dimarts, 4 de desembre del 2012

04/12/12. Duran té control quasi total dels 13 diputats d'UDC al Parlament

Benvolguts,
Ahir parlàvem dels 13 diputats assignats a UDC pel pacte consuetudinari entre CDC i UDC. Avui a l’ARA ens diu qui són, a qui obeeixen i què saben fer (?). I està molt clar, si no fossin tots uns llepaculs, no estarien a les llistes, que ja sabem com funcionen les llistes a tots els partits, excepte a SI, que tristament no ha aconseguit renovar la seva representació parlamentària...
I són tots uns botiflers mirats des del nostre punt de vista. Pel Sector Negocios d’UDC i pel lobby Puente Aereo, van de conya!
Possible conclusió: Tenim l’enemic, la cinquena columna, a dintre de casa. Com ens en podem desempallegar? S’admeten respostes...
Duran té control quasi total dels 13 diputats d'UDC al Parlament

Vila d'Abadal i altres crítics van ser bandejats de les llistes

FERRAN CASAS

Barcelona | Actualitzada el 04/12/2012

La setmana passada un diari va publicar, en portada i en referència a les aliances que Mas podia trenar, un gràfic dels grups al Parlament. Separava els diputats de CDC (37) dels d'UDC (13). Qui ho volia podia entendre el missatge: els diputats que lidera Duran tenen, en cas de desacord o trencament de la federació, la clau i poden abocar Mas a una situació de bloqueig. Els 13 diputats d'Unió, que es van presentar amb un programa que comprometia una consulta en la legalitat catalana si convé i avançar cap a l'estat propi, són afins a Duran. Els crítics, com ara Josep Maria Vila d'Abadal i els membres d'El Matí al seu dia, sempre ho han tingut difícil per prosperar. A continuació presentem els representats d'Unió a la cambra.

Joana Ortega

Era segona per Barcelona a les llistes i és vicepresidenta i consellera de Governació. Deu el seu ascens a Duran, que la va convertir en número dos de l'executiu. Ja aleshores es va apuntar que Duran havia negociat per ella un càrrec a la seva mida per si volia tornar. El vot d'Ortega en la consulta per l'estat propi -Duran va esbombar que havia votat no - els va distanciar, però Ortega mai l'ha desafiat en públic.

Núria de Gispert

La presidenta del Parlament és una de les dirigents d'Unió més afins a Mas, fins al punt que això, a vegades, li ha passat factura, com ara quan fa dos anys va rebre cert vot de càstig a l'assemblea del partit a Barcelona. Mai ha mostrat, però, simpaties per la causa sobiranista.

Ramon Espadaler

L'exconseller de Medi Ambient és d'absoluta confiança de Duran i a Osona ha fet de contrapès de Vila d'Abadal, a qui ara es deu penedir d'haver-li deixat, al seu dia, via lliure per ser cap de cartell a Vic. El portaveu adjunt de CiU al Parlament és president del consell nacional del partit. Va revalidar el càrrec amb el suport de Duran i derrotant Titon Laïlla, que va caure del 27 al 35 a la llista de CiU el 25-N i va perdre l'escó.

Marta Llorens

És portaveu del partit i pròxima a Duran malgrat que han tingut alts i baixos. El líder d'Unió fins i tot va pensar en ella com a secretària general, però la seva salut ho va desaconsellar. Va dirigir la seva campanya a les generals i va representar-lo al comitè de la campanya del 25-N, que el líder d'Unió ha criticat.

Maria Mercè Jou

La diputada olesana va ser una de les últimes incorporacions a l'executiva d'Unió a l'últim congrés.

Toni Castellà

El secretari d'Universitats ha amagat alguna vegada de plantar cara a Duran i va flirtejar amb Vila d'Abadal. A l'últim congrés, però, va pactar amb Duran i, al capdavant dels renovadors, aspira a rellevar-lo de manera pactada malgrat que el líder se'n refia poc i el va apartar del nucli dirigent després del congrés.

Antoni Font

El sabadellenc és vice secretari general del partit i amb anterioritat era encarregat de política municipal i cap de gabinet de Duran.

Josep Maria Pelegrí

És conseller d'Agricultura i secretari general d'Unió, un càrrec que ha mantingut per desig de Duran malgrat ser també al Govern. És dels més fidels al líder democristià i va criticar la manifestació de la Diada.

Cristina Bosch

La delegada del departament d'Agricultura a Lleida també és presidenta del partit a la ciutat amb un ampli suport a l'última assemblea.

Elena Ribera

En campanya ha estat afí a Mas. Ha tingut càrrecs al partit i a l'administració i se la té per poc conflictiva.

Xavier Dilmé

El diputat gironí és dels que tenen sensibilitat sobiranista a Unió.

Anna Solé

És pròxima a la direcció a Tarragona i delegada de Benestar i Família.

Joan Sardà

És l'alcalde de la Pobla de Mafument i té poc pes al partit.

 

Comentaris


·       Molt senzill, que es quedin fora del Govern. No necessitem una falsificadora de currículums com a vicepresidenta, ni molt menys a una presidenta del Parlament de l'alçada de la Gispert (tots hem vist el munt de cops que s'equivocava a les votacions o a les explicacions del que es votava).

·       El que em fa més ràbia és que sigui gent d'un partit "d'obediència catalana" que ens pugui complicar-ho tot d'aquesta manera. No es pot ser més traïdor !!

·       Si frenen la consulta, que es presentin separats a les pròximes eleccions. Al Duran no el votarà ni sa tia.

·       Això, CDC s'ho hauria d'haver mirat millor... Ara si a CiU parteixen peres, CDC i ERC queden en minoria.

·       Duran, que es un vividor , sap que en un estat català no seria ningu. Es un mal soci per Convergència i en la seva actitud asocial no deixa evolucionar el país cap un estat del benestar real.

·       I en Mas encara demanant la majoria, per tenir mes traïdors, aixó sí que hagués estat un fracàs.
Però per sort no és aquest el cas.

·       La pregunta és: per qué primer el Pujol i després el Mas no li varen parar els peus al Duran? Tenen el venut a casa i fins ara no se n´havien adonat, o és que ja els hi anava bé?

·       O sigui, que bàsicament, en Duran només té tres suports explícits dins d'Unió. Doncs no veig el control total per enlloc...

 
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada