dissabte, 30 de juny del 2012

30/06/12. El CCN i la darrera enquesta del CEO

Benvolguts,

Us passo l’article que acaba de publicar el CCN sobre la darrera enquesta del CEO.

Feu córrer aquest concepte: Un 51% sobre els votants que són el 78,9% vol dir que el percentatge de vots favorsbles és del 65% aproximadament. És una regla de tres: Si per cada  79 votants 51 són favorables a la independència, per  100 votants els favorables serien 65.

Tal com s’estudiaven les regles de tres abans: 79:51::100:X (79 és a 51 com 100 és a X)

Tal com es fa modernament: 79/51=100/X, X=51x100/79 = 65!

El CCN calcula que amb el 51% de catalans favorables a la independència el “sí” arribaria al 65% si es fes un referèndum

El Cercle Català de Negocis (CCN) ha analitzat les dades que ahir va fer públiques el CEO i que certifiquen que un 51% dels catalans és favorable a la independència. El CCN ha extrapolat aquestes dades a un possible referèndum i ha arribat a la conclusió que el 51% es transformaria a les urnes a un suport al sí pròxim al 65%. Els empresaris arriben a aquesta conclusió perquè l’enquesta del CEO revela que un 21,1% de la població no aniria a votar. L’estudi del CCN contrasta el vot del SI versus el vot del NO.
Pel CCN, més enllà de les xifres hi ha dos conceptes fonamentals: “el vot a favor de la independència guanyarà amb total contundència”; i en segon lloc, “es certifica el creixement accelerat dels que votaran a favor de la independència”.

Cap a l’Estat propi
Al respecte, el CCN reconeix que s’han vist superat les previsions de creixement del vot favorable a l’Estat propi que el col·lectiu havia fet ara fa uns mesos.
En aquell estudi es calculava que seria l’any 2013 quan s’assoliria una xifra del 70% de vots favorables a la independència, mentre que la realitat ens ha demostrat que aquesta xifra ja és a tocar.
Des del CCN aquesta fita és d’una gran importància: “el suport a la independència de Catalunya s’ha accelerat molt més del que calculàvem fa uns mesos enrere”.  



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada