diumenge, 8 de juliol del 2012

08/07/12. La Generalitat asfixiada economicament demana un crèdit urgent a La Caixa

Benvolguts,

Al directe.cat ens trobem amb la notícia que La Generalitat asfixiada econòmicament demana un crèdit urgent a La Caixa. I evidentment, la primera pregunta que se li acut a l’articulista és:

Sí tant sols La Caixa pot concedir un crèdit de 500 milions a la Generalitat, creieu que Isidre Fainé compareixerà a la Comissió d’investigació sobre les caixes? Esperem equivocar-nos però lamentablement la principal entitat emissora de participacions preferents (5.000 milions d’euros), en aquest cas La Caixa, es pot deslliurar de donar explicacions a la comissió parlamentaria. Un crèdit de 500 milions ho pot impedir?

Vegem l’article, i no us perdeu els comentaris del darrere:

La Generalitat asfixiada econòmicament demana un crèdit urgent a La Caixa

  juliol de 2012

Malgrat els esforços fets, la liquiditat de la Generalitat està sota mínims, l’asfixia premeditada dels diferents Governs Espanyols posen Catalunya contra les cordes

Segons publica “el confidencial” El President Mas s’ha vist obligat a sol·licitar un crèdit urgent a La Caixa de 500 milions d’euros per fer front a les necessitats de tresoreria, el pagament de la paga extra als funcionaris ha deixat buida la caixa i les urgències obliguen la Generalitat a pidolar un crèdit a l’única caixa que ens queda viva a Catalunya, una situació que mostra la debilitat del Govern de Catalunya. L’actual situació comença a ser insostenible i cada cop queda menys temps per prendre decisions, cal el pacte fiscal amb la clau de la caixa inclosa o La Generalitat no podrà assumir totes les seves competències. O el Govern de Catalunya i una majoria de partits polítics es planten o estarem abocats a una mort per desnutrició.
La Generalitat de Catalunya en mans de La Caixa?

La sol·licitud d’aquest crèdit de 500 milions d’euros confirma la greu situació de les finances de la Generalitat i a la vegada la debilitat del Govern d’aquest país.

Amb aquesta demanda la Generalitat de Catalunya queda virtualment en mans de La Caixa, i més encara un cop destruït el model català de caixes, un fet que segurament mereixeria una investigació contundent, perdre quasi totes les entitats financeres catalanes en un obrir i tancar els ulls amb el quasi silenci de la classe política és segurament un dels fets més greus que ens han passat com a país.

Sí tan sols La Caixa pot concedir un crèdit de 500 milions a la Generalitat, creieu que Isidre Fainé compareixerà a la Comissió d’investigació sobre les caixes?


Si aquesta sol·licitud és confirma, està clar que el President de La Caixa difícilment anirà a la Comissió d’investigació parlamentaria sobre les caixes creada recentment, les declaracions fetes el dia de la seva constitució ja anticipaven aquest fet. Esperem equivocar-nos però lamentablement la principal entitat emissora de participacions preferents (5.000 milions d’euros), en aquest cas La Caixa, és pot deslliurar de donar explicacions a la comissió parlamentaria. Un crèdit de 500 milions ho pot impedir?

 Comentaris incisius:

#14magrab Barcelona. 8 de juliol de 2012

"Cal el pacte fiscal amb la clau de la caixa inclosa o La Generalitat no podrà assumir totes les seves competències.". O sigui, joc brut de Madrid: estalviar-se pagar el seu deute a Catalunya fins a forçar la tornada de competències. Madrid ho té tot al seu costat, menys el poble de Catalunya. Depèn de nosaltres.

#13 Josep Sabadell. 8 de juliol de 2012

Si el senyor Mas es a punt d'afogar-se amb l'aigua al coll, que agafi un bot salvavides i s'allunyi ràpidament del paquebot Espanya que s'està també enfonsant. I quan abans ho faci millor, arreplegarà molta gent abans de que també s'afoguin i li sortiran al pas un munt de vaixells que l'arreplegaran a ell i a nosaltres els nàufrags. Per contra si espera molt i segueix immòbil al costat de l'orquestra que va tocant per distreure’ns, quedarem tots ofegats.

#12. al gobierno de los mejores. 8 de juliol de 2012

Con tanta deuda no se genera dinero ni para pagar los intereses de los intereses.

#11. Francesc Sant Pol de Mar. 8 de juliol de 2012,

A canvi d´aquest préstec, la Generalitat allargarà les concessions de les autopistes 50 anys mes.
La generalitat regalarà el túnel del cadi i els túnels de Vallvidrera a Abertis.
La Generalitat a mes de tot això haura de pagar uns interessos per damunt dels preus de mercat.
La Generalitat lluitarà contra el #novullpagar.
La caixa refinançarà el deute de CiU com a agraïment....

CIU esta al servei de La Caixa i no al servei dels ciutadans.
CIU ES UN CÀNCER
INDEPENDÈNCIA



Joan A. Forès
Reflexions

1 comentari:

  1. Hola
    Es tracta d'informar al públic en general que L'organització cristiana catòlica cristiana ha obert una oportunitat financera per ajudar les persones en necessitats d'ajuda, com l'assistència financera. Per tant, si està passant per dificultats financeres o si teniu algun problema financer, necessiteu fons per iniciar el vostre propi negoci o heu de pagar les vostres factures, amb una durada de curt i llarg termini que trieu amb una taxa d'interès baixa a 2% anual per a particulars i empreses. Poseu-vos en contacte amb nosaltres avui mateix per correu electrònic: (romancatholic19@gmail.com) La Bíblia diu (Lluc 11:10) Per a tots els que demanen rebre; el que cerca troba; i a qui copeja, s'obrirà la porta. Així que no us perdeu l'oportunitat perquè Jesús és el mateix ahir, avui i per sempre. Si us plau, això és per seriosos i Déu tem que la gent rebi les nostres sinceres salutacions de l'organització cristiana catòlica cristiana, contacteu avui mitjançant aquest correu electrònic: (romancatholic19@gmail.com)

    ResponElimina