dijous, 2 d’agost del 2012

02/08/12. Excuses de mal pagador o compte amb CiU que primer són conservadors abans que catalans

Benvolguts,

Avui tenim una estranya notícia: El President de l’Associació de Municipis Independentistes (AMI), membre d’UDC i de CiU i batlle de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, s’ha conxavat (segons el DCVB, CONXAVAR-SE v. refl. Convenir-se, pactar-se algunes persones per a un fi, generalment dolent o clandestí) amb PxC, el partit de Josep Anglada, per evitar que una moció presentada pel regidor de SI, Iban Lapeira, i recolzada per la CUP, ERC i ICV tirés endavant en el Plenari. La moció proposava d’hissar de manera definitiva l'estelada a l'Ajuntament de Vic.

 A veure si ens aclarim: L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) es va constituir a Vic el 14 de desembre de 2011. En aquests moments en formen part més de 450 municipis i institucions que representen el món local. I creix a molt bon ritme estenent-se ràpidament a totes les comarques catalanes.


·         En els Estatuts de l’AMI diu:

Aquesta Associació, des de la transversalitat municipal i apartidista, té com a finalitat esdevenir un ampli espai de debat on compartir idees, iniciatives (legals o cíviques), experiències, informació, eines de gestió i tot allò que pugui ésser útil per a dur al poble de Catalunya cap a la independència. Igualment, des de l’Associació es treballarà amb fermesa per la defensa dels drets nacionals i per conscienciar a la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a decidir. Aquesta Associació s’obre als 947 municipis que integren el territori català.

·         També diuen als Estatuts:

Arran de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut, més d’un centenar de municipis catalans ja van subscriure de forma espontània acords de desobediència en declarar-se “moralment exclosos” de la Constitució espanyola o prenent altres resolucions contràries a la sentència, recollint així el clam en favor del dret a decidir de la nació catalana expressat a la multitudinària manifestació sobiranista del 10 de juliol de 2010. Ara és l’hora de no defallir i de continuar fent passes fermes, de forma més organitzada i sistemàtica, i per això ens proposem crear l’associació Municipis per la Independència que treballi permanentment per a la consecució d’un Estat propi per a Catalunya, des del convenciment que, per la seva pròpia pluralitat, el municipalisme és un àmbit privilegiat per establir dinàmiques unitàries i apartidistes en la defensa dels drets nacionals. Una associació que, recollint l’experiència del moviment Decidim.cat, d’Electes locals pel Dret a Decidir i de l’experiència que han suposat les consultes populars sobre la independència a més de 500 pobles i ciutats del país, organitzades per la societat civil i iniciades a Arenys de Munt, conscienciï la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el dret a l’autodeterminació nacional, i aprofundeixi en tota mena d’iniciatives per fer-ho possible.

O sigui que l’AMI des de la transversalitat municipal i apartidista es declara hereva:

·         Del més d’un centenar de municipis moralment exclosos de la Constitució espanyola que varen aparèixer després de la sentència del TC i del 10J

·         Del moviment Decidim.cat, d’Electes locals pel Dret a Decidir

·         De les consultes populars iniciades a Arenys de Munt i organitzades per la societat civil a més de 500 municipis

 Se suposa que l’AMI ajuda, legalment i tot, si cal, als Ajuntaments que volen treure banderes espanyoles, hissar estelades, conscienciar la ciutadania, etc. I a la ciutat de Vic, on es va signar el naixement de l’AMI i que té com a Batlle el seu President, CiU i PxC s’enfronten a totes les altres formacions polítiques i passen el corró!

A més a més el Batlle, expressament, ha donat per trencades les relacions entre CiU i SI...

A veure si ho enteneu? És el Vila d’Abadal un "submarí" per torpedinar el moviment independentista des de dins?

L’AMI és una associació apartidista. Què hi fa el Sr. Vila d’Abadal a l’AMI?

Voleu dir que en el nostre imaginari no hi hem d’anar incloent que CiU és el nostre enemic?

Diu l’article que L'alcalde vigatà, no ha comprat garsa per perdiu...


Jo el que crec és que ens han fet passar bou per bèstia grossa...


N.de la R.

Quan molts municipis se la juguen o si més no hi posen el coll per tal que l'estelada onegi en els ajuntaments, sembla increïble que tot un president dels Municipis per la Independència ens surti amb un ciri trencat precisament a Vic, una de les ciutats capdavanteres en la lluita per la independència i gran esperança de molts catalans. Justament el mateix dia que el consistori de Ripoll aprova per unanimitat hissar l'estelada al balcó fins a la independència. I Ripoll no és gaire lluny de Vic... Què en podem esperar de tot un president si no és capaç ni de posar l'estelada a casa?

Què ha passat pel cap o per la butxaca de Vila d'Abadal? És un "submarí" per torpedinar el moviment independentista des de dins? No oblidem que Julio Anguita va dir fa uns setmanes a Barcelona :"catalans, compte amb CiU que primer són conservadors abans que catalans". És simplement una reflexió personal. Ara bé, dels catalans de soca-rel que parlen en castellà als seus fills ens ho podem esperar tot.

Preparem-nos perquè les traïcions ens faran molt mal. El nostre enemic és molt poderós i sempre ha trobat la manera de sotmetre el capital català

 I ara llegiu l’article:



Q.Sallés/Vic | 01/08/2012

Vila d'Abadal veta l'estelada a Vic

Els vots de CiU i PxC tomben la moció de Solidaritat que volia penjar la bandera a la façana de l'Ajuntament fins que arribés la independència

Finalment, la moció de Solidaritat Catalana per la Independència, amb matisos i esmenes, que buscava hissar de manera definitiva l'estelada a l'Ajuntament de Vic ha estat rebutjada en el plenari celebrat aquest matí. Els vots en contra de PxC i CiU han impedit tirar endavant una moció d'alt contingut simbòlic. La CUP, ERC i ICV hi han votat a favor, així com el regidor solidari proposant, Iban Lapeira, mentre que els regidors del PSC s'han abstingut. L'alcalde ha fet una contraoferta a la moció, proposant posar una estelada gegant en un altre lloc de la ciutat a canvi de la retirada de la moció.

Un debat encès

Finalment la proposta de monoregidor de SI, Iban Lapeira, d'hissar l'estelada a l'Ajuntament no ha reeixit. I això que el regidor Lapeira ha posat sucre a la seva demanda: ha acceptat esmenes, ha reduït el que el regidor d'ERC, Joan Ballana, ha definit com "deix de desafiament", ha convençut l'altre monoregidor d'ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, perquè li donés suport i de comptar amb el suport incontestable dels regidors de la CUP, amb Georgina Rieradevall al capdavant. CiU i PxC hi han votat en contra.

El regidor de Plataforma, Josep Anglada, ha argüit en la defensa de la seva oposició que penjar l'estelada pot suposar que la delegació del govern espanyol a Catalunya pari l'orella i obligui a penjar l'espanyola. I l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, tot i presidir l'Associació de Municipis per la Independència, ha justificat el "NO" per pragmatisme. "El que serà important serà la consulta que organitzaran aquests consistoris", ha deixat anar l'alcalde mentre els regidors escoltaven amb certa cara de resignació. L'abstenció del PSC, que fins i tot ha demanat una consulta per decidir, ha marcat també el que algun regidor de govern ha titllat de "joc de disbarats".

L'alcalde vigatà, tot i que ha fet una contraoferta al regidor de Solidaritat, d'hissar una estelada en algun altre lloc de la ciutat de manera permanent, no ha comprat garsa per perdiu i ha donat per trencades les relacions entre CiU i SI.


http://www.naciodigital.cat/osona/noticia/32924/vic/sense/estelada/permanent

  

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada