dissabte, 9 de juny del 2012

09/06/12. Els homes de negre i la fatxenderia del Gobierno Rajoy

Benvolguts,

Avui parlarem dels Homes de Negre i de la fatxenderia del ministre Montoro. De fet parlarem de la fatxenderia consubstancial al Nacionalisme espanyol que anant mal dades com van, obsequia a Europa amb històries que en Berlanga no hauria inventat millor, com el poble d’Extremadura que prefereix dedicar uns diners que els sobren (?) en una “corrida”, a pagar una mica de feina per la comunitat...

En Montoro ha donat actualitat als homes de negre:

Segons la Viquipèdia: Homes de Negre:

Els Homes de Negre (de l'anglès Men in Black) serien, segons la tradició contemporània més popular i l'especulació d'alguns creients en el fenomen extraterrestre, presumptes agents secrets governamentals o extragovernamentals encarregats d'ajudar a ocultar una hipotètica presència extraterrestre a la Terra. De vegades hom dóna a entendre que els extraterrestres poden ser ells mateixos. El terme també es fa servir per descriure homes misteriosos que treballen per a organitzacions desconegudes, i també les diferents branques del govern, suposadament amb l'objectiu de protegir secrets d'estat o realitzar altres activitats estranyes.


 I, com es pot veure, se’n fot del mort i de qui el vetlla...


Montoro diu que "els homes de negre" no vindran a rescatar Espanya perquè és tècnicament inviable


El ministre d'Hisenda insta les institucions europees a pronunciar-se amb claredat sobre la unió bancària abans de la cimera del creixement de finals de mes

EFE. Madrid | 05/06/2012
El ministre Montoro, a la Moncloa
El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha emplaçat aquest dimarts les institucions europees que es pronunciïn amb claredat sobre la unió bancària a la UE, perquè la quantitat que necessiten les entitats financeres espanyoles per recapitalitzar-se no és excessiva. En una entrevista a Onda Cero s'ha referit a la reunió que ahir van mantenir la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president de la CE, José Manuel Durao Barroso, que van tractar el disseny de mesures a curt i mitjà termini en la zona de l'euro, inclosa la unió bancària, enmig d'un encreuament de filtracions sobre un suposat canvi de posició de Berlín en el rebuig als eurobons.

Segons Montoro, el tema de la unió bancària s'hauria de resoldre abans de la cimera europea del 28 i 29 de juny. El ministre ha explicat que serà molt millor si aquesta proposta arriba madura a la cimera perquè els temps actuals exigeixen promptitud i diligència política. Per Montoro, les declaracions de Merkel, de Durao Barroso i del comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, reflecteixen que les institucions europees cada vegada estan en més disposició de moure's. No obstant això, el ministre d'Hisenda ha reiterat que el que Espanya necessita és que es pronunciïn amb més claredat perquè els mercats puguin tornar-se a relaxar, com va passar ahir. Ha afirmat que els mercats sempre s'anticipen a les decisions i, si veuen que la Unió Europea es mou i no es tanca en banda, Espanya tornarà a tenir oberta la porta del finançament amb normalitat.
Sobre els 40.000 milions que el president del Banc Santander, Emilio Botín, ha dit que necessiten les entitats espanyoles per recapitalitzar-se, Cristóbal Montoro ha eludit donar una xifra concreta. A parer seu, no és "gaire alta", ni "excessiva",el problema és d'on vindrà, per això ha tornat a insistir en la necessitat de seguir construint Europa per donar una resposta conjunta a la crisi. No és una xifra "astronòmica" o "inabastable", no es tracta d'un "drama", sinó d'una quantitat accessible, ha precisat el titular d'Hisenda i Administracions Públiques.
Preguntat sobre si pensa apujar l'IVA al 20% o al 21%, ha respost que no hi ha cap previsió d'elevar aquest impost i que en el que cal insistir és a lluitar contra el frau en el seu abonament.
De l'amnistia fiscal aprovada pel govern espanyol, Montoro ha indicat que no s'està perdonant res a ningú, que el que s'està fent és fer aflorar i regularitzar diners.

Pel que fa a si Espanya pot ser intervinguda, el ministre d'Hisenda ha assegurat que "els homes de negre" no vindran perquè no és rescatable des del punt de vista tècnic.

El que cal fer és tornar a l'equilibri pressupostari i fer reformes estructurals, "i per això no necessitem els homes de negre", ha conclòs.

I els articles d’opinió també mostren la fatxenderia ibèrica, que també aflora com si els haguessin aprovat una amnistia fiscal...


Spanish “xuleria”



6 juny, 2012

Estan calents a Brussel·les amb la xuleria que es gasta el Govern Rajoy. La frase de Montoro sobre els homes de negre ha crispat l’ambient en el mateix moment que Europa debat la carpeta espanyola que es posarà en marxa després de les eleccions gregues. No va agradar la sortida de to del president en el seu primer Consell Europeu quan va apel·lar a la sobirania nacional per fixar el dèficit del 2012 minuts després de firmar un pacte fiscal en què cedia part de les seves competències en la matèria a la UE. I aquesta setmana els homes de negre han causat sensació fins i tot en el mateix Partit Popular Europeu, la família europea de Rajoy.
Però el súmmum de la xuleria hispànica
s’està vivint amb el tema de la recapitalització de la banca espanyola amb fons europeus que el Govern es nega a demanar malgrat necessitar-la com aigua. La UE farà un pas de gegant les pròximes setmanes però els nous mecanismes no arriben a temps perquè Bankia arribi a final de mes. Espanya ha de demanar com a Estat que s’usi el Fons Europeu que entra en vigor l’1 de juliol -si Merkel passa la prova del Bundestag- però la xuleria de no voler cursar la sol·licitud per tornar a reivindicar la “sobirania nacional” dificulta la maniobra. L’equilibri és fràgil i fins i tot els europeistes més convençuts temen que si Rajoy estira la corda s’emporti la UE al sot. Sort que aquest dimecres Guindos va viatjar a Brussel·les i a París, a Europa la veu del ministre d’Economia és l’única alegria que arriba d’Espanya.

http://opinio.elperiodico.cat/poli/spanish-xuleria/


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada