ni cafès, feien falta. Arribaves ben estimulat a la feina. Losantos, no ens enganyem, va fer un gran servei al país. Ara li ha sortit competència arreu, perquè cada Consell de Ministres dels divendres sembla un matinal de la Cope. Després de Losantos, ja se sap, va venir Intereconomía. I els catalans hem après que, després d'un partit del Barça, no hi ha res tan divertit com escoltar les tertúlies d'aquesta gent, que a més a més de viure en un altre país, sembla que visquin en un altre planeta. Ara, però, i ja em sap greu pels d'Intereconomía, uns quants ens hem enganxat a 13 TV, la cadena que ens estimula i que, com la Cope, té de principal accionista la Conferència Episcopal Espanyola. Com a bons cristians, suposo, es dediquen a insultar-nos periòdicament, potser fent cas al que diu a la plana de presentació del seu web: “Somos una televisión de calidad dirigida a todos los públicos.” Sensacional. Divendres a la tertúlia es dedicaven a analitzar si cal o no una intervenció militar a Catalunya. El ejército, para qué está? Para ir a Somalia o a Afganistán? Está para defender la unidad de España'', deia el presentador, que va arribar a dir: ‘‘Yo iría a la guerra para defender la unidad de España.'' Ooooolé. Que Déu ens agafi confessats! Visca la Conferència Episcopal Espanyola! Ah, i visca els bisbes catalans, muts com sempre!

 

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada