divendres, 29 de juny del 2012

29/06/12. Quan el Parlament de Catalunya faci una declaració unilateral de sobirania

Benvolguts,

A través d’aquest enllaç entrem en el Bloc:


Bloc de la Xarxa Independentista



En aquest Bloc hi trobem la ressenya i comentari d’una entrevista de rabiosa actualitat sobre la situació actual de Catalunya amb la crisi, el setge al català i l’enquesta del CEO. L’entrevistat és el diputat europeu independentista de CDC Ramon Tremosa. Ja sabeu que el Raül Romeva d’ICV, l’Oriol Junqueras d’ERC i en Ramon Tremosa treballen conjuntament en el tema de la presència independentista catalana a la UE. A part hi ha altres diputats catalans del PP com l’Alejo Vidal Cuadras, que fan la guerra en el bàndol oposat, en el bàndol dels nostres enemics espanyolistes, nacionalsindicalistes, nacionalcatolicistes, integristes, tradicionalistes i de las JONS...

Una certa curiositat és que l’entrevistaire és la periodista Omaira Beltrán, conductora del programa 'La Veu del Poble' de La Bomba FM de Barcelona. Nascuda a Colòmbia, Omaira viu a Catalunya des de fa més de 15 anys.

 El text és un extracte de l’entrevista, però també hi ha el clip de vídeo que és molt interessant de sentir. Pel clip cal que aneu a l’enllaç corresponent.

Ramon Tremosa : "A Brusel·les diuen que el dia que el Parlament de Catalunya faci una declaració unilateral de sobirania, llavors s'obrirà la carpeta catalana" #espolifiscal

 Divendres 29 de juny de 2012 



 
La periodista Omaira Beltrán, del programa 'La Veu del Poble' de l'emissora llatina 'La Bomba FM', va realitzar ahir una llarga entrevista a l'eurodiputat de CiU, el professor Ramon Tremosa que us reproduïm en àudio tot seguit. Durant la conversa, el representant convergent va opinar sobre el darrer baròmetre del CEO que dona com a majoria social l'opció independentista per primera vegada a la història. Ramon Tremosa considera que "molta gent a Catalunya, parli la llengua que parli, es troba menystinguda per Espanya. I cada dia que passa, la llista de greuges per ser catalans creix."

I en aquest sentit, davant
el 51% de ciutadans favorables a la creació d'un Estat Català, l'eurodiputat adverteix que "a Brusel·les sempre diuen que el dia que el Parlament de Catalunya faci una declaració unilateral de sobirania, llavors obriran la carpeta catalana".


Tremosa recorda que "fins i tot en enquestes encarregades pels mitjans de Madrid es reflexa que el
80% dels catalans reconeixen com a injusta la seva situació. Cada vegada més catalans es senten més separats d'Espanya i es veuen com a ciutadans de tercera categoria. I s'estimen més ser catalans de primera que no pas espanyols de tercera. Per aquest motiu, cada vegada més catalans opten per la independència com a primera opció."

L'eurodiputat de CiU també ha fet incís en la percepció que des d'Europa es té del fet català i de la seva cultura i llengua. Segons Tremosa, "la llengua catalana no és oficial a Europa
perquè Catalunya no és un estat, i Espanya, que sí és un estat, no ho ha demanat
." Malgrat tot, l'economista reconeix que "les institucions europees saben que el català és una llengua molt potent i de masses i que no hi ha conflicte lingüístic al nostre país"

Sobre la resistència d'Espanya a dotar Catalunya de les eines necessàries per sortir de la crisi i esdevenir així un país més competitiu, Ramon Tremosa considera que "tenim un problema mal resolt,
donat que tots els impostos dels catalans van a Madrid i aquest reparteix com li sembla. I ara alguns diners que abans tornaven, ja no estan tornant, com demostra la retirada dels 15 milions d'euros del Fons Estatal d'Acollida i Integració dels Immigrants"
, que ahir el govern espanyol va anunciar que no pagaria a Catalunya. "Els ciutadans de Catalunya, tant els nous catalans com els catalans d'origen som víctimes d'aquesta situació."

Preguntat sobre la disminució històrica del pes específic del mercat espanyol en l'economia catalana, Tremosa va comentar que "des del segle XIX Espanya havia estat el mercat de Catalunya, però que amb l'entrada en la UE, les empreses catalanes ja exporten més al món que no pas al mercat espanyol." Segons l'eurodiputat,
"els mercats internacionals ja pesen més que no pas el mercat espanyol. I per tant, el cost d'un possible boicot per part d'Espanya el dia que els catalans decideixin optar per la independència, no serà tant important."


Ramon Tremosa també confia que Catalunya podrà sortir de l'actual situació de crisi, donat que "les exportacions catalanes porten 2 anys creixent per sobre
del 10 % anual. L'aeroport de Barcelona, l'any passat va batre el rècord històric de 34 milions de turistes i va ser el primer aeroport d'Europa en taxa de creixement. I tenim alguns sectors de l'economia catalana orientats completament als mercats internacionals que estan creixent molt."

Respecte a les causes de l'actual enfonsament de l'economia espanyola, l'eurodiputat veu un culpable clar: "Espanya pateix una crisi econòmica molt forta i això és culpa dels governants de Madrid, que ho han fet molt malament, tant els anteriors governants com els actuals. Però a la resta del món occidental, la majoria de països ja han sortit de la crisi i funcionen relativament bé.
Per tant, incidir en els mercats internacionals és la única via de sortida que tenim els catalans i on ens guanyarem la vida en un futur immediat, i en concret a Europa, que és un mar d'oportunitats pels empresaris catalans. L'economia catalana és la millor de l'estat espanyol i ha sabut orientar-se correctament en els darrers anys i esperem que això continuï afavorint que els nostres empresaris aprofitin les oportunitats que els mercats internacionals garanteixen."


http://lavozdelpueblolabomba.blogspot.com.es/



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada