divendres, 3 d’agost del 2012

03/08/12. Una cosa és pujar a l'Everest sense oxigen i una altra de molt diferent és que t'amputin les cames abans d'iniciar l'ascensió

Benvolguts,

Curt i incisiu article del mestre Barbeta. Mostra també en el fons el seu sentiment d’impotència en la relació imperi-colònia establerta a Espanya:

Espanya i Itàlia, comunitats autònomes europees

La Vanguardia en català| 03/08/2012


Si es comparen els arguments de Mariano Rajoy i Mario Monti al BCE, i de fet a Angela Merkel, amb els d'Andreu Mas-Colell al ministre Montoro, s'observarà que són pràcticament idèntics. Tots s'emboliquen amb la bandera europea, tots volen més i més Europa, i tots tres afirmen que només dóna sentit a les seves vides complir amb els objectius de dèficit. El que reclamen també tots tres, en diferents idiomes, no és res més que unes condicions que facin factible i no impossible el compliment dels objectius, perquè una cosa és pujar a l'Everest sense oxigen i una altra de molt diferent és que t'amputin les cames abans d'iniciar l'ascensió. Espanya demana eurobons i Catalunya hispanobons. Pretenen mutualitzar el deute perquè el préstec no els dessagni, però els alemanys no hi estan disposats perquè si a Espanya li surt més barat a ells els sortiria més car. Com que els alemanys són els que, de fet, deixen, o sigui, arrisquen, els seus diners, s'entossudeixen a imposar les condicions als que els reben. En això sí que hi ha una diferència entre els alemanys i els catalans, els quals, en comptes de deixar-los, els diners ja els regalen d'entrada i els afavorits amb l'obsequi imposen les condicions sense incloure facilitats de pagament.

 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada