dilluns, 20 d’agost del 2012

20/08/12. Més sobre Barcelona Global. El que és bo pels yankies és dolent pel poble...

Benvolguts,

Fa un mes varen aparèixer als diaris notícies sobre un acte de canvi de president del lobby Barcelona Global, amb algunes perles com la que va publicar l’ARA:

Emilio Cuatrecasas: "El català és una barrera difícil de gestionar per atraure talent"

Barcelona Global llança nous projectes per impulsar la competitivitat de la ciutat al món, com la protecció jurídica de la marca Barcelona

Barcelona 19/07/2012 12:18 A.T.

Emilio Cuatrecasas, president de la plataforma Barcelona Global, que intenta promoure la competitivitat de la ciutat al món, considera que el català és un "problema" per atraure talent. "És una barrera interna difícil de gestionar", ha comentat aquest dijous en la presentació dels nous projectes que aquesta associació de rellevants empresaris catalans vol tirar endavant amb l'objectiu de potenciar l'activitat empresarial i el talent a la capital catalana.

Cuatrecasas és també president del prestigiós bufet d'advocats que porta el seu nom.

Un dels projectes més avançats, que ha d'aprovar la junta directiva de Barcelona Global aquesta tarda, és la protecció jurídica de la marca Barcelona, que ja ha estat registrada per l'Ajuntament i que gestionarà una agència de protecció on participarà Barcelona Global, entre d'altres institucions.

L'atracció de talent de fora de Catalunya i de fora d'Espanya és un dels objectius d'aquesta iniciativa engegada per l'empresària andorrana Maria Reig, i vol sumar les 50 primeres empreses que operen a Catalunya. Consideren que els estrangers no "estan ben acollits a la nostra ciutat", en paraules de Gonzalo Rodés, president de GBS Finances Catalunya.
http://www.ara.cat/economia/Emilio-Cuatrecasas-barrera-gestionar-atraure_0_739726151.html

Barcelona Global és, segons el seu web: Una associació civil privada, independent i sense ànim de lucre formada per líders empresarials i professionals que viuen i treballen a Barcelona. O sigui un lobby!
http://www.barcelonaglobal.com/qui-som/

Hem de recordar que són patrons de Barcelona Global els mateixos empresaris i les mateixes empreses del Puente Aereo, o de la Fundación Príncipe de Girona, amb els Abertis, La Caixa, així com els Gabarrós, Nins, Samaranchs, etc., i immediatament se t’acut la frase dels pobles sudamericans que diuen:

El que és bo pels yankies és dolent pel poble...

Doncs això!

Us incloc un enllaç amb els patrons de Barcelona Global. I em pregunto:

Estan d’acord els centenars de socis o patrons amb les barroeres o criminals declaracions del seu President Emilio Cuatrecasas?

Avui el Víctor Alexandre incideix en Barcelona Global, de manera magistral com sempre fa (si voleu saber les trampes de l’imputat Cuatecasas no us perdeu l’enllaç de –imputat per frau fiscal–):


19/08/2012
Víctor Alexandre
Empresaris catalans contra el català

No tots els beneficis de la colonització d’un país són immediats per al colonitzador. Hi ha beneficis que triguen molts anys a arribar-li. Els beneficis polítics i econòmics sí que li arriben d’hora. Però el de la llengua, en canvi, es fa esperar. I és que una cosa és decretar l’oficialitat de la llengua de l’opressor, que pot ser un fet immediat, i una altra que tothom l’aprengui. L’aprenentatge, per sort en aquest cas, necessita temps. És a dir, que el procés de substitució lingüística no pot reeixir fins al cap de molts anys o, de vegades, de moltes generacions. Això, però, era abans. Ara ja no. Ara, les invasions, són molt més subtils. Els tancs fan molt lleig i els periodistes fiquen el nas a tot arreu. Ara, en un món cada cop més global, la tecnologia fa molta més feina que els tancs.

No hi ha dubte que la globalització té coses meravelloses, però també en té de negatives. I una d’aquestes últimes és la desaparició de les llengües d’aquells pobles que no són un Estat independent. Avui dia, una nació sense Estat és una nació sense mecanismes de cohesió i de projecció de la seva llengua, és una nació subordinada a qualsevol llengua que se li declari superior, i, per tant, procliu a patir un procés de substitució lingüística. Catalunya es troba en aquesta situació. Només cal veure l’actual ofensiva del govern espanyol contra el català arreu. Volen exterminar la nostra llengua per sempre, de manera que el seu ús quedi reduït a l’àmbit domèstic. L’aspecte més pervers d’aquesta ofensiva, tanmateix, no són les maniobres que es fan en favor de la substitució, sinó l’autoodi dels catalans que hi col·laboren.

Aquest és el cas de la plataforma d’empresaris catalans Barcelona Global, que, per mitjà del seu president, Emilio Cuatrecasas
–imputat per frau fiscal–, afirma, sense enrojolar-se que “el català és un problema per atreure talent”. Fins i tot, en paraules de Gonzalo Rodés, president de GBS Finances Catalunya,arriben a dir que “els estrangers no estan ben acollits a Barcelona”. Aquesta és, doncs, la collita d’Espanya gràcies a tants anys de colonització: que hi hagi catalans –catalans caragirats i ideològicament espanyolistes– que considerin el català un problema, una nosa de la qual cal prescindir. Quan els enxampes, però, és quan els dius de fer el mateix que Dinamarca (danès/anglès) o Suècia (suec/anglès). És a dir, català/anglès. Ni parlar-ne, diuen. Ells, com la seva pàgina web demostra, el que volen és que l’espanyol substitueixi la llengua pròpia de Catalunya i que la fórmula sigui espanyol/anglès. D’això en diuen Barcelona global. Una Barcelona global que es reafirma per mitjà de l’exclusió. De l’exclusió de la llengua catalana, la llengua pròpia i nacional de Catalunya.
http://www.naciodigital.cat/opinionacional/noticiaON/4248/empresaris/catalans/contra/catala


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada