divendres, 22 de juny del 2012

22/06/12. Darrera del problema dels peatges hi ha intencions, polítiques i interessos, que paguem els ciutadans.

Benvolguts,

Aquest dimarts 20 de juny vaig publicar al Bloc el següent apunt: ABERTIS cobra per tot, fins i tot per suposats cotxes que no passen pel peatge.

Era un més dels molts apunts de jutjat de guàrdia amb protagonisme d’Abertis que he anat publicant incidint en la qüestió dels peatges de Catalunya. Hem de recordar que els peatges a l’estat espanyol estan distribuïts de la següent manera, segons el meu apunt del 14 de maig:


A CATALUNYA EL 67% DE LES AUTOPISTES SÓN DE PEATGES I EL 33% GRATUÏTES.

A ESPANYA EL 20% DE LES AUTOPISTES SÓN DE PEATGE I EL 80% GRATUÏTES.

Si es fa una comparativa amb diverses comunitats autònomes:  

Font: Guia de Solidaritat Catalana per la independència.

 Crec que és fàcil d’entendre: Catalunya paga el 67% de tots els peatges de l’estat, la Comunidad de Madrid en paga vint vegades menys, un 3,40% i Andalusia en paga una sisena part, el 12,80% (curiosament la sisena part també representa la quantitat d’inspeccions fiscals que fa el Ministerio de Hacienda a Andalusia, respecte a les que fa a Catalunya!).

Avui hi torna a haver una notícia digna de ser llegida i vista. Hi ha la notícia del directe.cat i un enllaç a un vídeo de 10 minuts amb la compareixença al Parlament de Catalunya del diputat Uriel Bertran de Solidaritat presentant una moció sobre la trama dels peatges i el #novullpagar. Fa vergonya aliena la posició dels membres del Govern abandonant l’hemicicle quan l’Uriel Bertran havia de presentar la moció, i la “sans-façon”, el “morro”, amb el que els diputats de CiU presents escoltaven la diatriba, impàvids, sense alterar-se...

La notícia:

21 de juny de 2012. Prou amenaces als #novullpagar i més solucions de fons

El vídeo de SI sobre la trama dels peatges al Parlament i el #novullpagar es vist per més de 80.000 usuaris de You Tube en menys de quinze dies

http://www.youtube.com/watch?v=kOt4OVAS7wg&feature=player_embedded
La intervenció d’Uriel Bertran no va deixar indiferent als diputats presents a l’hemicicle, pel fons i les formes del diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran va defensar des de l’hemicicle del Parlament una moció del seu grup que reclamava, el respecte i reconeixement del Parlament a totes les persones que han participat del #novullpagar peatges, que no s’imposi cap multa de trànsit als ciutadans pel fet de no pagar un peatge, per ser manifestament il·legals, i la gratuïtat de les autopistes perquè ja s’ha pagat el seu cost i amortitzat desenes de vegades.

Uriel Bertran, va assegurar en la seva intervenció que la política catalana sempre es queda amb l’aparador però no resol els problemes de la gent, i darrera del problema dels peatges hi ha intencions, polítiques i interessos, que paguem els ciutadans. El diputat de SI també assenyala que molesta que es porti la campanya del #novullpagar al Parlament i que es digui als diputats que no fan la feina que els pertoca per solucionar els problemes de fons que preocupen a la ciutadania i que mobilitzen a milers de ciutadans del país.

Betran en la seva intervenció va posar sobre la taula el que SI considera que és la trama dels peatges, les relacions entre l’empresa ABERTIS, adjudicatària dels peatges, i el món polític, en aquest cas CiU, a través del fenomen que s’anomena “porta giratòria”, que no és altre que la participació activa en els consells d’administració de l’empresa privada per part d’ex alts càrrecs polítics. En el vídeo que té una durada d’uns 10 minuts queda reflectit. Amb noms i cognoms...


 Espero que aquest granet de sorra, ajudi a comprendre més la màfia i la corrupció institucionalitzada CiU-La Caixa-Abertis!


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada