dimecres, 4 de juliol del 2012

04/07/12. CCN. Catalunya: Estat propi, estat ric. El preu de ser espanyol

Benvolguts,

El CCN ha començat la comercialització del seu nou llibre de nom “Catalunya: Estat propi, estat ric”, (l’antic està esgotat) de l’editorial Viena Edicions.

Us en podeu informar a:


El llibre apareixerà a les llibreries al setembre però ara es pot comprar per correu directament. Jo ja ho he fet!

També el CCN dóna l’enllaç per baixar de la xarxa un altre llibre, en certa manera complementari del seu, El preu de ser espanyol...:


Aquest és un llibre del 2010 que l’editorial ha estat venent i ara el posa gratuïtament a la xarxa. L’he estat fullejant i el trobo molt interessant. Es pot fer servir com a llibre de consulta complementari dels del CCN i també per trobar temes que el del CCN no toca, com una extensa explicació dels catalans presentats als premis Nobel i que mai no van obtenir-lo1, com el detall dels atacs espanyols a les Federacions Catalanes de tot, com la relació entre mal finançament o espoliació i la pobresa a Catalunya, com el mal tracte en inversions en Rodalies, en el Corredor Mediterrani, en el rescat d’autopistes, etc.

Proposo a algun dels lectors d’aquest Bloc que en tingui ganes, de llegir-se el llibre totalment com jo faré aquest estiu i de fer-ne un conjunt d’apunts dels temes més suggerents i en els menys divulgats. Jo hi puc col·laborar, només cal que m’ho digueu!
  

Nota 1:
És conegut i paradigmàtic que als anys 40 el Doctor Trueta vivia exiliat a Anglaterra (on havia arribat el 1939 fugint de la barbàrie feixista a Catalunya) i havia sigut proposat al Premi Nobel de medecina per les troballes en el tractament de ferides de guerra que havia experimentat a Catalunya i estava experimentant a Londres, immers el Regne Unit en la segona guerra mundial. Un altre il·lustre (?) exiliat (?) espanyol republicà (?) resident també a Londres era Salvador de Madariaga. Doncs bé Madariaga va moure tots els fils, va fer mans i mànegues davant de les patums britàniques dels premis Nobel i el Doctor Trueta no va ser proposat. Vegeu-ne més a:



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada